13 augustus 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 13 augustus 2020 • 18:14 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Bent u de hitte ook zo kots en kots moe? Deze corner in ieder geval wel. Temperaturen in mijn eigen optrekje, met name de redactieruimte van 33 graden maken het verblijf daar minder aangenaam. Airco is besteld, maar nu blijkt dat je dat in januari moet doen dan zijn de levertijden kort, nu is dat een paar maandjes. ‘I have to suffer’ en velen met mij. De bal rolt al sinds een paar weken dat is net zo prettig. Hoe lang nog ? Dan is het maar de vraag hoe het corona monster zich gaat ontwikkelen. Als eenieder zich aan de voorschriften houdt zal dat best gaan lukken. Aan Blauw Geel’38 met haar fantastische groep vrijwilligers zal het zeker niet liggen. Volg de instructies van deze groep op dat is zeer belangrijk. Een prima plan is er neergelegd. inclusief de gele voetstappen die tot ver over de gemeentegrens al als voorbeeld dienen en zodanig worden toegepast.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 heeft in de vierde oefenwedstrijd de derde winst weten te behalen. Het lijkt erop dat Niels bijna toe is aan zijn basis elf. Jari Koenraat opende al snel naar 1-0 waar eveneens snel Nuenen langszij kwam nadat er uit een corner slecht werd gedekt. Ben van den Nieuwenhof  was het die kort voor rust van dichtbij Blauw Geel’38 met voorsprong liet gaan rusten. Na rust met Joran van Zutphen als wissel voor keeper Jordy Zielschot. De Dinthernaar moest al snel zijn kunsten tonen bij een paar gevaarlijke aanvallen van de gasten uit Nuenen. Datzelfde Nuenen kwam al snel weer langs Blauw Geel’38,maar dat waren toch echt de laatste wapenfeitjes van bezoekers uit het dorp van Vincent van Gogh. Achtereenvolgens waren het Koen van der Zanden, Tijn Bosch en Danny Verbakel die de winst alsnog ruim uit lieten vallen. Zondag om 11.00 uur speelt het vaandelteam thuis tegen NEC AV. JO 23 gaat één dag eerder naar Venhorst tegen de tweedeklasser met dezelfde naam. De wedstrijd op de Voskuilen start om 17.00 uur. Mooie uitdaging tegen de omschakelkampioen uit 2F.

‘Nostalgietje’
Het weer is ongetwijfeld het meest besproken item ooit aan de kopieermachine of koffieautomaat zo u wenst. Maar als het dagen aan een stuk regent ben je ook weer zo meer dan zat. Het gevolg kan dan een afgelasting zijn. In mijn jeugd kreeg ik de rillingen over mijn lijf als ik daar aan dacht. Een zondag zonder voetbal kwam niet in mijn plannen voor. We gingen die tijd, Blauw Geel’38 had toen  nog als zovelen het RK voor de clubnaam staan, nog trouw ter kerke. De Johannes kerk van ons lag in het Zuid. Ooit gebouwd als sporthal een functie het overigens nooit heeft gehad. Door de bovenramen kon je zien of er nog regendruppels kwamen en je tijdens de mis je een idee kon vormen of het voet bal wel door zou gaan. In mijn gedachten tijdens de mis zag ik dan de consul zijn Opelkadet stationcar (met knikkend hondje op de achterklep) het veld oprijden aan het Middegaal.  Getooid in een regenjas opende hij dan de achterklep waar de groene laarzen zich bevonden. Een wandeling over het soppige veld gaf al snel de bevestiging: afgelast. Een klote zondag volgde. Bij Hutten hing een krakkemikkig kastje aan de muur  met daarop mededellingen over elftallen en wat nog meer belangrijk was, dus ook de afgelastingen. Een soort informatie node als voorloper op het latere internet. Echter als het veel geregend had waren de ruitjes bewasemd en zag je niets meer. Wat zou ik dat kastje graag willen hebben voor op mijn redactieruimte. Kan me bijna niet voorstellen dat het nog ergens ligt. Het kan ook zijn dat founder Jan Hutten of Piet en Ria er de kachel mee hebben laten branden. Zoon Bob treft geen blaam, toen die zijn eerste schreden door het bekende restaurant (en Blauw Geel‘38 veste) maakte was het kastje allang pleite.  Vorig jaar kwamen we op onze zomerse fietstocht door Megen en zag ik plots nog zulk een kastje hangen. Bij voetbalclub RKSV Ulysses hing er nog een aan de muur en doemde bij mij onmiddellijk  deze herinnering op.

Aangename ontmoeting
Loop je bij de Jumbo op de Noordkade te winkelen kom je plots voormalig Blauwgeler Mehmet Dingil tegen. Samen met zijn charmante echtgenote op vakantie in Nederland. Dertig jaar inmiddels maar nog altijd super slank en fris ogend. Inmiddels getrouwd en vader van twee kinderen. Mehmet werd in het seizoen 2009 – 2010 door Maarten van Vugt naar de selectie gehaald. Van Vugt: “Lodewijk van Helvoirt kwam met zijn naam we zijn hem toen samen gaan bekijken. Hij kwam van de jeugd, maar speelde ook bij de senioren in het vierde team. Prima verdediger, maar wél met veel risico in zijn manier van spelen. Ben nog met hem mee op gesprek geweest naar JVC Cuijk. Later is hij nog vandaar naar de profs va Achilles’29 gegaan. Leuke sympathieke  gast en goede voetballer.” Mehmet speelt nu nog voor Afjet Afyonspor. Dingil: “De kans dat ik naar Sancaktepe Belediyespor in Istanbul  ga is groot. Ik wil op den duur ook weer terug naar Nederland en dat daar dan mijn kinderen opgroeien en naar school gaan. Leuk dat ik weer eens in Nederland kon zijn. Doe iedereen de groeten van ons.”  Dingil kwam van 2009 tot en met 2012 drie seizoenen uit voor het eerste team en scoorde in totaal tien maal als verdediger. Wie weet zien we hem nog ooit terug bij onze club.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO