27 oktober 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 27 oktober 2021 • 20:36 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Kommer en kwel in Haaksbergen

Wat een vervelende nederlaag zondag voor het vaandelteam bij HSC’21. Na het inlopen van de 2-0 achterstand gooide de rode kaart voor Ben het bekende roet in de maaltijd. Een discutabele kaart hoorden we van Veghelse getrouwen. Die riedel hoorden we overigens ook toen Michiel en Sjaak rood kregen eerder dit seizoen. Twee wedstrijden heeft Ben gekregen als penitentie. Het vaandelteam is gekomen op een plek waar je liever niet wil zijn. Zondag zijn de mannen van Niels vrij, maar in de dan komende wedstrijden wordt de druk op winst heel erg hoog. Zonder Ben die pas in het thuisduel met Watergraafsmeer zijn wedstrijdkicks weer aan mag trekken.

Voetbal senioren
In de mooie Betuwe kwam Blauw Geel’38 zaterdag-2 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De achterstand op de ongenaakbare koploper Nivo Sparta-2 en Achilles Veen, die beiden wonnen, werd weer iets groter. Volgende week zijn de mannen van Lionel vrij om een week later op 6 november uit te spelen naar LRC-2 Dat twee puntjes onder Blauw Geel’38 staat. Blauw Geel’38 zaterdag-3 speelde niet en is ook komende week 30 oktober vrij. De eerste wedstrijd staat gepland op 6 november om 17.00 uur tegen Zwaluw VFC -2. De competitie van JO 23 lag afgelopen weekend stil. Komende zaterdag kunnen de veters weer aangetrokken worden met de uitreis naar Orion O-23. Op Sportpark Mariënbosch in Nijmegen wordt om 17.00 uur afgetrapt.

Jeugd voetbal
Het werd geen glorieuze zaterdag voor onze bovenbouw. Alleen JO 19 kegelde, (nou ja met pingels)  UDI’19 dat één klasse hoger speelt dan Blauw Geel’38, uit de beker. Op Parkzicht werd het na 90 minuten 1-1 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Goed keeperswerk en een beetje mazzel liet de balans uiteindelijk naar Blauw Geel’38/Jumbo JO 19 doorslaan. Klasse mannen, bij UDI’19 winnen is altijd leuk. Volgende week thuis tegen SC ’t Zand uit het rechterrijtje. Een driepuntertje moet kunnen.  JO 13 -1 ging niet door. De wedstrijd werd plots afgelast wegens corona gevallen in Venray. Volgende week zijn de mannen vrij. Een week later, op  6 november gaat de reis naar Union in Malden. JO 15-1 draait nog niet zoals de leiding en niet op de laatste plaats de spelers graag zouden zien. Zaterdag in Drunen ging het team met 3-1 onderuit. Komende zaterdag de uitreis naar Brandevoort een nieuwe grote wijk in Helmond. Winst zou hier een goed resultaat zijn en nodig om uit dat verdomhoekje te komen.

Tom Poes
JO 17-1 leeft in barre tijden. Met één puntje uit vijf wedstrijden schuren de draagriemen van de rode lantaarn over de schouders. Het doelsaldo van 5-24 werd afgelopen zaterdag nog eens opgevoerd met de 8-1 nederlaag bij Fortuna Wormerveer. Ooit stond er in het Brabants Dagblad een strip genaamd: Tom Poes.  Heer van stand Olivier B. Bommel riep, als de nood hoog was, vanuit zijn Schicht: “Tom Poes verzin een list” Het is maar een idee. Misschien iets voor zaterdag als de uitreis naar UDI’19 voor de deur staat. De meiden van MO 17 speelden misschien nog met de klank van de nederlaag vorige week tegen SJO ESB’19 in de oren. In en tegen Bergeijk werd er maar twee maal afgetrapt en bleef het 0-0. Volgende week een vrij weekend en een week later op 6 november de uitreis naar, jeetje competitiemijnheer iets meer creativiteit graag, de tegenstander net als veertien dagen geleden SJO ESB’19. Ach je kan ze maar gehad hebben zeggen we dan maar.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO