29 maart 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 29 maart 2022 • 10:06 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat een bijzondere zondag op ons Prins Willem Alexander sportpark. De mooie herdenking van onze overledenen. Wat een lijst! Je schrikt als je ziet waarvan we de afgelopen jaren afscheid hebben moeten nemen. Bij elke naam doemt er wel een herinnering op. Haaks daarop de huldiging van onze jubilarissen met speciale aandacht voor Piet Verbakel als 75 jarig lid en met zijn 92 lentes nog een krasse knar. Een keer anders dan anders maar zeker niet minder leuk en dikke duim omhoog voor dit initiatief. Het voetbal stond even geparkeerd, de club toonde haar andere gezicht. Het leverde dan ook veel waardering op bij de betrokkenen.

Door: Peter Kuijpers

Dan het voetbal dat paste zich prima aan en zagen we de eerste zege van ons vaandelteam in 2022 met maar liefst 5-1 op het bezoekende Hoogland. Koen van der Zanden was de koningsschutter met maar liefst vier treffers. Koen is met elf (competitie) doelpunten de afgetekende topscorer van het eerste team. De 5-1 was een heerlijke volley in de verre hoek van Lars Loermans. Hoe krijg je het geprogrammeerd: Volgende week krijgt het eerste team binnen vier dagen de twee koplopers van de Derde Divisie zondag voor de kiezen. Komend weekend zondag 3 april uit naar Oostzaan waar OFC de tegenstander is een paar dagen later, op woensdag 6 april, de clash tegen die medekoploper Gemert. Het wordt smullen voor de echte liefhebbers.

Hoe mooi en teder

Soms vallen dingen op. Zo ook vorige week bij het bezoek aan de topper in 4F Boskant – Avesteyn.
Aan de rand van een trainingsveld staat een dikke trotse sequoia. Een soort boom die uit Amerika is overgewaaid. Die boom daar op Sportpark De Schreken moet wijken voor het aan te leggen kunstgrasveld. Daar is het die boom niet mee eens en heeft hij een brief geschreven die hij op zijn eigen schors had genageld.

In maart1983 werd de kantine hier door brand verwoest
Sinds de nieuwe kantine sta ik hier met veel plezier
Kon alles overzien en wat er gebeurde hier
In 1985 ben ik door de gebroeders van de Berk geschonken
En al die jaren heb ik hier staan te pronken
Maar mijn dagen zijn geteld
Want ik word gewoon geveld
Om plaats te maken voor een kunstgrasveld
Dus nou kom ik tot het besluit
Het is gedaan met mij na al die jaren is het over en uit!

Seniorenvoetbal

Zaterdag-2 ging thuis onderuit tegen LRC uit Leerdam met 0-2. Het team dat ooit de winsten aan elkaar reeg heeft het dit seizoen duidelijk wat moeilijker. Dinsdag speelde Zaterdag-2 nog uit naar Wilhelmina’26-2 in Wijk en Aalburg en komende zaterdag opnieuw uit is Alblasserdam-2 de tegenstander. Zaterdag-3 zag de wedstrijd tegen Berghem Sport-2 niet doorgaan wegens een corona afmelding. Volgende week komt OSS’20-2 naar Veghel. JO 23 zag de uitreis naar UDI’19 afgelast en heeft tot nu toe nog maar één wedstrijd gespeeld. Laten we zeggen de voorjaarscompetitie komt maar traag op gang. Zaterdag gaat de reis naar Nuenen dat al twee wedstrijden speelde.

Jeugdvoetbal
JO 19-1 won zaterdag thuis ruim van Wittenhorst met 5-2. Geldrop leidt hier met 9 uit 3. Blauw Geel’38 speelt komende zaterdag uit naar Juliana’31 in Malden. JO 17-1 begon de voorjaarscompetitie slecht door met 2-0 te verliezen bij koploper Scharn in Maastricht. Zaterdag speelt JO 17 thuis tegen de Treffers uit Groesbeek. JO 15-1 ging ruim onderuit bij koploper Berghem Sport. De groeiwijk Piekenhoef levert Berghem Sport prima spelers op en de club steekt veel clubs uit Oss de loef af. Vele Ossenaren kijken met jaloerse blik naar dat eens zo nietige Berghem dat het als club zo goed doet. Het eerste team speelt in de eerste klasse en de jeugd allemaal op niveau. Zaterdag gaat de reis naar Tiel waar de nummer drie RKTVC de tegenstander is. JO 13-1 verloor met 2-1 bij Union in Malden. Vanavond (dinsdag 29-3) is er het thuisduel met Berghem Sport. Komende zaterdag volgt de uitreis naar UDI’19.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO