8 februari 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 8 februari 2022 • 15:46 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner

Mooi bedacht plannetje waarvoor de KNVB aanvankelijk  overstag ging, maar later alsnog werd herroepen. We hebben het over het duel Oss’20 – Blauw Geel’38/Jumbo dat eigenlijk gepland stond op paaszaterdag. Het zou gezien het dubbel programma een fysiek voordeel bieden ten aanzien van andere clubs die wel de dubbel spelen meldt de KNVB. Hoe dan ook speelt het vaandelteam komende zondag toch de thuiswedstrijd om 12.30 uur op het sportpark tegen RKSV Schijndel!

 

Door: Peter Kuijpers

Ach klein bier in vergelijk wat Blauw Geel’38 afgelopen week overkwam. We hebben het over de vernielingen op het Prins Willem Alexander Sportpark. Deze corner kan zich best voorstellen dat je als voorzitter van deze mooie club er een slecht humeur van over kan houden. Het is niet de eerste keer dat het ons overkomt en schreeuwt om adequate maatregelen. Het kan toch niet zo zijn dat onze trouwe en super belangrijke vrijwilligers alleen maar moeten komen om schades te repareren gemaakt door lieden die hier eigenlijk niets te zoeken hebben buiten voetbaluren. We gaan er vanuit dat dit verhaal nog wel een staartje zal krijgen, hopelijk met een afdoende oplossing.

Voetbal
Ach veel leuker is schrijven over voetbal dan al die bijzaken hoe belangrijk ook soms. JO 19 speelde zaterdag al competitie en verloor met 2-0 in Breda bij Baronie. Zaterdag kan er revanche gehaald worden als MOC’17 naar Veghel komt. Rode lantaarndrager JO 17 kan van die metafoor verlost worden als het zaterdag thuis wint van voorlaatste Sarto JO 17. JO 15 kan bij winst zaterdag op het bezoekende Best Vooruit  de Bestenaren passeren. Weer een knappe zege van JO 13. In Rosmalen werd op de Groote Wielen met 2-3 gewonnen van OJC Rosmalen. Zaterdag kom SC ’t  Zand naar Veghel. De meiden van JO 17 verloren nipt van SV Budel met 1-0. Zaterdag komt ‘buurtje’ VOW in deze nog prille competitie. De mannen van  Blauw Geel/zaterdag-3 wonnen ruim bij SV BLC-4 met 1-4. Zaterdag gaat de reis naar Oss en spelen daar tegen Cito-3. Zaterdag-2 speelt pas op 19 februari thuis tegen Streefkerk. De mannen van O-23 gaan komende zaterdag uit naar AWC in Wijchen. Er moeten in deze klassen door de meeste ploegen nog twee wedstrijden gespeeld worden in deze najaarspoule. Dongen 0-23 is hier leider voor Nuenen en EVV Echt.

VOW
Beter een goede buur dan een verre vriend luidt het aloude gezegde op het bekende tegeltje in de keuken bij oma. Jeugdcoördinator bij de onderbouw Patrick Cissen en tevens trainer van VOW zag de bekende bui van zondag zowel letterlijk als figuurlijk hangen. Hij keek of het mogelijk was om zondag de natte Vonders te verlaten en op het Prins Willem Alexander Sportpark zijn wedstrijd thuis tegen DVS te spelen. Dat bleek snel in de bekende kannen kruiken. VOW won nipt met 4-3 op deze ware natte dag waar in Veghel 34 millimeter regen viel. Dat zijn 3,5 emmers met water op een vierkante meter. Soms is het dan toch heerlijk als je kunstgras tot je beschikking hebt.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO