27 augustus 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 27 augustus 2020 • 19:50 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

De tijd vliegt luidt het spreekwoord. Het is toegegeven een oer-cliché, maar kijkende op mijn al maar dunner wordende prikkelende Boerinnen kalender, hebben we komende maandag alweer de 31e augustus. De oefenperiode zit er weer op. Zaterdag speelt het vaandelteam voor de KNVB-beker in Lisse tegen de ploeg met dezelfde naam waar alleen Footbal Club is toegevoegd. De toegang is zeer beperkt en voor de uitsupporters eigenlijk alleen op uitnodiging. Een week later start de competitie met een uitduel naar ADO’20 in Heemskerk. Heb een mooie foto met verhaal ontvangen van de familie Besems. Lees hieronder meer.

Door: Peter Kuijpers

Het vaandelteam speelde in de voorbereiding zeven duels. Vijf werden er afgesloten met winst twee gingen verloren. Het duel uit naar Utrecht bij DHSC komende dinsdag gaat niet door. Met achttien  doelpunten voor en acht tegen is dat geen slechte score. Zaterdag dus voor de KNVB beker naar zaterdag Derde Divisionist FC Lisse. De ploeg stond op het moment van staken afgelopen seizoen vijfde met veertien punten achterstand op Sparta Nijkerk. De kracht van het zaterdagvoetbal is onderhand bekend hier in het Zuiden. Blauw Geel’38  moet zaterdag spelen in de witte shirts omdat de clubkleuren van de Lissenaren eveneens blauw en geel zijn. Om 17.00 uur exact fluit  scheidsrechter Smit voor aanvang op Sportpark Ter Specke in Lisse. Bij verlies is het over en uit. Winst geeft een tweede ronde, win je die eveneens, dan pas kom je in het hoofdtoernooi waar we ooit VVV Venlo troffen. Als je af wil reizen naar Lisse, moet je jezelf aanmelden. Op deze site staat daarover een mededeling. Kliksport is bij de wedstrijd aanwezig en Freek informeert de thuisblijvers van minuut tot minuut op Twitter. Stay tuned dan hoeft u niets te missen.

Nostalgie van jonge oer-Blauwgelers

De voormalige spijkerharde verdediger, bekent om zijn verre Thomas Grønnemark inworp, Dennis Besems tikte afgelopen week op de schouder van de Corner. Hij maakte me er deze week op attent dat bij zijn vader aan de muur onderstaande foto nog aan de muur hangt. Een elftalfoto van F3 uit 2009. Heerlijk die koppies van het negental op deze mooie foto. Drie spelers vallen namelijk op. Hadi, Melle en zoon Bram. Dit nobele drietal bleef in de selectie elftallen van JO  7/8 tot nu in de selectie van Niels bij elkaar spelen. Het drietal noteerde in de loop der jaren heel veel kampioenschappen. De vermoedelijke  bekertjes, vaantjes en oorkonden vormen vast en zeker het decor aan de wand van de respectievelijke slaapkamers. Mocht er nog ooit een discussie ontstaan over ‘echte’ Blauwgelers , ze zijn er nog. Hier het levende bewijs.

Achterste rij: Trainers/Leiders: Marcel Diehl en Dennis Besems
Middelste rij vlnr: Jay Diehl, Willem Rouwhorst, Siebe Waterham, Hadi Barglan, Bram Besems Onderstaande rij vlnr: Melle Schevers, Mousab Igal, Daan van den Heuvel (K), Hakim Agni. Niet aanwezig op de foto: Yulian van de Kammen. (Bedankt Dennis en pa Besems senior)

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO