21 mei 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 21 mei 2019 • 19:44 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Gaat het dan toch nog lukken? Dat was de opgeluchte vraag van veel Blauw Geel’38 getrouwen na afloop van het duel met UNA in Zeelst. Door Blauw Geel’38 gewonnen met 1-4. Een van de vier treffers werd gemaakt door Ben (16) die hiermee de jongste doelpuntenmaker was ooit in de Derde Divisie. Dat kan-ie boven zijn bed hangen, mooie prestatie. Blauw Geel’38 leek de laatste weken boven de gapende afgrond te hangen, maar het mooie resultaat bij UNA zet de zaak weer helemaal op zijn kop. Zondag winnen van Westlandia betekent continuering in de Derde Divisie. Verliezen of gelijkspelen mag ook, maar dan moet JVC Cuijk of EVV respectievelijk verliezen van OJC Rosmalen en UNA. Heel spannend zondag waar de mobile telefoon onmisbaar is.

Door: Peter Kuijpers

Man van de wedstrijd uitreiking
Na de wedstrijd tegen Westlandia om 17:00 uur vindt in de kantine  “DE UITREIKING MAN VAN DE WEDSTRIJD” plaats .  De supporters van het vaandel team worden van harte uitgenodigd deze uitreiking mee te maken.

Kipbar
Afgelopen vrijdag was er het spaarkasfeest bij Blauw Geel’38. Een kleine zeventig feestgangers, inclusief introducees, hadden een prima avond met dikke of magere envelop, het maakte niet uit. Slechts een paar stoppers bleek later, dus ook komend jaar hangen de kasten weer op de bekende plek. De –Kipbar- was een succes en de kippen, met een minimaal aantal vlieguren, vonden gretig aftrek. Het bleef gezellig op dit interne feestje tot de late uurtjes.

Pelgrimstocht
Woensdag kwam de verzorger van het tweede team Martien van Boekel weer thuis die ruim twee maanden een pelgrimstocht heeft gelopen naar Santiago de Compostella. De details zijn te lezen komende woensdag in de Stadskrant.

Blauw Geel’38-2 levert prima prestatie in Erp
De reserves leverde zondag op het kunstgrasveld van Erp een puike prestatie. Voor Blauw Geel’38 belangrijk om bij de eerste vier te eindigen wat recht geeft op deelname aan de standaardbekercompetitie in augustus. Trainer Youssef: “In de eerste helft van beide kanten een slechte partij. De 1-0 van Erp na een voorzet van rechts waarop slecht werd gereageerd in de 16 meter. Even later werd Mert in de 16 meter in de rug geduwd. Terechte strafschop, die prima werd benut door Milan wat een 1-1 ruststand gaf. De tweede helft hetzelfde niveau, maar voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd. Mert scoorde koeltjes 1-2. Kort daarna kwam Erp op gelijke hoogte en incasseerden we ook nog een rode kaart. Maar net als tegen Gemert ontstond er iets positiefs in de groep en deed iedereen een stapje extra. Een prachtige goal van wederom Mert (achterwaartse karate trap) bracht de 2-3. Erp zette nog aan maar de defensie van Blauwgeel wist niet van wijken. Uit de omschakeling werd het door een prima actie van Bram, die Milan nog een keer in de gelegenheid gaf om zijn tweede goal te scoren. Eindstand was 2-4, prima overwinning”

Blauw Geel’38 vrouwen pletten Erp met 7-1
Het eerste vrouwenteam speelde afgelopen zondag de derby tegen Erp. Al snel was er een 2-0 voorsprong door goals van Anke en Lynn, Hierna kwam Erp nog terug tot 2-1.Vlak voor rust was de wedstijd al bijna beslist door een goal van Anke. In de tweede helft was het alleen maar eenrichtingsverkeer naar de goal van Erp, met een uiteindelijke overwinning van 7-1 door doelpunten van Tara 2x Noortje en Anke. Hiermee bezetten de vrouwen nu een stevige vierde plaats.

Zondag de laatste wedstrijd van dit seizoen in en tegen Mariahout. Bij winst is een derde plek nog mogelijk.

JO 19-1 wint ruim van DZC’68
Blauw Geel’38 opende na een heerlijke aanname van Ben door Stijn die het afrondde. Na de 1-1 was het Bram Pulles die de ruststand op 2-1 bracht. Na rust was het een gelopen koers. Stef met zijn befaamde linker naar 3-1 waar Stein en Bram Besems de eindstand op 5-2 brachten. Zaterdag sluit JO 19-1 de competitie af in Oss waar TOP de tegenstander is.

UNA JO 17-1 wint opnieuw van Blauw Geel’38/Jumbo
Trainer Geert zag in Zeelst een strijdbaar Blauw Geel’38 van de eerste tot de laatste minuut. Geert: “Met vlagen prima aanvalsspel laten zien en geconcentreerd verdedigd. Helaas het geluk niet aan onze zijde mede door een slecht fluitende scheidsrechter. We kwamen op 0-1 door een sterke actie van Talip die zelf beheerst afrondde. Met 0-1 gingen we ook rusten. Notabene in de eerste minuut na rust maakte UNA 1-1 na een slippertje op het middenveld. Daarna kwamen ze op 2-1 uit een gemakkelijk gegeven penalty. Gelukkig keken wij niet lang tegen een 2-1 achterstand aan want Jeroen maakte twee minuten later de 2-2. Het spelde golfde op en neer en helaas wederom gemakkelijk gefloten door de scheidsrechter voor een vrije trap die door UNA werd binnengekopt. Vandaag weer een strijdend blauw geel gezien, beter dan de afgelopen weken. Vandaag verdiende wij absoluut meer. Aankomende zaterdag thuis tegen Gemert waar wij revanche willen nemen.” De vraag die ons bezig houdt: kan Blauw Geel’38 eindelijk eens winnen van Gemert dat counterend Blauw Geel’38 twee maal te slim af was. In de competitie alsmede in de beker was Blauw Geel’38 voetballend beter, maar verloor wél.

JO 15-1 blijft maar winnen
De mannen van Noimin hebben de smaak te pakken. Afgelopen zaterdag pakten ze de vierde zege achtereen. Het beste gebeuren was te vinden in de eerste helft. Maar liefst vier maal Aybars, Tijme, Tim en een pingel van Remco gaven een 7-1 ruststand. Na rust werd het veel te onrustig en verdween het zelfvertrouwen. Onno kwam nog als vervanger van keeper Rick die met een handblessure af moest haken. ESA scoorde nog een keer met als einduitslag 7-2. Zaterdag sluit ook JO 15-1 de competitie af en niet tegen de minste. Op De Bakenberg in Arnhem wacht SML JO 15 dat met veel machtsvertoon al weken de kampioen is van deze klasse. Thuis kreeg Blauw Geel’38 van dit team de grootste nederlaag van het seizoen aangesmeerd: 2-10! Dat vraagt om wat gerechtigheid heren en waarom geen vijfde zege achtereen om de competitie in stijl af te sluiten.

JO 13-1 wint met 0-3 bij Venray
Een fraaie 0-3 zege op de Wiëen bij Venray is een leuk resultaat. Toch reisde het Blauw Geel’38 team niet zonder vrees naar Venray vindt ook coach Nicky: “Klopt we hadden een moeilijke wedstrijd verwacht, zeker gezien de uitslagen van de thuiswedstrijden van Venray waar zelfs de BVO’s met minimale overwinningen weg gingen. We begonnen uitstekend, wonnen onze duels en hadden alle tweede ballen waardoor Venray niet onder onze druk uit kwam. Het werd 0-1 door een goede vrije trap van Joris. Sander zorgde met een afstandsschot voor de 0-2 en nog voor rust werd het 0-3 door Joris, de mooiste van de drie. De tweede helft probeerde Venray wat fysieker te spelen, toch gaven we geen kansen weg en creëerde we zelf nog een aantal kansen om de score te vergroten, het bleef uiteindelijk 0-3.” Zaterdaf sluit JO 13 af op het eigen Prins Willem Alexander Sportpark in het thuisduel tegen FC Eindhoven. Winst of verlies de achtste plek momenteel zal zich niet meer wijzigen. Een seizoen waar JO 13 zich kranig staande hield in deze zware klasse. Hulde mannen!!