14 april 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 14 april 2021 • 9:48 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zo daar zijn we weer na pakweg anderhalve maand. Opnieuw een corner in oorlogstijd. Een therm die ik huisarts Berend Nikkels hoorde roepen in de uitzending van Op1 afgelopen dagen. De arts die opzien baarde omdat hij in zijn woonplaats Breda gewoon doorging met vaccineren van AstraZeneca. “Het is oorlogstijd waar we momenteel in leven” ,riep hij het aanwezige panel toe. Hij deed dat met zulk een zelfverzekerde tronie waar ik bij dacht: daar is geen speld tussen te krijgen. Wat heeft dit nu met voetbal te maken hoor ik u zeggen. Heel veel vind ik ook in onze (voetbal) wereld waar we leven in significant rare tijden. Na de uitspraken van onze demissionaire president Rutte afgelopen dinsdag heb ik het woord: amateurvoetbal, voorlopig even in de lade geparkeerd.

Door: Peter Kuijpers

Geen voetbal met uitgestorven sportparken. Wel veel activiteiten van vrijwilligers bij onder anderen het clubhuis dat een nieuwe metamorfose kreeg. En natuurlijk het toegestane jeugdvoetbal waarnaast Niels met de zijnen, geheel volgens de coronaregels, hun dingetjes deden. Zelf kreeg ik op Eerste Paasdag mijn eerste injectie. Plaats van handeling was Sportpark De Braak. De sporthal waar we ooit met Schoenenreus nog wel zaalvoetbal speelden staat midden tussen Helmondsport en de amateurs van ‘Mulo’. Mijn gedachten gingen (in het verplicht kwartiertje wachten na de Pfizer/BioNTech prik) terug naar Mulo. De geboorteclub van de gebroeders Willy en René van de Kerkhof zeker, maar meer naar de wedstrijden van onder anderen ons eerste team tegen deze club.

Pierre
Mulo bestaat inmiddels niet meer. De club fuseerde afgelopen jaar met Helmondia naar FC De Braak. Buiten het feit dat het frietkot, met de heerlijkste patat van de hele wereld, een klein stukje is verplaatst. Wie parkeerde zijn auto daar niet ooit van onze club. Nu we het toch over het voormalige Mulo hebben, de laatste ontmoeting op De Braak met Blauw Geel’38 vond plaats in het laatste gedeelte van het seizoen 82-83. In Helmond werd het een 1-1 gelijkspel waar Pierre van Wanrooij de Veghelse treffer voor zijn rekening nam. Het laatste onderlinge duel vond plaats op 16 november 2016 in Veghel. Blauw Geel’38 schakelde Mulo uit voor de beker met een 5-0 winst. Een vriendelijke jongeman met het bordje Turgut op zijn borst tikte beleefd op mijn schouder: “Mijnheer uw kwartier is om en mag naar buiten.” Met een shotje Pfizer in mijn lijf mooie mijmeringen achterlatend op De Braak snel weer naar Veghel.

Foto: Dit was de eindstand in het seizoen 82-83 met de doelpuntenmakers dat seizoen.

Wat speelt er en gebeurde er zoal
We zagen dat er tweemaal een voetbal/keeper clinic plaats gaat vinden. Lees voor de details de aankondigingen op deze Blauw Geel’38 website. Donderdag 22 april nodigt de jeugdafdeling van Blauw Geel’38 leiders/coaches van de pupillen- en juniorenteams uit voor de bijeenkomst: Algemene coaching principes binnen Blauw Geel 38. Peter Bijvelds, interim hoofd technische zaken van de jeugdafdeling, zal op de zijn begeesterende wijze en zijn immer goede visuals een verhaal afsteken over het coachen van jeugdteams. Meld je aan….. echt belangrijk! Hoe? Ook dat staat uitgebreid beschreven op deze mooie site.

Tot slot…
Het lijkt er steeds meer op dat er niet meer gevoetbald gaat worden. We zullen het moeten doen met de herinnering aan de laatste wedstrijden die dit armentierige seizoen rijk was. Ik geef u de standen die bij het stoppen van competitie actueel waren. Ik houd ze bij voor onder anderen de Stadskrant en Kliknieuws waar ik u met graagte deelgenoot van maak. Met de wetenschap dat de 1 aprilgrap over de naamsverandering behoorlijk aansloeg en veel apjes provoceerde bij voorzitter Edwin van den Boom, is eenieder weer van de schrik bekomen. Ach….er mag gelachen worden toch? De beste elixer om je in het (corona) leven staande te houden. Met een brede glimlach wens ik u namens de corner een fijne en zonnige covid19 vrije zomer.

Foto’s Stand Onder 23 – De eindstand Blauw Geel’38 – De wedstrijden van het seizoen 20-21.

 

.

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO