7 juni 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 7 juni 2021 • 18:48 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Er komt weer kleur op het Prins Willem Alexander Sportpark

Veel foto’s gezien van dartele jeugd waaronder die van Freek op twitter afgelopen zaterdag. “Het mag weer” luidde het dogma van het RIVM. De jeugd had er duidelijk zin in en dat is begrijpelijk in deze tijd waar we het Covid19-monster lijken te gaan verslaan. Meld je aan voor de kwis van Freek die verder op deze site staat vermeld. Ik ga het zeker doen….. hoe dan ook.

Door: Peter Kuijpers

Een opwarmer voor het komende EK zullen we maar zeggen wat de komende maand(en) het metier gaat bepalen. Prachtig is het de meningen te lezen of te horen van kritisch Nederland. Zelf heb ik wel een mening, maar gezien mijn terecht verweten magere voetbalkennis, hou ik die voor mezelf. Ik geniet overigens wel van de meningen van ‘De Kenners.’’ Sla dan ook geen voor- of nabeschouwing over en volg de sociale media. Kussens vol gebakken lucht, maar blijf het leuk vinden. Irriteer me nog amper aan die flamboyante sterreclames met hip-hoppende ex voetballers of commentatoren. Alles voor het voetbal waar we hopelijk van gaan genieten. En dan maakt het toch niet uit met welk systeem dat plaats gaat vinden. Voorlopig houdt De Boer vast aan het 5-3-2 waar je backs moet hebben veel loopvermogen en drang naar de achterlijn. Ach Louis van Gaal was er ook succesvol mee op het WK van 2014 en Koeman deed hetzelfde bij Feyenoord. Welk systeem trainer Niels van Casteren nou exact speelt kregen we nooit uit zijn mond maar volgens mij leek het verdacht veel op wat Oranje momenteel speelt of wellicht een variant daarop. Het verschil was volgens hem of je balbezit had of niet in balbezit was. Hoe dan ook kijk ik uit naar het moment dat we hem wekelijks weer de kliksport microfoon of videocamera onder zijn neus kunnen duwen. Dat is een gemis en niet voor mij alleen.

Westmaat
De herstart van de amateurvoetbalcompetitie. Als we iets hebben gemist is het dat wel. De voorbereiding van onze diverse teams. De  selectie, die het begin juli al opneemt tegen de profs van FC Den Bosch, het team onder 23 en natuurlijk de jeugd. Hoe zien de teams eruit wie speelt waar en wie zien we elders? De geur van patat, de omgevallen fietsen en de gezelligheid van het terras in de zon. Het gaat er komen, daar ontkomen we niet aan, reken maar. Was vorige week een paar dagen in Leusden bij Amersfoort. Op een van de fietstochten kwamen we in Spakenburg uit. Natuurlijk de traditionele dingen daar bekeken, maar kort even naar De Westmaat, waar Spakenburg en IJsselmeervogels hun thuishaven hebben, kon niet uitblijven. Wat een indruk maakt dat dan met een entree waar veel eerste divisieclubs jaloers op zullen zijn. Voor het stadion van Spakenburg (De Blauwen) dacht ik: ‘die hebben we met trainer John de Wolf toch maar mooi uit de KNVB beker gewipt. Het Spakenburgse smaldeel is ongetwijfeld die dinsdagavond met veel chagrijn naar de Westmaat, aan de boorden van het voormalige IJsselmeer, afgereisd.

                 
Stadion: IJsselmeervogels                                                                           Spakenburg

Even genieten en terug naar dinsdag 22 augustus 2017
Ruim duizend toeschouwers zagen Blauw Geel’38 met 3-2 winnen van het bezoekende Spakenburg. De Veghelaren hadden dit vooral te danken aan keeper Brahim Zaari die niet te passeren was vaak tot wanhoop van alles wat uit Spakenburg kwam. Serkan Ordu opende naar 1-0 waar Philip Ties gelijk maakte echter Alexander Mols bepaalde de 2-1 ruststand. In de tweede helft kwamen de bezoekers via Olivier Pilon gelijk, maar de ingevallen Danny Verbakel kegelde op de doellijn zijn team naar winst én naar de volgende ronde van de KNVB-beker. Een maandje later, op donderdag 21 september, blies VVV Venlo het bekerverhaaltje uit en won met 0-3 in Veghel.
De opstelling tegen Spakenburg: Blauw Geel’38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Mark Westerlaken (72. Sam Strijbosch), Martijn van Loon (85. Mustafa Guler), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Sjaak Egmond, Serkan Ordu, Joey Hellstern (64. Danny Verbakel), Alexander Mols.


Opkomst van de trainersstaf Spakenburg derde van links John de Wolf


Danny Verbakel na zijn 3-2 tegen Spakenburg en tekende voor de winst

Tot over een tijdje en vermaak je met het grote voetbalaanbod van de komende maand en zelfs nog daarna.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO