24 april 2020  Peter’s (corona) Corner

Geplaatst op 24 april 2020 • 14:59 • NieuwsClubnieuws

Peter’s (corona) Corner

Afgelopen week gaf onze minister president Mark Rutte ons weinig hoop. Alleen de basisscholen mogen mondjesmaat hun deuren weer openen. De ketting door de opgestapelde terrasstoelen in de Veghelse horeca blijven voorlopig op slot. Wellicht was het ijdele hoop en tegen beterweten in. Wel leuk te horen dat de jeugd weer mag trainen, wél met restricties. Voorlopig thuis douchen en geen ouders of publiek langs de lijn zat significant in het opgeheven vingertje van minister Hugo de Jonge. Het is bijna weekend. Ik hoor het gerinkel van een enkel ijsblokje in mijn glas Jameson 1780 al aangenaam klinken. Maak er wat van en blijf gezond en dat laatste is een opdracht.

Door: Peter Kuijpers

Deze week wandelden we op onze reguliere wandel maandagmorgen (met loopmaatje Toon) over het sportpark. Toon weet iedereen bij naam te wonen en heeft verstand van de natuur. Hij wist me exact te vertellen hoe de rivier de Leigraaf uiteindelijk achter het sportpark door in de Aa belandt. Of verder leven nog zinvol zou zijn geweest had ik dat niet geweten is nog maar de vraag. Dat op ons mooie sportpark de zomermodus en groot onderhoud heerste was wel duidelijk. Verder hing er een serene rust. Zondag zou er een inhaalprogramma zijn en afgelopen week het uitduel met HSC’21. Mooie mijmeringen waar we slechts de herinnering van koesteren. De focus gaat op September. Hopelijk is dan die vreselijke corona bitch, dat ons nu (nog) een verlammende houtgreep houdt, verslagen. Hoe zullen de indelingen zijn? Promoveert O.S.S.’20 toch nog? We gaan het binnen afzienbare tijd zien.

Voetbalquiz
Leuk initiatief van Blauw Geel’38 om deze periode van gedwongen rust op te vangen met een online voetbalquiz. Bovendien spekt het de kas een beetje waar de kosten gewoon doorlopen. Een heerlijk avondje tijdverdrijf zaterdag 2 mei. Geloof me, je krijgt er elke verjaardag mee aan de gang. Geef je op via het formulier op deze website. De corner steunt wél met vijf piek, maar mijn kennis van het betaalde voetbal is beneden alle peil. Hang ook geen club aan, al zie ik als Brabander TOP Oss, PSV, FC Den Bosch, Helmond Sport en Eindhoven graag spelen.

Poen
Deze week met Gerard alle spaarders voorzien van hun envelop met inhoud. Op zich een leuke bezigheid met het mooie weer op de fiets door Veghel crossen (Gerard en Anja op de scooter). Onze buitendorpse leden hebben we met de auto gedaan. Dank overigens aan Manuela en Lisbeth die alle enveloppen weer keurig vulden. Wat opviel dat bij sommige adressen de deur nog steeds werd geopend door de vader of moeder terwijl zoonlief de sponde al geruime tijd op een andere plek deelt. Wel leuk dan om de ouders nog eens te zien waar opviel dat Pa Dobbelsteen wel heel duidelijk een verpersoonlijking is van zoon Mark. Komend seizoen gaan we turven wie er nog wil sparen of stoppen, maar dan is het al september als, met de nadruk op ‘als’, de bal dan hopelijk weer gaat rollen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO