25 september 2022  Prima overwinning in een mooie week voor Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 25 september 2022 • 21:44 • NieuwsClubnieuws

Prima overwinning in een mooie week voor Blauw Geel’38/JUMBO

Na een geweldige midweekse wedstrijd tegen Baronie stond op zondag alweer de volgende wedstrijd klaar. Een streekderby tegen OJC ROSMALEN. De rood-zwarten hadden net zoveel punten als de Veghelaren dus het werd een typische zes punten wedstrijd. Verliezen en het wordt lastig om de weg naar boven te vinden. In de KNVB Beker werd er degelijk gevoetbald maar wel gewonnen. Beter voetbal is gewenst.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard beekmans

OJC begon fel. Na 1 minuut konden zij uit een corner al op het doel van Jordy Zielschot koppen. De keeper had geen problemen met deze bal. Vrij kort daarna een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar dit schot was niet op goal. Binnen het kwartier kon ook Blauw Geel gevaarlijk worden, maar het schot van Max Boonstoppel belandde in de handen van de doelverdediger van OJC. OJC kreeg nog een levensgrote kans maar de bal werd van de lijn gehaald door Robin Voets. De wedstrijd eindigde in ieder geval niet in een 0-0. Lars Loermans zag Dave de Meij diep lopen en met een bekeken balletje gooide hij de bal diep op de spits. De Meij kon in de 1 tegen 1 rustig blijven en tikte de bal in de goal waardoor de stand op 1-0 kwam. OJC drukte door en werd gevaarlijk uit een corner. Vlak daarna een actie waarbij een OJC-aanvaller zich liet vallen. De bezoekers wilden een strafschop maar de scheids ging daarin niet mee.

OJC drong aan maar een schot van ze vloog in de handen van Zielschot. Iets later was het oud-Blauw Geler Joey Hellstern die via rechts de bal kreeg maar kon deze bal niet goed schieten waardoor deze naast ging. De Meij kon later schieten maar de OJC keeper pakte deze makkelijk op. Hellstern had nog in het strafschopgebied uit een corner een zwak schot die makkelijk opgepakt werd door Jordy Zielschot. De Meij en Yassin Nasser kregen nog wat schotkansen maar deze gingen beide ook niet raak.

De tweede helft was vooral een spannende. Jordy Zielschot hield de thuisploeg op voorsprong. Eerst pakte hij een 1 op 1 fantastisch en daarna een afstandsschot die hij kon keren. Het bleef een tactisch steekspel zonder echt veel grote kansen en de spanning nam alsmaar toe. Blauw Geel probeerde kansen te creëren maar OJC ook. Echt veel kwamen er niet in de tweede helft.

Vlak voor tijd werd OJC wel 2 keer gevaarlijk. Maar het eerste schot kwam in het zijnet en het tweede schot ging hoog over. Aan de andere kant was het plots wel raak. Ben van den Nieuwenhof stak de ingevallen Koen van der Zanden diep. Die kon in eens schieten en kon zo de voorsprong verdubbelen. Een vrije trap voor OJC en een schot van Emre Gurcuoglu konden de stand niet veranderen en zo eindigde de wedstrijd tegen OJC in een 2-0 overwinning.

Prima overwinning in een mooie week voor Blauw Geel’38. Eerst de overwinning in de KNVB Beker tegen Baronie. Daarna de loting tegen RKVV DEM, een tegenstander waar wel kansen liggen om door te komen. Vervolgens een goede overwinning op OJC ROSMALEN. 3 punten voor in de competitie zijn ook fijn. Zeker op de lange termijn. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Zij verloren dit weekend met 3-0 van VVSB.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO