9 mei 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 9 mei 2019 • 12:16 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het begint eentonig te worden, maar opnieuw liep het vaandelteam tegen een nederlaag op. In Utrecht werden de Veghelse oren met 5-2 gewassen. De 15e nederlaag alweer je zou er bijna aan gaan wennen. Zondag komt HBS, de nummer laatst uit Den Haag naar Veghel. Dit Moeten drie punten worden (schrijf moeten bewust met een hoofdletter) dat is wel duidelijk. Zondag is het op zijn ouderwets gezegd: erop of eronder. Theoretisch is het nog mogelijk de nacompetitie te ontlopen, maar daar hoort een driepunter zondag nog wel degelijk bij.

Door Peter Kuijpers

JO 19
Het betere bericht komt uit de hoek van JO 19-1. Zaterdag werd er met 2-0 gewonnen van AWC met twee treffers van Mert. De mannen van Vincent kunnen bij winst zaterdag in Arnhem bij VDZ het kampioenschap binnen harken. Alleen winst maakt dat mogelijk. De plannen liggen voor de huur van een bus voor supporters en spelers. De corner zal daar met Gerard aanwezig zijn dus niet op het Prins Willem Alexander Sportpark zaterdag vanwege deze speciale gelegenheid. Verlies wil niet zeggen dat alles verloren is, maar dan volgt een week later de herkansing thuis tegen DZC. Ik zou zeggen toch maar zaterdag afmaken en de champagne laten klotsen.

Spaarkasfeest
Het spaarkasfeest komt steeds dichterbij. Op vrijdag 17 mei is het zover en kunnen de enveloppen worden opgehaald in de kantine. Nog niet iedereen heeft zich opgegeven of hij komt of niet komt. Achter de bar ligt een lijst en laat het even weten. Of mail (peter@peterkuijpers.nl) of app (06-53385101) dan is dat voor ons net zo makkelijk. We kijken er naar uit hopelijk jullie ook.

Blauw Geel’38 7 blijkt cup fighter
Blauw Geel’38 7 speelt wederom een KNVB bekerfinale. Op 2 juni 2019 is het zover. De bekerfinale wordt om 11uur gespeeld bij RKSVO in Ospel, tegen Eikenderveld 2 uit Heerlen. Het zevende wat onder leiding staat van Patrick Rike en Tim Locklear, gaat voor de tweede maal voor de bekerwinst. Drie seizoenen geleden werd RKSV Heer uit Maastricht verslagen. Vorig seizoen bereikten ze ook al de halve finale, maar die ging in een spannend duel verloren tegen de clubgenoten van het elfde. Dit team wat nu 4 seizoenen samen speelt gaat voor het derde kampioenschap in vier jaar. Het heeft hierbij de concurrentie van Heeswijk 4 dat vorige week werd verslagen.

Reserves van Blauw Geel’38 met zevenklapper onderuit in Zeilberg (Deurne)
Het werd spitsroede lopen voor het team van trainer Youssef. Het team was geen moment zichzelf. “Een totaal ongeïnspireerd en Hoofdklasse waardig team. Een totale offday.” Luidde de woorden van Youssef. Zondag komt kampioenskandidaat Gemert naar Veghel dat bij winst en verlies van ZSV kampioen wordt in Veghel. Misschien een goede reden om zondag een keer extra gas te geven.

Het zaterdagteam opnieuw kampioen
Blauw Geel Zaterdag is afgelopen zaterdag voor de vierde keer in vijf jaar kampioen geworden. Met 2-0 werd het bezoekende Woudrichem verslagen. Door puntverlies van Meerkerk pakten de mannen van trainer Toon van den Akker de titel. Goed was het zaterdag zeker niet. Spannend wel. Voor rust had Blauw Geel de bal, maar de kansen waren voor de gasten uit Woudrichem. Doelman Barrie Klopstra hield Blauw Geel op de been met een paar katachtige reddingen. De gelegenheidsdoelman keepte een puike wedstrijd. Het was uiteindelijk Paul Vervoort die in de tweede helft de ban brak. De ‘Bombarda’ van Blauw Geel Zaterdag schoot de bal tergend langzaam over de doellijn na een knappe assist van invaller Sander Pittens. Die laatste mocht na een kwartier in de tweede helft inrukken na grof taalgebruik. Kijk het filmpje op Kliksport en youtube https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=0Li-99sMlm0

Blauw Geel’38 JO 17-1 slechts gelijk bij laatste Schijndel en verliest voor de beker bij Gemert
Een collectief falen waren de woorden van trainer Geert na het gelijke spel tegen competitie laatste Schijndel. Woensdag was er een 3-2 verlies voor de beker bij de leeftijdsgenoten van Gemert. Trainer Geert: “Ruststand was 1-0. Na rust werd het vrij snel 2-0 en vervolgens ook nog 3-0. Door een alles of niks poging werd het nog 3-2 en spannend. Maar vandaag was het niet goed genoeg. De absolute scherpte ontbrak bij ons om het sterk verdedigend Gemert moeilijk te maken.” Zaterdag speelt JO 17 thuis tegen Sarto JO 17. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt.

Blauw Geel’38 JO 15-1 handhaaft zich zeker door zege op DTS JO 15-1 2-1
Blauw Geel’38 JO 15 kwam na een kwartiertje op een 0-1 achterstand nadat een vrije trap door de DTS aanvoerder snoeihard werd verzilverd. Tien minuten later was het Aybars die gelijk maakte. In de tweede helft over en weer kansen. DTS staat in direct degradatiegevaar en gaf alles. Blauw Geel wilde niet verliezen en zekerheid hebben voor lijfsbehoud. In de 65e minuut werd het nog even peentjes zweten bij een afgekeurde goal van DTS. Vijf minuten later ging de bal op de DTS stip en mocht Remco de pingel verzilveren. Echter hij moest opnieuw omdat spelers DTS te vroeg inliepen. Bij de tweede poging scoorde Remco alsnog de 2-1 koelbloedig en is lijfsbehoud in de 3e divisie een zekerheid.

Union JO 13-1 – Blauw Geel’38 JO 13-1 1-0
JO 13 ging met een doelpunt onderuit tegen het lager gekwalificeerde Union. Trainer Nicky: “We Hadden gehoopt hier weer punten te pakken, maar we hebben het blijkbaar lastig tegen teams die niet willen voetballen. Ook moesten we het zelf doen zonder onze spits, die voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is door een enkelblessure. Net als JVC Cuijk speelde Union veel lange ballen en kregen wij niet de rust in het spel. We kregen nog wel een aantal kansen en hadden het betere van het spel maar het was uiteindelijk een moment, een vrije trap die door een eigen verdediger ongelukkig in het doel belande, wat de 1-0 voor Union betekende. Volgende week hebben we geen competitie maar staat er een leuke teamdag op het programma.” Mooi vooruitzicht voor de mannen van JO 13-1.

Blauw Geel’38 VR1 moet meerdere erkennen in koploper RKVV Keldonk
Het begin van de vrouwen was prima met twee dikke kansen. Keldonk echter kwam beter in de wedstrijd en nam voor rust een 0-1 voorsprong. Na rust de gelijkmaker door Sanne. Maar uiteindelijk was het Keldonk dat toesloeg en uiteindelijk met drie punten vanuit Veghel vertrok. Zondag uit naar competitie laatste Venhorst dat slechts twee punten heeft. Een daarvan werd behaald bij Blauw Geel’38 dat eist een knallende revanche op de Voskuilen in Venhorst zondag.

 

 

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies