11 mei 2020  Peter’s “Corona” Corner Blauw geel’38/JUMBO

Geplaatst op 11 mei 2020 • 14:50 • NieuwsClubnieuws

Peters (corona) corner Blauw Geel’38/JUMBO

Toen ik op zondagavond aan deze corner begon realiseerde ik dat we ‘normaal gesproken’ dan een thuiswedstrijd hadden gehad tegen Westlandia. Een blik op de kalender geeft aan dat we dan nog twee wedstrijden van het einde van de competitie zouden zitten op de deadline van 24 mei. Een terugblik in het heden geeft heel wat anders aan helaas.

Door: Peter Kuijpers

De wereld zit vanaf 8 maart in de stevige houdgreep van het corona monster. Blauw Geel’38/Jumbo-1 kan zich nog verkneukelen aan de 1-8 monsterscore in Hoogland bij de club met dezelfde naam. De grootste seizoenzege in de Derde Divisie afgelopen seizoen. Je krijgt er (godzijdank) geen beker voor hoorde we. Toch is het corona virus gelukkig wat aan het afnemen, maar om het cliché van Rutte maar eens te jatten: “We zijn er nog lang niet” En dat is ook zo. Gelukkig wordt er beperkt weer getraind, zelfs de senioren selectie start donderdag met alle beperkingen van dien. Mooie drone-video van de voorzitter en een leuke quiz. ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’ Saskia en Serge zongen er vóór de crisis al ooit over.

Zonder publiek
In de Late-Night talk shows en nieuwsuitzendingen zijn al veel suggesties gedaan hoe de toekomst van de sport, in ons geval voetbal, zal zijn. Duidelijk is wel dat puur sec de ‘anderhalve meter samenleving’ in het voetbal niet te handhaven lijkt. Voetbal is een contactsport en dan drukken we ons nog zuinig uit. Het is al vaker gesuggereerd dat het zaterdagvoetbal een groot machtsblok is binnen het amateurvoetbal. Nederland is het enige (westerse) land waar principieel om geloofsovertuiging niet op zondag aan sport wordt gedaan. Katholieken of atheïsten zijn daar wat meer flexibel in en kan er op elke dag gesport worden. Uitspraken zonder rem van Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen meldt het landelijke voetbal247 over een gesprek van Omroep West met de Katwijk preses. Vergouwen gooide een steen in de vijver en past ervoor om zonder publiek te gaan voetballen: “Ik kan me voorstellen dat mensen roepen: om toch te voetballen, doe het dan maar zonder publiek. Dat is voor ons, en voor andere amateurclubs op ons niveau, een absolute no-go. In ieder geval voor het eerste elftal niet”, stelt hij onomwonden tegen de regionale omroep,” Nou zullen veel clubbestuurders er ook zo overdenken, maar uit de mond van een voorzitter van een van de toonaangevende zaterdagamateurclubs weegt dat vaak wat zwaarder.

COVID-19
Ik zal niet de enige zijn die naar een normale wereld verlangt. Niet omdat sommige mensen in de supermarkt wegduiken of je lepra hebt, maar meer de tijd dat we elkaar weer de hand kunnen schudden. Ik onderschat COVID-19 beslist niet en weet van kennissen dat je er echt goed ziek van kunt zijn of nog erger. Zoals het er nu uitziet gaan we in september weer aan competitievoetbal doen weder en corona dienende. Ben benieuwd wat de KNVB op het voetbalmenu serveert voor de nieuwe competitie.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO