8 november 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 8 november 2022 • 10:08 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het vaandelteam speelde geen wedstrijd waar je nog lang aan terug zult denken. Wel drie punten en dat is in deze fase belangrijk. Koen was belangrijk en nam beide treffers voor zijn rekening. 0-23 kwam niet tot winst tegen het bezoekende AWC en werd het een 2-2 gelijkspel. De vrouwen-1 deden het goed en behaalde de tweede winst binnen acht dagen. JO 17-1 pakte eveneens de tweede zege achtereen en zijn nu medekoploper. Mocht het u ontgaan zijn, maar aanstaande woensdag is er de jaarvergadering van Blauw Geel’38. U bent meer dan welkom.

Door: Peter Kuijpers

Communicatie

Wellicht een van de belangrijkste dingen uit ons korte bestaan hier op deze aardkloot: communicatie. Telefoon, SMS, app of twitter zijn wel de meest gebruikte vormen momenteel. Twitter is een omvangrijk medium waar wereldwijd gebruik van wordt gemaakt. Allemaal ontstaan met de komst van het internet. Nadat Adrie de Bekker en ik rond de eeuwwisseling een Blauw Geel’38 website op internet startten was dat uniek. Met de camera van de club. Een camera, waarin een 3,5 inch floppy zat, maakte ik als verzorger tijdens de wedstrijd foto’s. In de avond kwam daar nog een verslag bij wat we op de website plaatsten. Dat was uniek en maar weinig amateurclubs hadden dat die tijd. We liepen onze tijd weldegelijk vooruit. Adrie zorgde voor de lay-out en het onderhoud, waar ik voor content zorg droeg. De bezoekersaantallen liepen storm op de site. Op een zeker moment was dat niet meer te behappen. Zeker vanaf het moment nadat we ook nog eens de site startten VeghelUdenSport.nl wat later Brabantsport.nl werd. Rond 2005 nam de club het van ons over. Willy Rooyakers, Adrie de Bekker en ik gingen door met Brabantsport wat later werd overgenomen door Kliknieuws en Kliksport van de Winter in Uden. Momenteel is dat De Jong/Talvi uit Baarle Nassau die na het faillissement van De Winter alles overnam.

Postduif
Ik kan me nog herinneren dat in mijn prille jeugd bij uitwedstrijden soms een postduif in een kooitje werd meegenomen die na 45 minuten voorzien van de ruststand werd losgelaten. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen en krijg je de lachers op je hand als je het aan je kleinkinderen vertelt. Wel opvallend is dat Twitter het duifje in haar logo heeft staan. De mobile telefoon kwam in. Bert Cuppen uit Zeeland was de eerste trainer bij Blauw Geel’38 die er een had. Nu zijn er nog amper mensen die er geen hebben. Social Media beheerst de wereld. We leven in een wereld van soundbites, nullen en enen. Vooral Twitter en WhatsApp zijn niet meer weg te denken. Wedstrijden van onder anderen het vaandelteam zijn praktisch van minuut tot minuut te volgen op je telefoon of laptop. Vooral Freek heeft zich daar hard voor gemaakt. Het internet gebeuren bij de club, waaronder de eigen website, is in handen van Piet van Alst wellicht nog met anderen. Daar wordt door heel veel mensen met dankbaarheid gebruik van gemaakt.


De postduif was de grondlegger van het twitterverhaal 

Senioren
O-23 kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen het bezoekende AWC uit Wijchen.  Komende zaterdag naar Unitas’30 uit Etten-Leur dat met 3-2 won van Kloetinge. Za-2 kende weinig genade met Sliedrecht dat in eigenhuis met 0-5 werd geklopt. Komende zaterdag opnieuw een verre op Walcheren. In Arnemuiden ligt op 164 km sportpark ’t Hart waar op klassieke tijd van half drie wordt afgetrapt. Arnemuiden waar ooit Dico van de Meer het ‘wereldberoemde’ lied ‘Als de klok van Arnemuiden welkom thuis zal luiden’ schreef en componeerde. De havenzangers en Max van Praag hadden er een hit mee. De vrouwen-1 wonnen keurig met 1-3 op de Rusheuvel in Oss bij OSS’20. De Blauw Geel’38 vrouwen staan met de voeten nat in het linke rijtje. Winst zondag op DSC uit Kerkdriel thuis hier in Veghel zou opnieuw een sprongetje omhoog kunnen zijn.

Junioren jongens
Voor JO 19-1 werd het binnen acht dagen opnieuw slikken. Was vorige week PVCV te sterk, afgelopen zaterdag gingen de mannen van Noimen en Timmy met 1-5 thuis onderuit tegen HBS uit Den Haag. Zaterdag gaat de reis naar De Spartaan uit Rotterdam. JO 17-1 won thuis met 4-1 van het Oosterhouts OSC. De spelers van Nicky, Martijn en Jasper staan samen met Bennekom en TOP gezamenlijk bovenaan. Komende zaterdag  valt de slag opnieuw thuis en wel tegen Berghem Sport. Bij JO 15-1, dat thuis speelde tegen stadsclub BVV, vielen geen doelpunten en werd het dus 0-0. Zaterdag wacht op Sportpark Molenheide Avanti’31. JO 14-1 is booming. In Loosbroek op Sportpark d’n Hoef werd met 1-5 gewonnen van WHV. Zaterdag gaan de mannen van Diego, Rayan en Omer uit naar UDI’19. J0 13-1 tot slot won met een half dozijn doelpunten met 1-6 in en tegen Valkenswaard. Zaterdag mag het team de mooie derde plek verdedigen als SV Unitas uit Eindhoven naar het Prins Willem Alexander Sportpark komt.

Junioren meisjes
MO 13- verloor in de tweede wedstrijd van de Tweede Fase Najaar competitie met 2-0 bij Bavos. Zaterdag komt Bruheze naar Veghel. MO 15-1 kwam niet tot winst thuis tegen Theole uit Tiel. Het werd een kleine 0-1 nederlaag. Zaterdag naar Hilvarenbeek waar Hilvaria de tegenstander is. Het was pas de eerste wedstrijd meiden, dus niet getreurd. MO 17-1 verloor met 1-6 van het bezoekende Rhode. De sportieve revanche moet komende zaterdag plaats gaan vinden bij combiteam Sparta/Wittenhorst. In het duel MO20-1 – Meerfeldia/Eindse Boys werd maar liefst negenmaal gescoord. Zesmaal de dames uit Veghel en drie doelpunten door de tegenstander met een 6-3 stand. Zaterdag aanstaande uit naar Venray in Noord-Limburg dat samen met de Blauw Geel’38 dames met een gelijk aantal punten de lijst aanvoert.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO