13 oktober 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 13 oktober 2021 • 15:45 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het vaandelteam ging zondag in Dongen schlemielig onderuit. Onverdiend en Dongen mazzelde, maar dat veranderd de uitslag niet. Zondag komt koploper OFC uit Oostzaan dat als favoriet naar Veghel afreist. De standaardteams van de jeugd lieten het op JO 19-1 na afweten, waar sommigen met een stevig nederlaag. Ach zou Willem den Das † zeggen daar word je kerels van. En natuurlijk  zijn er dan nog altijd de meiden van Esther Schoo. Die wonnen ook en maken zich op voor de topper komend weekend tegen SJO ESB’19 MO 17. Dan nog de open dagen die zaterdag in aanvang nemen. We wensen de organisatie van dit prachtige evenement alle succes toe met al dat dartele grut.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 verloor weer eens in de laatste minuut van Dongen. Heel jammer en onnodig wat verder prima te lezen is  in het verslag van Antone met de foto’s van Gerard. Zondag komt koploper OFC dat zich sterk laat zien zoals we van de Zaankanters gewend zijn. Maar Blauw Geel’38 mag het vanuit de luwte bekijken en is om die reden zeker niet kansloos. We zijn door de nederlaag weer in het rechterrijtje beland al is de weg naar de linkerkant niet extreem ver. Als de pijntjes wat willen helen liggen er zeker kansen zondag. Om 14.00 uur wordt er begonnen en scheidsrechter Luc Tissingh uit Heerlen heeft het sportief voor het zeggen.

Toevallige ontmoetingen
Bij een fotoklus in he Noord- Limburgse Kronenberg (bij Toverland) werd ik plots op mijn schouder getikt: “Ich ken dich ergens va” Een lange man van midden zestig die ik niet meteen herkende. Al snel werd duidelijk waar onze raakvlakken lagen. Dat het uiteindelijk voetbal was zal maar weinigen verbazen. Het was scheidsrechter Jos Peeters uit Kronenberg vader van scheidsrechter Vivian Peeters die wellicht meer bekend is en eveneens regelmatig ons vaandelteam heeft gefloten.


Jos Peeters

Vivian woont inmiddels in Culemborg en is moeder van twee koters. Ze gaat binnenkort haar voormalige succesvolle scheidsrechtersloopbaan weer oppakken, wist pa Jos me te melden. Jos Peeters, ik zal uw geheugen kort opfrissen, floot onze club verschillende malen zelfs de kampioenswedstrijd tegen Dijkse Boys in 2004. Meer stond mij bij de beslissende wedstrijd op zondag 2 juni 2002 in Panningen tegen Geleen Zuid. Inzet was promotie naar de eerste klasse. Alles lag klaar. Bedrukte shirts met de tekst: Blauw Geel’38 eerste klasse, bloemen, huldiging scenario en feestavond. Dat ging allemaal niet door. Blauw Geel’38 verloor met 2-1 na een hoopvolle nacompetitie waar NEC’92 en Volharding werden geklopt. Maarten Willems scoorde nadat Blauw Geel’38 met 2-0 achterstond de 2-1. De gelijkmaker was een paar maal dicht bij, maar die viel niet. De massaal mee gereisde Veghelse supporters dropen teleurgesteld af. Er kwam, zoals dat dan meestal gaat, wat zeer van de getrouwen. Waarom verdedigende middenvelder Maarten Kanters in plaats van de veel creatievere Robert van der Heijden? Wat ging er fout? Ach, je kent ze wel de prietpraat aan de koffieautomaat op maandagmorgen. Trainer Pieter Tuns wuifde het weg en legde het op zijn karakteristieke manier uit aan wie het maar wilde horen. Aan Scheidsrechter Jos Peeters (65) lag het in geen geval. Hij herinnert zich de wedstrijd nog van A tot Z en is nog trots dat hij het duel mocht fluiten. Afgelopen zondag was hij nog scheidsrechter bij het duel Mierlo Hout _ Rood wit Veldhoven. Hoe toevallige ontmoetingen ergens in Noord-Limburg mooie herinneringen ophalen.


Handen schudden met Erwin de Groot en Jos Peeters in het midden en aanvoerder van Geleen-Zuid.

Topscores
Zag in het Eindhovens Dagblad een lijst met topscores so far gepubliceerd. Vanzelfsprekend allemaal over ploegen uit die hoek. Wat opviel was de naam van oud-Blauwgeler Tim Rerimassie die al vier maal scoorde voor zijn nieuwe club FC Eindhoven. Ralf Kemper met Joop Daniëls voerde de lijst aan met respectievelijk zes en vijf treffers waar Serhat Koç (UNA) er eveneens vijf binnen prikte. Blauw Geel’38 werd begrijpelijk niet vernoemd omdat die bij de parochie van het Brabants Dagblad horen. Om die reden zelf even geturfd. Vince Duits is topscorer in de selectie van Niels van Casteren met drie treffers. Koen van der Zanden is tweede met twee competitiedoelpunten.

Vince Duits

Wedstrijden senioren
In het land van de Bijbel behaalde het eerste zaterdagteam (aangeduid om administratieve redenen als zaterdag-2) een stevige zege op HSSC’61-2 met 1-5. De achterstand op de koplopers Nivo Sparta en VVAC bedraagt slechts twee punten. Zaterdag komt Roda Boys uit de Bommelerwaard. De nederlagen van JO 23-1 zijn niet groot, maar het verlies is er wel. Afgelopen week werd er verloren van koploper Nuenen met 2-1.  Zaterdag komt uit Werkendam Kozakken Boys waar om 17.30 uur wordt begonnen met voetballen.

Onze jeugd
JO 13-1 is weer geland op aarde met dank aan Gemert dat Blauw Geel’38 met 0-4 wist te kloppen. Verliezen hoort bij voetbal en dus zaterdag nieuwe kansen als er uit gespeeld wordt bij koploper UDI’19. De Udenaren staan strak bovenaan met een indrukwekkende score van 17-3. Als je ooit een nederlaag kan wegspoelen is dat zaterdag op Parkzicht in Uden. JO 15-1 verloor ook met dikke cijfers. In Maastricht was Scharn met 5-1 de Veghelaren de baas. Zaterdag komt Geleen Zuid dat één puntje boven Blauw Geel’38 bivakkeert dat zelf de rode lantaarn hanteert. Ook JO 17-1 ging stevig onderuit in het verre Voorburg (bij Den Haag) Zaterdag komt Nuenen dat slechts een wedstrijd speelde en dus nog nul punten heeft. Winst kan een sprongetje naar het middenrif betekenen. Was er nu geen enkel vaandelteam uit de bovenbouw dat won? Gelukkig wel want JO 19-1 won thuis van het Oosterhoutse TSC (ooit samen met Piet van den Boom vader van de voorzitter daar nog lichtmasten gezet op het veld van TSC). Zaterdag kan de feeling met de kopgroep in takt blijven als er gewonnen wordt bij Dommelen. Succes iedereen. De meiden van MO 17-1 wonnen keurig van met 4-0 van ST Volharding/Sambeek. Samen met SJO ESB’19 MO 17 staat Blauw Geel aan kop met elk 9 punten en nog ongeslagen. Zaterdag de grote topper in Veghel als dit team uit het Limburgse Simpelveld de tegenstander is. Succes hoe dan ook.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO