24 oktober 2017  BAR EN BOOS

Geplaatst op 24 oktober 2017 • 12:04 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’38/JUMBO – vv De Meern  (1-2)  1-3. Zondag 22 oktober en wat een verschil met de voorgaande week toen het weer bijna zomers was. Vandaag was het Bar en Boos met het weer. Blauw Geel trad thuis aan tegen vv De Meern.  De ploeg uit de gemeente Utrecht is evenals Blauw Geel gepromoveerd en na een slechte start inmiddels aan een opmars bezig. Een duel tussen de nummer 12 en 15 van de ranglijst en een gat van 5 punten. Blauw Geel won vorig weekend met 2-4 in Naaldwijk bij Westlandia, De Meern speelde met 3-3 gelijk in Haren bij Be Quick 1887. Beide ploegen willen maar al te graag een goed vervolg geven. Weinig publieke belangstelling waarschijnlijk met als reden het zeer slechte weer  en de topper op TV tussen Feyenoord en Ajax. Trainer Niels van Casteren had zijn opstelling weer wat aangepast. Desley Schilders verhuisde naar de rechtsback positie waardoor Martijn van Loon terugkeerde in het hart van de defensie. Edwin Huibers speelde weer op het half veld omdat Serkan Ordu, net terug uit Turkije, vandaag begon bij Blauw Geel-2 terwijl Mark Westerlaken lijkt helaas weer voor langere tijd niet inzetbaar.

De gasten mochten de aftrap verrichten en leken vooral veel aandacht op de defensie te hebben. Bij balverlies zakte men massaal in, overigens hun goed recht als zo punten gehaald kunnen worden. In de 3e minuut een botsing tussen een De Meern speler en Sjaak Egmond, die even later gewoon verder kon, alsmede de speler van de gasten die een voorzet kon afleveren die door Martijn van Loon tot corner kon worden gewerkt. Drie minuten later een voorzet aan de ander kant van Sander Egmond die door Joey Hellstern over werd gekopt. In de 12e minuten wordt een diepte pass van Sjaak Egmond onderschept door De Meern en dan gaat het snel. Kesly den Haag komt in balbezit en frommelt de bal voorbij de slecht ingrijpende Erik van Loon die geen rugdekking heeft en ook Sjaak Egmond grijpt niet rigoureus genoeg in. De uitkomende Brahim Zaari heeft vervolgens ook het nakijken en het staat 0-1. Een flinke domper maar wie een nog feller Blauw Geel verwacht komt bedrogen uit. In de 21e minuut geeft men zoals wel vaker deze competitie, te veel ruimte weg op de flanken en kan De Meern een voorzet vanaf rechts geven waar bij de tweede paal Kesly den Haag de bal gelukkig niet goed kan raken zodat Brahim Zaari de bal kan pakken. Een minuut later is het op de rand van het strafschopgebied Martijn van Loon die een inzet kan blokkeren nadat wederom maar halfhartig op het midden veld wordt opgetreden. In de 23e minuut komen de gasten echter wel op 0-2. Het is wederom Kesly den Haag die met een fraai lob Brahim Zaari verschalkt.  Een mat spelend Blauw Geel wordt in eigen huis te kijk gezet. In de 25e minuut is het Sjaak Egmond die goed kan opkomen op de flank en binnen het strafschopgebied een pass geeft. Een speler van De Meern laat zijn schouders hangen en de bal komt overduidelijk tegen zijn arm aan. Scheidsrechter Witlox is resoluut en geeft een penalty. Joey Hellstern voltrekt koelbloedig dit vonnis: 1-2.   Blauw Geel moet nu doorzetten en lijkt dat in eerste instantie ook te doen. In de 29e minuut komt Desley Schilders goed op via de flank en kan een voorzet afgeven. Ter hoogte van de eerste paal is Edwin Huibers die met een sliding de bal op doel schiet. De doelman van De Meern kan in twee instanties de bal pakken. In de 32e minuut een prima pass van Martijn van Loon op de in de ruimte lopende Sander Egmond. Helaas krijgt hij de bal niet goed genoeg onder controle en de bal gaat via het bovenbeen zo in de handen van de doelman. In de 38e minuut goed storend werk voorin waardoor Danny Verbakel de bal kan afpakken op de flank. Hij passt op Alexander Mols die met een bekeken schot de doelman bijna verrast maar die kan met een vuist de bal net over de lat tot corner tikken. De resterende tijd gebeurd er niets noemenswaardig en zo gaan de gasten rusten met een 1-2 voorsprong.

Na de rust verwacht het publiek een feller Blauw Geel dat ook in een hoger tempo zal en moet gaan spelen om niet een nederlaag te lijden. In de 50e minuut een poging van Alexander Mols om door de defensie te komen bij de gasten maar hij strand net over de zestienmeterlijn. In de 58e minuut een vrije trap voor De Meern nadat Sander Egmond zijn balverlies wil corrigeren. Brahim Zaari bokst de inzet vervolgens weg.   In de 62e minuut een discutabel moment als Joey Hellstern met de bal via een soort van kluts iets te ver naar buiten moet maar de doelman van De Meern hem bij de achterlijn wel degelijk met een overtreding lijkt te vloeren. Scheidsrechter Witlox geeft aan dat er in zijn ogen niets aan de hand is maar dit is meer dan twijfelachtig en een tweede penalty had zeker gegeven kunnen, misschien zelfs wel moeten worden. De leidsman wil of durft er niet aan. In de 66e minuut een afstandspoging van Alexander Mols maar die inzet gaat naast. En twee minuten later aan de ander kant een inzet van De Meern die hoog over gaat.  In de 70e minuut Blauw Geel’s eerste goed opgezette en uitgespeelde aanval. Alexander Mols zet de aanval op en krijgt de bal terug zodat hij naar de achterlijn kan. Hij zet goed voor waarbij Joey Hellstern heel slim over de bal stapt zodat de inkomende Sander Egmond een vrije schietkans krijgt.  Helaas gaat de inzet over het doel want deze mooie aanval had beter verdiend. In de 78e minuut een vrije tap van Blauw Geel die door Erik van Loon in de handen van de doelman wordt gekopt. In de 80e minuut valt dan de beslissing. De complete verdediging wordt eruit gelopen  en te kijk gezet als een stel pupillen. Lejon Cats, linksback, krijgt bij zijn eigen strafschopgebied de bal in de voeten gegooid door zijn doelman. Tresor Shema is nergens te bekennen en de verdediger kan zomaar oprukken.  Edwin Huibers wordt net over de helft met een simpele lichaamsbeweging ook eenvoudig het bekende bos ingestuurd en vervolgens maag Lejon ongehinderd tussen zowel Desley Schilders als Erik van Loon door. De voorzet kan vervolgens bij de tweede paal door Bennay El Zakaria ook weer bijna geheel vrijstaande worden binnen geschoven: 1-3. Na deze goal nog een discutabel moment als wederom de bal tegen de handen aankomt van een De Meern speler en scheidsrechter Witlox ook hier een penalty voor had kunnen/moeten geven.  In de laatste tien minuten krijgen de gasten nog enkele riante kansen om de score verder op te voeren zoals in de 86e minuut  maar het is Brahim Zaari die een complete afgang voorkomt . In de 89e minuut frommelt Alexander Mols de bal nog voorbij de doelman maar zit er te weinig vaart achter de bal zodat op de doellijn de bal nog kan worden weggewerkt.

Blauw Geel verliest in eigen huis met 1-3. Niet alleen het weer was Bar en Boos ook het spel van Blauw Geel.  Er leek een bepaalde matheid in het team en men kon geen moment de indruk wekken dat men kon winnen. Heel erg jammer dat de uitwinst bij Westlandia zo te niet wordt gedaan. Een te laag tempo, te weinig  precisie en ook de beleving en felheid had beter gekund. Ondanks de discutabele momenten voor de scheidsrechter die in het voordeel van de gasten uitvielen is de nederlaag geheel te wijten aan eigen falen vandaag. Een complete Offday?!

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Op bezoek komt dan Jong De Graafschap dat dit weekend won in eigen huis in een zes punten wedstrijd van het Haagse HBS. Het werd 2-1 voor de Doetinchemmers. Blauw Geel zal zeker uit een ander vaatje moeten tappen om de gasten niet langszij te laten komen. Een zes punten duel dus op het Prins Willem Alexander Sportpark.