26 januari 2020  PUNTENINDELING

Geplaatst op 26 januari 2020 • 20:58 • NieuwsClubnieuws

PUNTENDELING

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — hv&cv Quick 0-0.  Na het pak slaag van afgelopen wekend op zaterdagavond bij UNA, nu weer gewoon op de zondagmiddag de aftrap om half drie op het Prins Willem Alexandersportpark. Onder een stralend zonnetje en met een mooie temperatuur voor het voetbal. Blauw Geel ontvangt het Haagse Quick. De Hagenezen waren slecht gestart aan het seizoen maar inmiddels aan een opmars bezig. Eerder dit seizoen wist Blauw Geel voor het eerst te winnen op Nieuw Hanenburg. Vorig seizoen leed Blauw Geel in eigenhuis een eerste nederlaag en na de nederlaag tegen UNA zou een nieuwe nederlaag in eigenhuis tegen Quick nu niet goed uit komen. Gezien de geringe verschillen op de ranglijst is twee nederlagen op een rij überhaupt niet wenselijk. Trainer Niels v Casteren kon weer beschikken over Niels Wouters en deze kreeg dan ook direct een basisplaats. Mark Dobbelsteen is weer geblesseerd en dus niet beschikbaar, Ymanuel Hurkmans mocht weer op de bank plaats nemen na zo lang blessureleed.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en het kreeg in de 2e minuut ook meteen een goede mogelijkheid om de score te openen. Na een corner komt de bal weer op de flank en de voorzet komt uit bij de tweede paal bij Tom Dekkers. Hij legt de bal goed af op Tim Rerimassie maar deze schiet in kansrijke positie binnen 11 meter voor het doel huizen hoog over. Quick neemt het initiatief volledig over en is spelbepalend maar komt niet of nauwelijks tot kansen. Tot aan de 30e minuut valt weinig of niets opwindends te zien, spannend is het uiteraard wel maar dat komt door de stand. In de 30e minuut is het wel weer Blauw Geel dat gevaarlijk is. Wederom na een corner volgt een voorzet en is het Joey Hellstern die kan koppen. De kopbal is goed maar mist kracht en is recht in de handen van doelman Puister. Drie minuten later een snelle uitbraak maar Joey Hellstern ontbreekt het aan kracht voor een goede voorzet en toch moet Quick een corner weg geven om erger te voorkomen. Twee minuten later een nog grotere kans voor Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof, hij had het lastig vandaag, legt de bal af op Koen van der Zanden die vrijwel direct voorzet op Niels Wouters. Zijn kopbal is buitenbereik van doelman Puister maar draait richting de tweede paal van het doel af. Koen van der Zanden kan die bal nog raken maar ziet de bal voor de doellijn door een verdediger worden gestopt. Slechts een corner die volgt en uit de corner weer gevaar voor de gasten maar de inzet gaat uiteindelijk via de bovenkant van de kruising en doelman Puister tot een nieuwe corner. In de 40e minuut een eerste echt gevaarlijke aanval van Quick. Pepijn van Zwieten de Blom kan de achterlijn halen maar gelukkig is zijn voorzet niet in de voeten van een medespeler maar van een Blauw Geler zodat die voor opruiming kan zorgen. Twee minuten later gaat een inzet van Rachid Bouyaouzan naast. Hij stond te vrij en kon ongehinderd een schot lossen. Het is inmiddels de 45e minuut als het publiek weer een snelle Blauw Geel uitval ziet. Joey Hellstern speelt de bal diep op Ben van den Nieuwenhof en deze snelt naar het doel. Hij wil de bal in de korte hoek schieten maar doelman Puister ligt goed in de weg en verwerkt de bal tot een corner. Deze levert niets meer op en zo gaan beide ploegen naar de thee met een 0-0 stand.

Quick had gedurende de gehele eerste helft een veldoverwicht en was spel bepalend. De grootste kansen waren echter voor Blauw Geel. In de 47e minuut knijpt het thuispubliek de billen al weer samen. Pepijn van Zwieten de Blom is weg op de linkerflank en Zain Moghal moet in de achtervolging. Gelukkig kan hij samen met de goed uitkomende Ralph Vos erger voorkomen. Ralph kan de bal pakken. In de 53e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een achterstand. Delano Asante krijgt te veel ruimte op de flank en besluit tot een schot op doel. De bal beland boven Ralph Vos op de lat. Grootste kans voor Blauw Geel na de rust volgt in de 68e minuut als Niels Wouters op zijn wenken wordt bediend door Sander Egmond. Hij komt oog in oog met doelman Puister maar de Haagse doelman weet te redden en voorkomt een achterstand voor Quick. In de 75e minuut wil Quick een penalty omdat Ymanuel Hurkmans, na ruim twee jaar weer terug in het eerste, een overtreding zou hebben gemaakt. Scheidsrechter Huizinga stond er kort bovenop en liet doorspelen waarna Delano Asante een riante schietkans krijgt maar de bal hoog over jaagt. In de 78e minuut weer een goede uitbraak van Blauw Geel. Sander Egmond geeft de bal mee in de loop van de ingevallen Danny Verbakel. Danny passt de bal meteen door op Koen van der Zanden die geheel ongehinderd door kan op doelman Puister. De Haagse doelman blijft het koelbloedigst en verwerkt de inzet van Koen en voorkomt daarmee een achterstand. Tweede keer dit duel dat een Blauw Geler alleen voor de doelman komt maar niet tot score weet te komen. De laatste 12 minuten en blessuretijd weet geen van beide ploegen nog dreigend te worden en laat staan tot een doelpunt. Het duel eindigt dus zoals het begon: 0-0.

Het was het tweede thuisduel op rij dat de gasten het spel bepaalden, iets wat Blauw Geel eigenlijk wil spelen. En waar tegen Hercules niet of nauwelijks kansen werden gecreëerd was dat nu wel het geval. Helaas werden zeker twee 100% kansen onbenut gelaten en had winst tot de mogelijkheden gehoord. Een bal van Quick op de lat stond daar in ieder geval tegen over. Kortom, waarschijnlijk kunnen beide leven met de puntendeling gezien het spelbeeld en kansenverhouding.

Volgend week gaat Blauw Geel op bezoek bij de ongenaakbare koploper in Oss: OSS’20.

De Geel/Blauwen uit Oss wonnen eerder dit seizoen met 0-1 in Veghel dus een revanche zou mooi zijn en de punten uiteraard zeer welkom. Dit weekend kon ADO’20 een puntje in eigenhuis houden tegen de Ossenaren en het was sinds 10 november niet meer gebeurd dat OSS puntverlies had geleden. Ook toen was het een gelijkspel, voor OSS’20 in eigen huis en jawel, ook toen was de tegenstander ADO’20.

Kortom met de juiste instelling, tactiek, werklust en het juiste beetje geluk kan men in Oss misschien voor een verassing zorgen………

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal (64e min. Ymanuel Hurkmans),

Middenveld: Martijn van Kessel, Koen van der Zanden, Sander Egmond,

Voorhoede: Joey Hellstern, Niels Wouters (70e min. Jeroen van Schoonhoven),   Ben van den Nieuwenhof (74e min. Danny Verbakel),

Scheidsrechter: Dhr. B. Huizinga

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Osman en Dhr. C. Arevalo de Weever

Kaarten: Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 64e min. Joey Hellstern,