6 oktober 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 6 oktober 2020 • 14:51 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het was een saaie entourage afgelopen zondag. Wedstrijden zonder publiek en gesloten kantines missen de saus die het voetbal zo aantrekkelijk maakt. Het is de penitentie die we moeten brengen voor het alsmaar voortrazende covid19. Blauw Geel’38/Jumbo één en JO 23 maakten beiden een uitglijder. Gelukkig won JO 13-1 weer eens en blije snuitjes te zien na afloop aan de friet en fristie. JO 17-1 verliest niet ver maar ook dan krijg je geen punten helaas. Noi haalde een fraai punt in het verre Bekkerveld met JO 15-1 en trots is JO 19-1 koploper in de Derde Divisie.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo één deed het voor rust in Gorinchem niet eens zo slecht en had de 0-1 voorsprong  (magnifieke kopbal van Max uit een voorzet van Danny)wellicht nog uit kunnen bouwen. Dat gebeurde helaas niet en kregen we na rust een totaal andere wedstrijd. Te vuur en te zwaard verslagen door onze reporter in oorlogstijd: Freek. In korte tijd boog Unitas de stand om naar een 2-1 voorsprong en ging het van kwaad tot erger. De afloop is bekend. We leggen de focus maar snel naar zondag als Dongen komt dat door Gemert in eigen huis werd gefopt. Het track record van ons vaandelteam tegen Dongen ziet er niet best uit. Van de vijf ontmoetingen tot nu toe werden er twee gelijk gespeeld en drie maal verloren.

Namen
Zondag kan dus een mini historie geschreven worden wie weet. Hoorde trainer Niels spreken van gemaakte fouten, maar ja die zijn toch menselijk. Zelf ga ik op Kliknieuws al een paar weken de mist in met Jay van Boxtel waar ik dan Jordy van Boxtel van maak. Maar Jordy is trainer van VOW waar ik ambtshalve ook elke week mee vandoen krijg. Terecht merkte pa van Boxtel dat op via een mail en kreeg ik zweepslagen van de Hoofdredactie. Pa van Boxtel had het grootste gelijk, namen moeten foutloos geschreven worden al lijken sommige opstellingen, met de meest heerlijke namen, soms meer op een menukaart van een exotisch restaurant  dan een wedstrijdformulier. (ik chargeer)  Letters met puntjes, strepen en krullen ga er maar aan staan. Soms verwar ik Mark Dobbelsteen  wel eens met boezemvriend Dennis Dobbelsteen ook al zo iets. Ga mijn oude leven beteren wat na de griepspuit zeker wel moet lukken. Een ding had ik wel gelijk en foutloos gemeld: De uitslag van het  4-1 verlies. Die klopte exact.  Daar heb ik overigens geen mails over ontvangen, maar dat terzijde.

Voetbaldingen:
Bij de uitslagen en het overzicht daarvan viel het mij op dat in onze Meierijstad regio en zelfs kort daarbuiten, de Derde Divisie nog geen afgelastingen kent wegens covid19.
In de eerste klasse, de klasse van Rhode en Erp, zag ik een 5-5 en een 8-3 uitslag. Die komen niet zo vaak voor. Hoorde Noimin onder anderen klagen over een niet gegeven strafschop. In de tweede klasse 2F senioren gaf een scheidsrechter in acht dagen tijd er maar liefst zeven. En opvallend was dit weekend de 4-0 nederlaag van de getipte kampioen O.S.S.20 met drie treffers van ADO’20 speler Jan-Willem Tesselaar. De vraag: deed-ie tegen Blauw Geel’38 (2-3) niet mee? Freek had het antwoord. Hij deed mee maar ging eruit voor ADO’20  scoorde. De vraag van veel trainers uit de klasse onder de Hoofdklasse is wegens de vele afgelastingen om de bekercompetitie te skippen. Bij een rondgang  zijn de meningen hierover toch verdeeld. Mijn vergaarbak is leeg we gaan naar het immer aandoenlijke blok: jeugdvoetbal.

Jeugdvoetbal

Mooie zege van JO 13-1 in de derby met UDI’19 JO 13-1 2-0
De derby tegen udi’19 met beide nog zonder punten uit twee wedstrijden. Trainer Nicky: “De afspraak was duidelijk, laten zien dat we als team kunnen voetballen. Het werd een rommelige wedstrijd, maar wel voorop in de strijd als team! We kwamen op voorsprong door Dylan en gingen rusten met 2-0 door een penalty van Mochtar. We vergaten een aantal kansen af te maken en kwamen zelf niet in de problemen. Belangrijke die punten goed voor het zelfvertrouwen.” Volgende week uit naar Unitas in Gorinchem.

Prima draw van JO 15-1 bij topploeg Bekkerveld 1-1
Lees het mooie relaas van trainer Noimin:  “Afgelopen zaterdag speelde Blauw Geel JO15-1 in en tegen Bekkerveld JO15-1 in het verre Limburg. Gesteund door de prima overwinning van vorige week tegen Avanti’31 JO15-1 begon Blauw Geel weer met 4 spitsen tegen de koploper. Blauw Geel JO15-1 was meer in balbezit in de 1e helft maar moest opletten op de snelle buitenspelers en de fysiek sterke nr 10,de aanvoerder van Bekkerveld. Tien minuten voor rust kwam Bekkerveld op een gelukkige 1-0 voorsprong omdat Wes, de keeper van Blauw Geel, een hoge voorzet verkeerd inschatte en de bal niet klemvast kon houden. Daardoor kon de spits van Bekkerveld makkelijk de bal in een lege goal schieten. Wes is normaal gesproken voorhoedespeler van Blauw Geel JO15-1 maar in deze wedstrijd moest hij de rol invullen als gelegenheidskeeper, die hij uitstekend vervulde ondanks de ongelukkige achterstand.”

Voorwaarts
Noimin vervolgt: “In de tweede helft lieten de Blauw Geel spelers hun keeper Wes niet in de steek en speelde Blauw Geel JO15-1 een geweldige tweede helft  met passie, inzet en hoge druk. Dik verdiend was de beautygoal van Blauw Geel captain Quint met een fantastische combinatie, waar de verdediging van Bekkerveld helemaal zoek werd gespeeld en dus voor de gelijkmaker kon zorgen. Na de 1-1 ging Blauw Geel op zoek naar meer, maar helaas werden de kansen niet benut en werd een Blauw Geel JO15-1 een duidelijke strafschop onthouden door de scheidsrechter. Ondanks de 1-1 tegen de koploper heeft Blauw Geel JO15-1 een mooie stap voorwaarts gemaakt na een ongelukkige achterstand. Volgende week speelt Blauw Geel JO15-1 thuis tegen de nieuwe koploper SV TOP JO15-1 en hopelijk kunnen ze tegen een sterke tegenstander als team weer een mooie stap maken in hun ontwikkelingsproces.”

JO 17-1 snakt naar eerste zege. 2-1 verlies bij Forum Sport in Den Haag (Voorburg)
Drie wedstrijden en slechts één puntje is aan de magere kant. Daar staat tegenover dat de krachtsverhoudingen en uitslagen slecht een klein verschil gaven. JO 17- 1 een borrelende vulkaan die op uitbarsten staat hopelijk komende zaterdag al in de giga derby tegen UDI19-JO-17-1. Trainer Kees: “Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een timide terughoudend  en slap BG zonder initiatief en beleving. Weinig leuks te melden van BG dus behoudens een schot op de lat van Aybars. Na diverse wisselingen in het team bij BG de tweede helft kwam Forum Sport na een mooie aanval verdiend op 1-0.  Het team was moe van de reis naar het verre Voorburg. Nog niet bekomen van de achterstand kwam Forum Sport snel op 2-0 door onoplettendheid achterin bij ons. Het slappe Blauw Geel’38 ging voor alles of niets. En dit werkte. Forum ging achteruitlopen en er kwam hoop. Dit betaalde zich uit in de 75e minuut door een goede aanval afgerond door Aybars. Kansen voor Berke en Tim werden gestopt door de sluitpost van Forum. Blauw Geel’38 bleef drukken maar de eindstand bleef onveranderd: 2-1. Volgende week: derby thuis tegen het sterke UDI’19.”

JO 19-1 ongeslagen koploper na 2-0 winst op Juliana’31 uit Malden
Het verhaal van trainer Vincent. “Wij hadden het initiatief en kregen dit ook van Juliana’31 die inzakte en loerde op een counter. Het was lastig hier door heen te spelen. Een aantal kleine kansen voor ons maar geen grote droeg zorg voor een 0-0 ruststand. Tot de 65e min een Zelfde spelbeeld waarna Ayoub vanaf 25 meter de bal over de keeper plaatst 1-0. Daarna gingen de gasten uit Malden druk zetten wat zorgde voor een aantal kansen voor hun maar het tegen doelpunt bleef uit. In de 78e minuut maken we vanuit de omschakeling de 2-0 door Halil en was de wedstrijd gespeeld. Een lastige wedstrijd waarbij we met name aan de bal vaak ongelukkig waren in de eindfase. Maar weer een goede teamprestatie door de wedstrijd te winnen. Volgende week uit naar Dommelen onder de rook van Valkenswaard.

Knullig verlies van JO 23-1 thuis tegen Kozakken Boys 1-2
Een toch onverwacht verlies van JO 23 trainer Youssef legt het uit: “Eerste helft was niet van een hoogstaand niveau. Blauwgeel iets meer balbezit maar slordig in de passing en Kozakken boys op de counter.  Ruststand 0-0. Tweede helft begon hetzelfde maar Blauw Geel’38 kreeg opgelegde kansen op de voorsprong, bal op de paal, alleen op de keeper, kop kans uit de corner. Kortom alle mogelijkheden werden om zeep geholpen. Vooral het balverlies op het middenveld en dit werd meteen door Kozakken boys benut (0-1). Blauwgeel bleef drukken maar de nauwkeurigheid werd er niet beter op. Melle zorgde voor de gelijkmaker met gevaar voor eigen leven. Even later werd een diepe bal op de snelle rechtsbuiten van Kozakken boys (die niet te houden was door onze verdediging) ons fataal 1-2). Blauwgeel was niet bij machte om de gelijkmaker eruit te slepen, er werd nog wel een doelpunt afgekeurd, maar meer zat er helaas niet in vandaag.” Zaterdag volgt het uitduel naar Venray JO 23. Om half vier wordt er afgetrapt op Sportpark De Wieën.