22 oktober 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 22 oktober 2020 • 13:20 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Als een klamme deken ligt corona over het voetbal en niet over het voetbal alleen. Virologen als despoten verkondigen dagelijks hun evangelie in de late-night talk shows. Voor het gemak kies ik dan die mij het beste past. Alleen een goed vaccin lijkt uiteindelijk de enige oplossing. Dinsdag wandelden we nog langs het sportpark waar een serene rust heerste. Dagelijks lezen we dat de horeca in zwaar weer verkeert. Dat geldt ook voor de kantineomzetten van sportclubs en daar vormt Blauw Geel’38 geen uitzondering op. Plots passeerde een vrachtwagen vol kerstbomen. Een teken aan de wand en heb mijn voorraadje engelenhaar, kerstballen en de home made kerststal uit de schuur alvast naar binnen gehaald. Tevens de tekst van stille nacht heilige nacht maar eens doorgenomen. Het is Kerst voor je het weet.

Door: Peter Kuijpers

Voorlopig wordt er niet gevoetbald, althans zo lijkt het. Het is afwachten op de volgende Persco van onze minister president. De verwachtingen zijn niet hoog waar hij hooguit de burger moed in zal spreken want ‘Flatten the curve’ is het streven. Wat zal er met de competitie gebeuren? We hebben het er vorige week al over gehad. Een officieel statement van de KNVB is er nog niet dan behalve dat amateurclubs geskipt worden uit de TOTO KNVB beker mits er in week 49 niet gespeeld kan worden. Zag deze week een lijstje van het voetbalweekblad ‘De Voetbaltrainer’ met de beste 200 amateurclubs uit Nederland. Daarbij wordt getoetst aan het competitieniveau van het eerste elftal en de hoogst spelende jeugdteams. Blauw Geel’38 stond hier op plek 42, maar moet UNA (12e) en UDI’19 (17e) voor zich dulden. De winnaar zit hem zoals zo vaak in Noord-Holland in dit geval opnieuw AFC gevolgd door Quick Boys en Koninklijke HFC.  We vinden het prima de klapzoenen, bloemen en onze felicitaties gaan uit naar de winnaars.

Theo de Griek
Deze week kreeg ik een verzoekje van Theodoros Chatzigiannidis beter bekend als Theo de Griek. Hij vroeg of ik nog foto’s van hem had. Die wilde hij zijn zoon (10) laten zien. Theo woont al 12 jaar in Zaltbommel waar zijn zoon speelt bij Nivo Sparta. Nou moest ik wel diep terug in mijn toch aanzienlijk archief, maar het is gelukt. Theo was een leuke gozer die best nog aardig kon voetballen. Doorliep de jeugd bij Blauw Geel’38 als een redelijk talent. Haalde in de seizoenen 2003 tot en met 2005 met regelmaat het eerste team onder de trainers Pieter Tuns en Harry Blokhuis. De doelpunten productie van Theo strand op drie  goals. Twee in het kampioensduel met Dijkse Boys (9-0) en één uit bij Mheerder Boys (0-3). Kleine man, vader Savvas,  sloeg geen wedstrijd over en was een leuke en typerende verschijning op het sportpark.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO