20 januari 2019  SCHAMEL PUNTJE IN EIGEN HUIS TEGEN JVC.

Geplaatst op 20 januari 2019 • 20:40 • NieuwsClubnieuws

SCHAMEL PUNTJE IN EIGEN HUIS TEGEN JVC.

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – JVC Cuijk (0-0). Winterkoud met een zonnetje deze zondag de 20e januari op het Prins Willem Alexander Sportpark. Blauw Geel ontving JVC Cuijk. De nummers 10 tegen 13 van de ranglijst. Eerder dit seizoen had JVC in Cuijk geflatteerd met 4-1 gewonnen. Tel daarbij het feit dat de gasten vorig weekend in eigen huis met 2-1 van OJC hadden gewonnen en Blauw Geel zelf met 1-0 in Naaldwijk van Westlandia had verloren wat zorgde voor grote belangen bij beide. Blauw Geel verzuimde vorig weekend ondanks het goede veldspel en de riante kansen om minimaal een puntje mee te brengen en mede door de resultaten van andere clubs was winst vandaag dus eigenlijk noodzakelijk. Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op Danny Verbakel en de langdurig geblesseerde Erik van Loon. Tom Beissel zat na zijn langdurige blessure weer op de bank.

Blauw Geel begon voortvarend aan het duel en had in de tweede minuut al op voorsprong kunnen en misschien wel moeten staan. Sander Egmond was vanaf de linkerflank het strafschopgebied binnen gekomen en kon op doel schieten. Het vizier stond niet goed en de bal ging via de voeten van de doelman terug het veld in. Ook JVC liet zich niet onbetuigd en in de 5e minuut ging een kopbal uit een corner naast de paal. Het spel golft op en neer zonder echt saai te worden ondanks dat het tot de 22e minuut duurt alvorens weer een kans valt te noteren. Mooie combinatie van blauw Geel met als aanspeelpunten Sander Egmond naar Hidde van Dijk en meteen door naar Rick Polman. Helaas gaat zijn inzet via een verdediger tot corner. Ook hier had meer in gezeten. Drie minuten later had de openingstreffer dan toch echt moeten vallen als een bal via Joey Hellstern naar Hidde van Dijk gaat die hem ook nu weer prima aflegt richting de tweede paal waar Mark Dobbelsteen kan aannemen. Te haastig lijkt zijn schot want de bal gaat niet binnen maar naast het doel. Zeker de tweede 100% kans, misschien zelfs wel de derde. Twee minuten later is het weer Mark Dobbelsteen die dreigend is binnen het strafschopgebied maar nu lijkt hij net iets te veel tijd nodig te hebben en een verdediger kan zijn voet er voor zetten. Of twee (of drie)100% kansen in een helft nog niet genoeg zijn, de vierde volgt in de 34e minuut. Mustafa Guler had de bal naar de flank gepasst op Sander Egmond die met een geweldig mooie (voet) beweging bij de achterlijn zijn tegenstander het nakijken geeft. Vervolgens speelt hij de bal prima in de voeten van Joey Hellstern die de hoek kan uitkiezen. Helaas voor hem en het team laat hij de beste kans ook liggen en schiet hij de bal naast het doel. In de 37e minuut volgt de grootste kans van de gasten. Hidde van Dijk had een misverstand met Sander Egmond en JVC kon halverwege eigen helft overnemen. De ploeg lijkt het countervoetbal omarmd te hebben en kwam er zo ook nu razendsnel uit. De voorzet van Furkan Alakmak komt ter hoogte van de tweede paal en wordt daar terug gekopt naar de geheel vrijstaande Killian Koesni die oog in oog met alleen nog Brahim Zaari, op een luttele meters voor het doel, de strijd met de Veghelse doelman verloor want de reflexen van Brahim voorkwamen een Cuijkse treffer. Het zou ook zwaar tegen de verhouding in zijn geweest als de gasten met een voorsprong waren gaan rusten. JVC werd vaak op eigen helft vast gezet en kon alleen counteren, maar nogmaals iets waar ze ook graag mee uit de voeten gaan. Een onderhoudende 1e helft eindigde dus zonder treffers.

Na de rust leek de balans tussen de twee teams beter in evenwicht. Beide creëren weliswaar weinig maar JVC is ook zeker wat meer op de helft van Blauw Geel te vinden. In de 51e minuut dreiging van Blauw Geel maar de voorzet van Rick Polman vind geen Blauw Geler voor het doel. In de 65e minuut zien de toeschouwers eerst een kleine scrimmage voor het JVC doel waarna uiteindelijk Mark Dobbelsteen nog een schietkans krijgt. De bal gaat voorlangs bij het JVC doel. Vijf minuten later kan Rick Polman een voorzet op doel koppen en de bal gaat ook daadwerkelijk voor bij de doelman maar niet voorbij een verdediger op de doellijn die de bal terug het veld in kan koppen. De bal komt vlak bij de achterlijn weer in de voeten van Rick waarbij het lijkt dat hij met een overtreding van de bal wordt gezet. Reclameringen om een penalty worden niet gehonoreerd, Rick moet wel nog een blessurebehandeling krijgen nadat Blauw Geel zelf de bal moest uitspelen. In de 75e minuut lijkt Blauw Geel het onheil over zichzelf af te roepen. Rond de middenlijn besluit Sjaak Egmond de bal terug te spelen naar Tim Rerimassie ondanks de nabijheid van JVC spits Jeroen Schoonhoven. Een slechte keuze. Tim Krijgt de bal niet onder controle en verliest vervolgens het duel van de JVC spits die alleen op Brahim Zaari lijkt te kunnen. Tim besluit ver voor het strafschopgebied aan de noodrem te trekken middels een omarming van de spits. Scheidsrechter van den Elzen kan niet anders dan de rode kaart tonen en JVC krijgt “slechts” een vrije trap. Jammer dat de overtreding nodig was maar achteraf bezien wel nuttig en slim….Blauw Geel moet nu nog een kwartier verder met zijn tienen. JVC zal nu dan toch wel het initiatief gaan nemen, Blauw Geel de counter gaan hanteren. In de 81e minuut ontsnapt JVC als Edwin Huibers sterk mee is opgekomen en zijn tegenstander Furkan Alakmak voor kan blijven. Hij komt het strafschopgebied binnen en schiet goed op doel, de JVC doelman al gepasseerd maar de pech hebbend dat een verdediger per ongeluk nog in de baan van het schot komt gelopen en daarmee een treffer per ongeluk dus voorkomt. In de 83e minuut zwijnt Blauw Geel als een inzet vanaf links op de verre paal beland en vervolgens voor de doellijn door terug het veld in verdwijnt. In de 86e minuut voorkomt JVC ten kosten van een corner een treffer van Mark Dobbelsteen nadat hij prima door Sander Egmond was aangespeeld. En twee minuten voor tijd weer opwinding aan de andere kant als Brahim Zaari een afstandsschot nar de zijkant moet boksen. Voor beide doelen nog wat onrustige momenten maar zonder treffers dus eindigt dit boeiende en spannende duel in 0-0.

Voor JVC een prima resultaat, een ingecalculeerd en gewenst resultaat. Voor Blauw Geel natuurlijk niet want voor de tweede keer op een rij speelt men prima tot goed voetbal maar laat de afronding te wensen over. Natuurlijk heb je nu dan nog een puntje maar dat is en blijft mager voor een thuiswedstrijd met zoveel kansen, mede ook door de resultaten van alle ander ploegen onder je.

Komende week zal men Tim Rerimassie in ieder geval moeten missen maar gelukkig is het dan goed om te hebben gezien dat Tom Beissel vandaag prima inviel. Hopelijk weten we in ieder geval kansen te blijven creëren maar wordt de afronding beter.

Volgende week reist Blauw Geel naar Haaksbergen voor het duel met HSC’21. Zij wisten dit weekend met 3-2 in eigen huis te winnen van het sterke ADO’20 en hebben door deze winst inmiddels evenveel punten dan Blauw Geel maar er een wedstrijd minder voor nodig. Eerder dit seizoen wist Blauw Geel de competitie in eigen huis te openen met een 3-0 winst op HSC’21. Dat zal de Haaksbergers niet lekker zitten evenmin nog de wetenschap dat men vorig seizoen in eigenhuis, na een 2-0 voorsprong, met 2-3 in extremis, 93e minuut, ook al verloor van Blauw Geel en dus de drie gespeelde duels ooit tegen Blauw Geel alle drie verloren heeft.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk (82e min. Tom Beissel), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,

Voorhoede: Sander Egmond, Rick Polman (77e min. Koen van der Zanden), Joey Hellstern (84e min. Yevghenni Marcelli),

Scheidsrechter: Dhr. F. van den Elzen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. T. Groot en Dhr. A. Afalah