26 januari 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 26 januari 2021 • 12:19 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het voetbal is wéér noodgedwongen uitgesteld. Voorlopig getransformeerd naar 10 en 11 april. We maken dan de competitie af met een halve competitie een van de modellen die de bond al eerder te sprake bracht.  Als de competities niet meer worden hervat, vindt er geen promotie/degradatie plaats. De afgelopen week ontvielen ons maar liefst drie Blauwgelers. Johann Hoekstra, Noud Peters en Jan van de Laar. Onze condoleances gaan uit naar de respectievelijke gezinnen, families en vrienden.

Door: Peter Kuijpers

Nostalgie
Over het voetbal valt weinig te zeggen. Voorlopig vallen de grootste ‘transfers’ as usual waar te nemen in de zaterdagtak. Het lijkt wel een eeuw geleden voor we voor het laatst gevoetbald hebben. Op 11 oktober won Blauw Geel’38/Jumbo met 4-0 van angstgegner Dongen. Max Verkuyl was geblesseerd waar Hugo Nieuwenhof hem uitstekend verving. (normaal gebruiken we hier alleen voornamen maar het is zo lang geleden dat we ook de achternaam vermelden) Het gebeurde pas na rust door treffers van Danny Verbakel,  Ymanuel Hurkmans en twee maal Niels Wouters. JO 13-1 won een dag eerder uit bij Unitas, JO 15-1 verloor van TOP waar JO 17-1 de derby met UDI  in Veghels voordeel besliste. JO 19-1 tenslotte ging na de 0-1 bij Dommelen ongeslagen de coronastop in. Ach gewoon wat mijmeringen die al bijna vier maanden achter ons liggen. Het JO 23 team kreeg in Venray een 6-0 nederlaag te slikken om maar een keer in mineur te eindigen en redelijke brug naar helaas de volgende onderwerpen.

In memoriam Jan van de Laar, Noud Peters en Johann Hoekstra
Deze afgelopen week ontvielen ons opnieuw Blauwgelers. Maar liefst drie deze keer. Pierre van Wanrooij schreef over Johann Hoekstra al een aandoenlijke necro die op facebook te lezen valt. Mooie woorden Pierre over deze stille kracht die we eenieder aanbevelen om hem nog eens na te lezen. Gisteren kwam hier ook het bericht binnen dat Noud Peters is overleden. Noud speelde ooit voetbal bij deze club werd 66 jaar. Hij is de vader (en grootste supporter) van onder anderen oud speler Guus Peters.


Johann Hoekstra

Sterke spits
Jan van de Laar
(84) overleed deze week in Amaliazorg – Van Haarenstaete in Mariaheide. Jan is de broer van Toon- en Sjaak van de Laar die beiden eerder overleden. Alle drie ‘Van de Laartjes’ meldden zich nadrukkelijk in de Blauw Geel’38 historie.  Jan was eenvaste eerste elftal speler in de periode  1955 tot 1970. Hij kwam tot 31 geregistreerde treffers. Dit omdat onze historie niet verder teruggaat dan 1960 helaas. Dat zullen dus ongetwijfeld meer doelpunten zijn geweest. Jan was een spits en teamgenoot van de vorige week overleden Harry van Os, maar ook vaak een nummer ’10’ met een snoeihard schot in zijn rechterbeen. Jan overleed aan een lang en sluimerde dementie, maar tenniste voor hij werd opgenomen nog vaak. Zijn vrouw Wilma vertelde me dat hij dan werd opgehaald door vrienden die hem daarin begeleidde. “Hij sloeg nog een aardig balletje al was het geen echt tennis meer in de schemer van zijn leven” ,aldus Wilma. Met Jan herdenken we een sterke spits en altijd vriendelijke man uit het Blauwgeel verleden. Gecondoleerd nogmaals alle familieleden en vrienden.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO