13 oktober 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 13 oktober 2020 • 19:58 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het al breed aangekondigde hoge woord van minister president Mark Rutte is  gevallen. Dinsdag in de persconferentie om 19.00 uur maakte hij de lockdown bekend. Voor het amateurvoetbal betekent dat een paar weken, of hoe lang het ook duurt, verplichte rust. Het is wachten hoe de KNVB hierop gaat anticiperen. Het is overigens wel te begrijpen dat er strenge maatregelen genomen moesten worden met het al maar sterker worden Covid19. We zullen het moeten ervaren om dit verschrikkelijke virus op de knieën te krijgen. Hoogste tijd voor een goed vaccin.

Door: Peter Kuijpers

Het vaandelteam stelde zondag niet teleur en won na  de zeperd vorige week bij Unitas keurig met 4-0 van angstgegner Dongen. Smaakmaker was de tweede helft waar Blauw Geel’38/Jumbo het meeste lef toonde. Vier doelpunten waren hiervoor de beloning. Twee gave treffers voor Niels Wouters die door voetbal247.nl  werd uitgeroepen als speler van de week in de Derde Divisie Zondag. Danny Verbakel (P) en Ymanuel Hurkmans waren de makers de twee overige doelpunten. Lees het mooie verslag van Antoine en kijk de strakke plaatjes van Gerard.

Voetballigheden:
Nu het voetbal weer even geparkeerd wordt gaat ons vaandelteam opnieuw met een stevige zege de verplichte stop in. Was het in maart de 1-8 bij Hoogland, zondag werd Dongen met 4-0 verslagen. Toch nog een lekker gevoel om deze verplichte rust te aanvaarden.

Competitie
Wat gaat de KNVB doen met het verloop van de competitie. Er zijn in de Derde Divisie door de meeste teams zes wedstrijden gespeeld van de te spelen 34. Einde competitie zou kunnen maar lijkt hoogst onwaarschijnlijk. Doorvoetballen in Juni en Juli kan. Halveren van de competitie. Dan zijn het dus nog (voor de meesten) dertien wedstrijden. Dit zou kunnen omdat de returns nog niet zijn gespeeld. Spelen zonder einddatum zou ook kunnen en daarna weer gaan indelen (Freek gehoord) Het zijn maar wat voorstellen die we opvingen op en langs de diverse velden.

Eredivisie
Komend weekend maakt Jordy van de Laan uit Cuijk zijn debuut in de Eredivisie als scheidsrechter bij het duel: Heracles – RKC. Van der Laan floot op zondag 6 november 2016  Blauw Geel’38 – Halsteren die door Blauw Geel’38 met 1-0 werd gewonnen. Doelpunt was van Danny Verbakel  met een geweldig mooie ‘fallrückzieher.’ En we hebben de beelden nog. https://www.youtube.com/watch?v=fptWbuibwFM

Monsterscore
Blauw Geel’38-2 won afgelopen zondag met 9-6 van Sparta’25-3. Voor realisatie van deze korfbaluitslag waren maar liefst 15 goals nodig. Desondanks proficiat met de winst mannen.

Jeugdvoetbal

Het klapstuk was op de regenachtige waterkoude zaterdag de wedstrijd van JO 17-1 dat de leeftijdsgenoten van UDI’19 ontving. Zonder Noah en Marijn maar met een goed moraal en een grote dosis vechtlust werd het een winst met een grote amusementswaarde. Een echte knaller met maar liefst acht doelpunten deden de mindere prestaties van de laatste weken even vergeten. Bij UDI’19 speelde een meisje als rechtsachter. Voor haar zat KNVB  bondcoach Roos Kwakkenbos op de tribune. Voorzitter Coen had in de rust (op anderhalve meter) nog een leuk gesprekje met haar. JO 13-1 won opnieuw nu waren de elf van Nicky Unitas’59 in Eindhoven de baas. Voor JO 15-1 duurde de wedstrijd iets te lang en trok het Osse TOP alsnog aan het bekende langste eindje. Heel zuur was dat. JO 19-1 blijft de afgetekende koploper na de magere 0-1 winst bij een fysiek en counterend Dommelen. Desondanks dikke duim omhoog voor Vincent en zijn mannen.

Unitas’59 JO 13-1 – Blauw Geel’38 JO 13-1  1-5
Tweede zege binnen amper een week voor het jongste bovenbouwteam

Wat was nou de opzet Nicky afgelopen zaterdag? Nicky: “Nou tegen Unitas’59 wilden we de overwinning van vorige week een goed vervolg geven. Na tien seconde spelen kregen we door goed druk zetten een penalty die Mochtar binnen schoot. We bleven daarna goed druk zetten, speelden goed positiespel en creëerde kansen. Mochtar zorgde voor de 0-2 ruststand en na rust scoorde Jayden, Hami en Rijk nog. Helaas gaven we nog een kansje weg door het enthousiasme waarmee we vooruit speelde, maar met 1-5 kunnen we tevreden zijn.”

Blauw Geel’38 JO 15-1 – SV TOP JO 15-1  2-3
Blauw Geel JO15-1 laat in de laatste minuut de overwinning over aan SV TOP JO15-1.

Blauw Geel JO15-1 speelde afgelopen zaterdag tegen de koploper SV TOP JO15-1 en had te maken met een goede fysieke tegenstander op elke positie. Gesteund door een sterke wedstrijd vorige week tegen Bekkerveld hoopte Blauw Geel weer te stunten tegen de koploper SV TOP. In de eerste helft ging het gelijkwaardig op en SV TOP scoorde bijna de 0-1, maar de doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na de afkeurde goal van SV TOP scoorde Daan de 1-0 voor Blauw Geel en na kansen over en weer ging Blauw Geel de rust in met 1-0. Na rust ging SV TOP meer op het randje spelen van het fysieke omdat de scheidsrechter dat ook toeliet.10 minuten na rust scoorden SV TOP snel de 1-1,maar 10 minuten later minuten scoorde Joris de 2-1 voor Blauw Geel en kwam het weer op voorsprong. Het spel golfde op en neer doordat SV TOP heel vaak op de helft van Blauw Geel gingen doordrukken en Blauw Geel loerde op tegenaanvallen achter de verdediging van SV TOP. 10 minuten voor het einde scoorden SV TOP de terechte gelijkmaker en uiteindelijk in blessuretijd kreeg SV TOP meer door de 2-3 te scoren in de laatste minuut van de wedstrijd. Heel erg jammer van het verlies, maar toch zat er meer in om de wedstrijd naar Blauw Geel JO15-1 toe te trekken als ze de kansen die ze gecreëerd hadden te benutten en het verdedigend beter voor elkaar hadden om de voorzetten eruit te halen waardoor SV TOP 3x kon scoren.” Mooie zinnen van Noimin na een toch zure uitslag.

Blauw Geel’38 JO 17-1 – UDI’19 JO 17-1  5-3
Het wonder aan de Dinterseweg (ze bestaan nog)

De derby thuis tegen het sterke UDI’19. Trainer Kees wat was je strijdplan? “Mijn strijdplan was het winnen van duels op het middenveld en vooral snel de diepte te zoeken. Te veel om op te noemen deze middag. Met een beter UDI’19 de eerste helft kwam BG toch op voorsprong door een jagende Tim. 1-0 min. Veel kansen voor UDI’19 maar Blauw Geel’38 bleef ook kansen creëren door Sem, Berke en Hamouda. Goede fase voor UDI’19 halverwege de 1e helft en al snel resulteerde dit in een 1-3 stand min.23. Berke deed iets terug en scoorde nog voor de rust de 2-3. Spannend maar zeker niet kansloos. Na veelal de lange bal gezocht te hebben in de eerste helft was het devies de tweede helft te gaan voetballen tussen de linies. UDI’19 had geen antwoord en de 3-3 werd gescoord in min 59 door wederom Tim. Over en weer kansen voor beide teams. Onze betrouwbare sluitpost Rick hield zijn doel verder schoon. Kopkans voor Aybars, schot van Brecht maar via goede aanval over rechts kon Remco de 4-3 binnen tikken. UDI’19 ging voor ‘alles of ‘niets’ Het werd niets. Snelle counter BG en de eindstand werd beslist door Aybars in de 88e min. De eerste driepunter. 5-3 voor Blauw Geel’38. Echt een teamprestatie.”

Dommelen JO 19-1 – Blauw Geel’38  JO 19-1  0-1
Nipte zege, maar vaandel team uit de bovenbouw blijft trotse koploper

Een sterk begin in Dommelen onder de rook van Valkenswaard kregen we te horen. Trainer Vincent:  “We startten inderdaad sterk aan de wedstrijd en domineren direct en creëren ook een aantal goede mogelijkheden. Jammer genoeg was de laatste bal niet zuiver genoeg om tot scoren te komen. 0-0 rust stand. Na rust een zelfde spelbeeld waar wij dicteren en grote kansen creëren maar niet tot scoren komen. In de 65e minuut is het dan toch Ayoub die de bal binnen kopt uit een corner. 0-1. Daarna vergeten we de score verder uit te bouwen door het missen van legio grote kansen. Uiteindelijk is het dan nog even spannend als dommelen nog even 1-1 gaat spelen maar na 90+5 min zijn wij de terechte winnaar en nog steeds ongeslagen.”

Venray JO 23 – Blauw Geel’38 JO 23  6-0!
Youngsterteam gaat diep door het stof in Noord Limburg

U leest het goed. Het JO 23 team kreeg zaterdag op Sportpark De Wieën in Venray een vette nederlaag te verwerken. Wat moet je daar als trainer nou van zeggen? Wil je dat überhaupt als trainer? We kunnen ons dat levendig voorstellen. Snel douchen en weg van de plek des onheils. Trainer Youssef: “Ik weet eerlijk gezegd ook niet waar ik moet beginnen. Een totale offday van het gehele team. Binnen 20 seconden sta je met 1-0 achter en binnen vijf minuten met 2-0. Te veel spelers bij lange na niet op niveau. We hebben onszelf als grootste tegenstander. Venray strafte alles af wat bij Blauwgeel misging, dus 6-0 is geheel een terechte einduitslag.” Duidelijke taal Youssef dit kan alleen maar beter.