14 februari 2016  UDI’19/BB 2 – Blauw Geel’38 2 een echte derby

Geplaatst op 14 februari 2016 • 23:20 • Senioren

Deze derby was voor de neutrale toeschouwer een feest om naar te kijken en bij een feest horen cadeautjes. Die zijn dan ook in deze wedstrijd volop gegeven. Blauwgeel begon sterk en binnen 5 minuten was de voorsprong een feit door uitblinker Nick, die een schuiver van aanvoerder Geert knap wist binnen te tikken bij de 2e paal (0-1). Blauwgeel bleef de bovenliggende partij met goed veldspel en de mogelijkheden werden niet afgerond, maar de paar speldenprikjes van Udi werden ook niet benut door de thuisclub. In de 16e minuut werd uit het niets een te zachte terugspeelbal fataal voor Blauwgeel en werd er door Udi simpel afgerond (1-1). Onder leiding van de routinier Zijad kwam Blauwgeel opnieuw op voorsprong. Op pure wilskracht verdiende Zijad een vrije trap en schoot deze zelf op fraaie wijze binnen in de 25e minuut (1-2). Lang hebben we niet kunnen genieten van deze voorsprong, want een eigen inworp werd de inleiding voor balbezit van Udi waarbij Geert aan de noodrem moest trekken. Een gele kaart en een strafschop was het gevolg en cadeau nummer 2 werd net voor rust uitgepakt door Udi (2-2). Eerder in de wedstrijd vergat de scheidsrechter een zuivere strafschop toe te kennen aan Blauwgeel, toen Tresor in het strafschopgebied werd getorpedeerd.

Na de rust wederom hetzelfde spelbeeld, een sterker blauwgeel aan de bal maar een loerend Udi voor de tegenstoot. Het geduld werd beloond voor Udi waarbij de verdediging van Blauwgeel wederom niet goed ingrijpt.  Cadeau nummer 3 werd netjes uitgepakt in de 57e minuut (3-2). Blauwgeel bleef knokken en liet met vlagen goed voetbal zien maar helaas wederom werden de kansen niet goed afgerond. In de 64e minuut heroverde Furkan de bal en speelde Zijad aan op de rechtervleugel, die op zijn beurt een strakke voorzet in huis had voor de inlopende Nick, die op zijn beurt de bal prachtig scoorde (3-3). Echter 2 minuten later werd cadeau nummer 4 aan Udi overhandigd en was het genieten van korte duur (4-3). Ondertussen kreeg de aanvoerder zijn 2e gele kaart en hij moest twintig minuten voor tijd het veld verlaten. Toch bleef Blauwgeel de claim op de 3 punten opeisen door te blijven  knokken. Minimaal 4 open kansen waren niet besteed aan Blauwgeel om de verdiende 3 punten op te eisen. Het geloof in een punt was bij de staf ondertussen al niet meer aanwezig toen Blauwgeel in de allerlaatste seconde eindelijk zelf een cadeautje kreeg, in de vorm van een strafschop bij een vermeende handsbal in het strafschop gebied. Zijad ging achter de bal staan en bekroonde een goede wedstrijd met een koelbloedig schuiver (4-4). Een spektakel in het veld, de nodige emoties buiten het veld en veel doelpunten zorgde ervoor dat het een echte derby was. Het vertoonde goede veldspel met de nodige vechtlust, zijn punten om vast aan te houden voor de komende wedstrijden. Waar vooral voor de winterstop tegenslagen niet goed werden verwerkt, werd er in deze wedstrijd de juiste mentaliteit en beleving getoond om een wedstrijd om te buigen in rendement (o.l.v. onder andere van een uitstekende Yassine).