1 januari 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 januari 2021 • 16:36 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zo zal het zijn…

Een mooie zin voorkomend in een van de nummers die Rob de Nijs had in Nationale TOP 2000. Overigens met regelmaat leuk van commentaar voorzien door Freek op twitter. Heb niet alles geluisterd. De reden is dat er ook veel nummers jaren negentig instonden die mij persoonlijk niet zo raken. Ho ho ho om in kerstsferen te blijven ik zie uw bezwerende hand. Inderdaad, ook leeftijd gebonden, dat geef ik als steunsokkendrager graag toe. 

Door: Peter Kuijpers

Het voetbal lijkt deze dagen zo dood als een pier. Mijn taalbagage is te mager is om tot creatievere of meer aardige vondsten te komen. Op onze maandagwandelingen kom ik vaak langs het Prins Willem Alexander Sportpark en denk dan: verhip het ligt er nog. De reden is algemeen bekend #covid-19. Binnenkort gaan we dan eindelijk vaccineren, hopelijk komt er een snel einde van deze vervelende periode. Heb verschillende Blauwgelers gesproken en heb de stellige indruk dat de meesten die prik wel laten zetten. Deze corner in ieder geval wel, liefst een dubbele dosis. Absoluut leuk dat Veghel (Meierijstad) de eer heeft om als eerste in Nederland met vaccinaties van start te gaan. Oud voetballer ‘Bartje van den Boogaard’ zou zeggen: ‘1-0 vur Veghel’ doelende op de rivaliteit met Uden. Het Voetbal.


Wanneer gaan we dit beeld weer zien . . . . . . . . . !

Het gemis is groot. De gang naar het sportpark op donderdag, zaterdag en zondag. Een babbel aan de bar of bij de lauwe koffie uit de thermoskan van de materiaalmensen, maar ook de hectiek op het secretariaat. Het gezellige gemopper van Herman, de grappen van Coen, de nuchterheid van Ellen, het cynisme van Ton, om maar wat te noemen. Natuurlijk ook het gemis van de immer gezellige nieuwjaarsreceptie. Het gaat er allemaal weer komen en ik kijk er naar uit.

Blijvertje

De laatste maand voor Kliksport met Kees en onze (nieuwe) camera’s langs diverse trainers in de regio geweest. De videokerstwens was te kort. We wilden ze uittesten, dus was dat een leuke optie. Opnamen gemaakt meestal onder de kerstboom in de eigen habitat van de heren. De eerste was bij trainer Niels in zijn mooie optrekje in Herpen. Uitgesproken daar ging het meteen mis omdat een knopje op de camera niet goed stond. Het was te volgen en hebben de opnamen door laten gaan. Niels overigens gaat bij onze club aan zijn zesde jaar beginnen. Niels is een blijvertje wat hij bij zijn vorige club DESO al bewees. Gelukkig heeft Blauw Geel’38 niet de reputatie om trainers te ontslaan waar dat op anderen plekken wél gebeurt. Eigenlijk kan ik me dat niet heugen waar ik Maarten van Vugt niet notuleer omdat dit binnen een paar dagen werd hersteld. Wanneer gaan we weer starten is de grote vraag? Gaan we verder waar we gebleven zijn, samen met Hercules koploper en een halve competitie? Of starten we met een ‘clean sheet’ wederom met een halve competitie? Deze vragen gelden natuurlijk ook voor het jeugdvoetbal. Jeetje het weekend van 10 en 11 oktober 2020  lijkt wel een eeuw geleden waar Blauw Geel´38-1 ruim won van Dongen. Een zoete herinnering.

Wensje

Hoe dan ook wens ik eenieder een goed en gezond coronavrij 2021 toe. Een mantra dat we niet vaak genoeg tegen elkaar kunnen zeggen. Hopelijk snel tot ziens liefst met een meer actuele voetbalcorner.
Peter

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO