28 september 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 28 september 2021 • 9:01 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner

Eindelijk kon de soundblaster weer aan zondag.  Wel niet tot het nokje, maar gewoon als gezellig muziekje tijdens het douchen. We hebben het over het duel Gemert – Blauw Geel’38 van afgelopen zondag. Zelf was ik er niet bij. Maar Boskant – VOW was ook leuk en de koffie is prima op De Scheken. Als ik de verslagen lees dan deed het vaandelteam zich tekort op Molenbroek en was Blauw Geel’38 voor rust het team dat de lijnen uit wist te zetten. Na rust is het verhaal bekend. Na Rood (twee maal geel) voor Migiel Zeller werd het overleven wat goed lukte. Zaterdag komt UNA om 19:30 uur een van de kopploegen momenteel in Derde Divisie. Zorg dat je erbij bent.

Door: Peter Kuijpers

Hockeyvelden
Het was zaterdag weer de bekende hectiek op de parkeerplaatsen die rond het middaguur altijd weer te klein blijken, maar het is niet anders. Zag ook dat tegenstanders van de buren van Geel-Zwart hun auto daar parkeerde. Die moeten echt nog een stuk lopen voor ze bij de hockeyvelden zijn. Even dacht ik zal ik de meiden het zeggen dat ze bij Geel-Zwart tot aan de voordeur kunnen parkeren? Deed het maar niet, iedereen was zo druk met zijn telefoon. Wilde ze niet storen. Voetbal dan maar waar JO 13-1 met 4-1 won van het bezoekende UNA (toch meestal een goed elftal) dus de progressie uit de prima bekersessie zette zich voort. De mannen van Nicky en Jari staat nu in het linkerrijtje waar vijf teams begonnen met een zege. Alle BVO’s zijn inmiddels verdwenen en dat geeft meer rust. Wel blijven de derby’s met Gemert en UDI’19 gehandhaafd en dat is net zo leuk. Zondag uit naar ‘koploper’ Baronie dat met 6-0 Venray vermorzelde.


 JO 13-1

Bietenbrug
JO 15- was vrij en speelt komende zaterdag thuis tegen koploper (wonnen met 7-0 van Scharn) Roda JC. Roda JC is de enige BVO die nog over is in deze divisie 6E. JO 17-1 weet weer wat verliezen is. Op Varkenoord in Rotterdam gingen de Blauwgelers met 6-0 de bietenbrug op. Sprak voor ze vertrokken nog met trainer Claus: “Zal een zware worden en ver rijden.” In beide stellingen is geen speld tussen te krijgen. Kan gebeuren en ach tegen Feyenoord kunnen we ons dat voorstellen. Zaterdag mag JO 17- zich herstellen in de thuiswedstrijd tegen DHC dat Forum Sport met 5-2 versloeg. De meiden van JO 17-1 kregen de tricolores van UDI’19 op bezoek. Normaal is zijn de Udenaren een moeilijke te verwerken klus als ze naar Veghel komen. Esther en haar meiden maakte een eind aan die sage en versloegen UDI’19 met 2-0. Zaterdag gaat de reis naar Nuenen dat zaterdag vrij was en eerder verloor van Koploper SJO ESB uit Simpelveld. De Limburgers zijn koploper op basis van een beter doelsaldo.

MO 17-1

Youssef
JO 19-1 startte de competitie hoopgevend. De leeftijdsgenoten van Dongen werden met 4-1 verslagen. Trainer Youssef normaal een dude waar ik mijn fiets of auto aan zo uit zou lenen. Aan de lijn wordt het plots een totaal andere Youssef.  Een tijger die bij onraad onmiddellijk opspringt, met luide en schelle stem roept en zijn nuttige aanwijzingen poneert. Op dat moment zou ik er wél met een boog omheen lopen. Wat heerlijk toch dat we dit soort characters in onze club hebben.  Overigens op het moment dat de 1-0 viel waren beiden partijen wél degelijk aan elkaar gewaagd. Bij Dongen knakte er iets zeker na de 2-0. Zaterdag gaat de reis naar Geldrop dat bij MOC’17 er een gelijkspel uitweg sleepte. De koppositie is voor Gemert dat met 0-5 uit won bij Unitas’59.

JO 19-1

Driepunter
De zaterdag werd besloten met een 3-0 zege van JO 23 op het bezoekende AWC. Na winst op Venray en verlies bij huidige koploper Dongen, viel er zaterdag weer een driepunter te noteren. Prima resultaat wat het team weer (met de voeten nat) in het linkerrijtje bracht. Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd als uit Nijmegen (wordt weer handen schudden Piet!) het nog puntloze Orion naar Veghel komt. Met nieuwe shirts zo van het karton uit het cellofaan wonnen de zaterdagmannen met 3-1 van Wilhelmina’26-2 uit Wijk en Aalburg. Mooie start, zaterdag volgt GJS en dat ligt gesitueerd in Gorinchem. Met een broodje gezond, tosti en gratis sinaasappel en veel paracetamolletjes was het weer goed toeven op het Prins Willem Alexander Sportpark.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO