26 september 2022  Peter’s corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 26 september 2022 • 20:16 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner Blauw Geel’38/JUMBO

De mooie week van het vaandelteam, pak je pen, agenda, telefoon en noteer

Jantje lacht Jantje huilt bij ons vaandelteam. Na het zuur door het verlies met tien man tegen UNA en de zeperd in Heemskerk bij ADO’20, kwam eindelijk het welverdiende zoet. In de bekerclash met Baronie bleek Blauw Geel’38/Jumbo vooral in de slotfase de sterkste. De loting was wellicht niet waarop was gehoopt, maar DEM moet te doen zijn in Beverwijk. Afgelopen zondag werd er gewonnen van OJC Rosmalen. Lees het verslag van Freek en zie de foto’s van Gerard.

Door: Peter Kuijpers

Op het moment dat we deze corner schrijven kleddert de regen tegen mijn werkkamerraam. Het voetbal draait weer op volle toeren waar ook de rest van het amateurvoetbal, inclusief jeugd en lagere teams, trapten afgelopen weekend af. Even wat getallen en datums. Pak er je Japanner of agenda erbij. Met een winterstop tussen 11 december en 22 januari 2023 voor de divisieploegen en eersteklassers. De rest start pas op 5 februari 2023. Op zondag 28 mei is er de laatste speelronde voor alle teams in de reguliere competitie. Daarna start de nacompetitie verdeeld over de maand juni. Het WK in Qatar start op zondag 20 november om 17.00 uur met het duel Qatar – Ecuador. Nederland komt een dag later aan de beurt om 17.00 uur tegen Senegal. Vrijdag 25 november 17.00 uur Nederland – Ecuador en dinsdag 29 november om 16.00 uur Nederland – Qatar. Daarna starten op 3 december de achtste finales. Als Nederland eerste wordt speelt het gelijk op zaterdag 3 december worden ze tweede dan wordt het 4 december. De finale is op zondag 18 december. Het amateurvoetbal loopt tijdens het WK gewoon door, maar is vaak op redelijke tijden om de wedstrijden te bekijken.

Senioren
JO 23-1 behaalde een verdiend gelijkspel in Kloetinge op de club (daar gaat-ie weer) met dezelfde naam. De teams, met uitzondering van EVV Echt, zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd met veel gelijke spelen. Alleen Barendrecht, dankzij de 5-0 op EVV Echt, heeft een opmerkelijk beter doelsaldo. Nou prima, leuk begin voor het team. Zaterdag-2 begon de competitie goed en won met 5-2 van Almkerk-2. Vijf koplopers in deze nog prille klasse. Donderdag al spelen de mannen van Geert om 20.00 uur uit tegen Achilles Veen 2. Mooie pot het licht mag aan en u kunt alles volgen, dus kom naar het sportpark u bent meer dan welkom. De vrouwen-1 begonnen matig met een 4-2 nederlaag in Tiel tegen RKTVC. Volgende week kan dat gerevancheerd worden als uit Asten NWC naar Veghel afreist.

Junioren
De mannen van Noimin en Timmy JO 19-1 kregen de bekende pin op de neus bij HBS JO 19. Op Sportpark Craeyenhout  in Den Haag werd het een 4-1 nederlaag. Ik heb geen informatie helaas, dus ben ik in dit geval de ‘scorebord journalist’ en buig het moede hoofd. Zaterdag komt laatste PVCV uit Vleuten (bij Utrecht) naar Veghel. JO 17-1 ging nipt onderuit bij Bennekom met 3-2. Zaterdag komt DVV uit Duiven en liggen er kansen. JO 14-1 legde de ongeslagen koploper UDI’19 JO-14 het bekende vuur aan de schenen en ging met 3-2 nipt onderuit op Parkzicht. Komende zaterdag volgt het thuisduel met het nog ongeslagen HVCH. JO 15-1 verpulverde het machteloze Schijndel JO 15-1 met 13-0. Leuk maar echte voldoening geeft zo’n uitslag niet lijkt me. Misschien is het wel wachten wanneer het team wordt teruggetrokken. Het doelsaldo is 0-28 van de Schijndelaren is zeker niet hoopgevend. We gaan het zien. Woensdag 28 september wordt er gespeeld uit naar HVCH. Drie dagen later, zaterdag 1 oktober opnieuw uit en dan naar de nog ongeslagen koploper Rhode  dat samen met BVV de ranglijst aanvoert. JO 13-1 won thuis keurig met 4-2 van het Vierlingsbeekse Volharding. Zaterdag gaat de uitreis naar Geldrop op het mooie sportpark De Kievit aan de Kervel 6 natuurlijk in Geldrop.

Junioren meisjes
MO 20-1 kende geen pardon met het bezoekende Nieuw Woensel. Met maar liefst een half dozijn doelpunten werden de dames naar de lichtstad teruggestuurd. Komende zondag uit naar SV Valkenswaard dat zelf met 0-4 bij FC Eindhoven won. Geen kleintje dus. MO 17-1 ging met 6-0 de bietenbrug op bij Budel en kan dat zaterdag herstellen als uit Sittard VV FSG naar het Prins Willem Alexander Sportpark komt. MO 15-1 kreeg eveneens een gevoelige tik en ditmaal was Groene Ster uit Heerlen met 2-8 won. Zaterdag gaat de uitreis naar ST Avesteyn/Heeswijk combinatie. In Dinther bij Avesteyn en Den Dungen en later VOW waar ooit het ‘damesvoetbal’ begon met zelfs meiden uit Frankrijk die vaak wegens de liefde naar Brabant waren afgereisd.  MO 13 verloor met 1-4 van het bezoekende RKVVO uit Oerle bij Velhoven. Zaterdag uit naar Oirschot Vooruit en daar liggen zeker nieuwe kansen. Conclusie is dat alleen MO 20 wist te winnen de rest gaf louter verliespartijen. We hopen dat een betere pen van deze kant mogelijk is. Succes!!!!

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO