27 mei 2018  POSITIEVE AFSLUITING VAN EEN ZWAAR SEIZOEN.

Geplaatst op 27 mei 2018 • 22:44 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – O.J.C. Rosmalen (2-1) 3-1

POSITIEVE AFSLUITING VAN EEN ZWAAR SEIZOEN.

Zondag 27 mei, broeierig warm en een weersvoorspelling met veel regen en onweer. Speelronde 34, de laatste speelronde van het seizoen 2017-2018, betekent voor Blauw Geel en thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Jammer dat dit duel, dat toch betiteld kan worden als een derby waarbij behoorslijk wat publiek zou komen kijken mits er nog iets op het spel zou staan voor beide, door de KNVB zo is gepland. Eerder in het seizoen, wel te verstaan in januari, verloor Blauw Geel in Rosmalen als hervatting na een korte winterstop met 2-0 van OJC. Beide ploegen zijn al weken veilig en het duel gaat dan nog om de spreekwoordelijke eer. Blauw Geel zit qua prestaties in een magere periode en zal toch ongetwijfeld met een goed gevoel deze competitie willen afsluiten. Winst zou daarvoor het beste middel zijn….. Trainer Niels v Casteren zijn selectie is al weken minimaal en zo ook dit weekend. Brahim Zaari kreeg afgelopen week een gele kaart wat hem een schorsing opleverde. Michiel Merks is zijn logische vervanger. Verder wel de verwachte namen als beginopstelling.

Door: Antoine van der Cammen
Foto’s: Gerard Beekmans

Het duel begon nog droog maar dat zou snel veranderen. Het publiek kon echter geen gebruikmaken van de zittribune want men is begonnen met de verbouwing van de zittribune met kleedkamers, dat wordt overigens een hele mooie en goede upgrade van de accommodatie. OJC mocht de aftrap verrichten en kreeg binnen 40 seconde een riante mogelijkheid. Jeroen Sterrenburg werd vanaf de flank bediend maar ronde af op doelman Michiel Merks. Blauw Geel was nauwelijks onder de indruk. In de vierde minuut een geweldige pass, buitenkantje voet, van Sander Egmond in de open ruimte waar Joey Hellstern als een speer achteraan ging. Hij kon alleen op doelman Bart Tinus af en ronde beheerst af: 1-0. Twee minuten later verdubbeld Blauw Geel de score. Eerst is het de hard werkende Alexander Mols die zijn inzet geblokt ziet worden waardoor een corner rest. Danny Verbakel neemt deze corner en stuurt de bal naar de tweede paal waar geheel vrijstaand Erik van Loon kan inkoppen. Hij kopt goed naar de grond en de bal gaat tussen de benen van doelman Bart Tinus over de lijn: 2-0. Het spel golft wat over en weer met kleiner spelde prikken. In de 17e minuut een prima aan val en combinatie tussen Danny Verbakel en Alexander Mols. Danny kan door richting achterlijn maar helaas bereikt zijn voorzet niemand van Blauw Geel. In de 26e minuut wederom een voorzet van Danny Verbakel die ditmaal de inkomende Sander Egmond bereikt. Helaas gaat zijn doelpoging ver naast. Een minuutje later gaat een doelpoging van Alexander Mols naast nadat hij goed naar binnen was gekomen. Het weer is inmiddels bar en boos maar de tweeëntwintig acteurs moeten door. In de 40e minuut kan Michiel Merks zich in eerste instantie nog goed onderscheiden met een geweldige redding maar de rebound komt voor de voeten van Rene Geerts en hij schiet de bal tussen de benen van de Veghelse goalie door: 2-1. In de 42e minuut komt Blauw Geel nog bijna op 3-1 nadat Joey Hellstern de bal breed had gespeeld op Sander Egmond die de bal vervolgens steekt op Danny Verbakel. De inzet van Danny gaat rakelings voorlangs en OJC had geluk dat bij de tweede paal Joey net iets te laat kwam inglijden.

Het regent relatief zachtjes bij aanvang van de tweede helft. Trainer Niels van Casteren heeft geen wissels toegepast. Het is de 48e minuut als OJC een kansje krijgt maar de voorzet voor Wesley Meeuwsen niet scherp is, hij kan er niet bij. Kort daarna stuurt Edwin Huibers Alexander Mols op pad. Alexander komt naar binnen en haalt uit waarbij doelman Tinus met zijn vingertoppen de bal over de lat tikt. In de 54e minuut geeft Mustafa Guler de bal af op de flank bij Joey Hellstern, zijn voorzet komt bij Alexander Mols en nu gaat de inzet van Alexander via het lichaam van de OJC doelman naast het doel. Maar wederom een mooie aanval die beter had verdiend. Mustafa Guler die achterin weer een puike partij stond te voetballen staat ook weer aan het begin van de volgende aanval. Ditmaal geeft hij de bal mee aan Danny Verbakel die doorgeeft aan Joey Hellstern en hij legt breed op Emiel van der Sanden. Emiel’s inzet gaat helaas ietwat ruim voorlangs. In de 58e minuut gaat de bal via Edwin, Emiel en Sander voorwaarts. Danny Verbakel komt daarna in balbezit en schiet richting tweede paal waar Joey Hellstern met een quasi kamikaze vlucht de bal nog in het doel probeert te werken. Hij mist de bal en OJC ziet weer een Blauw Geel kans voorbij gaan. In de 60e minuut maakt Danny Verbakel op eigen helft aan de zijlijn een overtreding ne krijgt OJC dus een vrije trap. Het is Wesley Meeuwsen die de bal in het doel kopt maar volgens grens – en scheidsrechter vanuit buitenspelpositie en dus gaat de gelijkmaker niet door.
Twee minuten later krijgt diezelfde Wesley Meeuwsen, na een prima voorzet van Jelle Scholts, een schietkans maar nu gaat de inzet ver langs. In de 63e minuut vergroot Blauw Geel de marge. Danny Verbakel geeft de bal prima af aan de inkomende Sten v Vessem die vervolgens de achterlijn op zoekt. Hij lijkt niet te kunnen voorzetten, heeft waarschijnlijk wel gezien dat Joey Hellstern geheel vrij staat, en wipt quasi de bal voor het doel zodat Joey Hellstern de kan binnen koppen: 3-1. In de 65e minuut komt Michiel Merks prima uit zijn doel en glijd hij tegen een OJC’er aan, die even behandeld moet worden waarna het spel verder kan. Prima redding dus van de Blauw Geel doelman. Het spel golft over en weer zonder dat beide ploegen gevaarlijk worden. In de 71e minuut nog een aardig hoogstandje als Danny Verbakel de bal met de hak bezorgt bij de inkomende Sjaak Egmond. Sjaak ziet helaas ook dat zijn inzet door de OJC doelman tot corner wordt gewerkt. De corner van Mustafa Guler wordt op de doellijn door een OJC verdediger weg gekopt maar door Danny Verbakel opgepikt, gecontroleerd en met een halve volley snoeihard ingeschoten waarbij de bal op de verre paal beland. In de 79e minuut komt OJC door het hard van de Blauw Geel defensie als Kevin van Kempen de bal binnen schiet. Helaas stond hij buitenspel en had hij beter van de bal afgebleven want zij n medespeler die al zover was gekomen had de bal ook zelf kunnen binnenschieten. Nu ging de treffer dus niet door. Een minuutje later bezorgt aan de ander kant Sjaak Egmond de bal bij Alexander Mols die vervolgens met een stuit de bal op doel schiet. Klasse doelman Bart Tinus wordt ondanks de stuit niet verrast en tikt de bal over de lat.
Trainer Niels van Casteren past in het restant terecht nog drie publiekswissels toe voor de vertrekkende Alexander Mols, Sten v Vessem en Emiel vd Sanden die vervangen worden door o.a. ook de vertrekkende Yoeri Vissers en Coen van Zutven waardoor die ook nog aan spelen toekomen. Een mooi gebaar voor allen.

Blauw Geel sluit het seizoen positief af met een prima overwinning op OJC. Natuurlijk een duel zonder belangen maar toch lekker om in eigen huis met winst het lange en zware seizoen af te sluiten met winst.

Blauw Geel heeft een prima debuutjaar in deze derde divisie achter de rug en vroegtijdig verzekerd van handhaving. De vele blessures en schorsingen deerden de ploeg dan ook niet meer uiteraard wel jammer voor het team en supporters dat er dan mede daardoor een behoorlijk mindere periode is geweest. Trots moet echter overheersen want met vlagen waren er mooie wedstrijden te zien en heeft men gepresteerd wat Gemert, reeds twee keer, en UDI niet was gelukt.

Iedereen gaat nu genieten van een welverdiende vakantie. Een korte vakantie want het KNVB beker toernooi, de voorrondes, staan al weer gepland rond 18 augustus. Hopelijk is de bouw en verbouw van de hoofdtribune dan afgerond en iedereen weer fit en opgeladen terug van vakantie.

Rest mij iedereen een fijne vakantie toe te wensen en tot volgend seizoen.

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:
Doel: Michiel Merks,
Achterhoede: Sten van Vessem (84e min. Martijn van Loon), Erik van Loon, Mustafa Guler, Edwin Huibers,
Middenveld: Sjaak Egmond, Sander Egmond, Emiel van der Sanden (87e min. Coen van Zutven)
Voorhoede: Danny Verbakel, Joey Hellstern, Alexander Mols (83e min. Yoeri Vissers) ,

Scheidsrechter: Dhr. R. Schul
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Cakir en Dhr. A. Afalah
Kaarten: Geel:
sv Blauw Geel’ 38: Geen
O.J.C. Rosmalen: Geen

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies