17 maart 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 17 maart 2020 • 10:35 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

We moeten wat buiten onze bubbel vandaag. Het magische woord van de laatste weken is toch het coronavirus. Voortkomend uit de regio Wuhan in China waar in december de eerste uitbraak was van dit nieuwe virus. Ook wel SARS-CoV-2 genoemd wat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. In oorlogstijd en tijden van rampen kwam er altijd een verzetskrant of noodeditie uit. Dus waarom geen corner, waarvan acte.

Door: Peter Kuijpers

Jullie hebben dit verhaal al vast eens gehoord van viroloog Ab Osterhaus die in elk journaal of in een van de late night shows van Jinek of in Op1 zijn uitleg daarover gaf. Feit is wel dat de besmetting inmiddels is uitgegroeid tot een pandemonium wat staat voor een wereldwijde besmetting. Meestal sterven de bacillen met het warmer worden uit zichzelf uit. Nu met deze agressieve variant is dat is iets te gemakkelijk gedacht in het geval wat ons nu overkomt.

Kunstgrasprincipes
Onder anderen het voetbal is inmiddels platgelegd en daar raakt het ons exact in het hart. Dat doet even pijn, maar helaas niet aan te ontkomen. We zijn niet de enige zoals inmiddels duidelijk is. Voorlopig tot en met 6 april. Wat dit voor gevolgen heeft voor het amateurvoetbal zal de komende weken wel duidelijk worden. Op Kliksport hielden we een poll onder de trainers in onze regio. Het artikel werd massaal verslonden met leuke meningen, maar ook door sommigen schouderophalend afgedaan. Gaan we in de zomer door met voetballen? Wat mij betreft wel, maar is dat mogelijk met beschikbaarheid van de velden. Er zijn ploegen die sowieso al flinke achterstand hadden door de vele regen en door kunstgrasprincipes of niet te beschikken over een kunstgrasveld. De stand op 1 maart als eindstand nemen is ook een al veel geopperde mogelijkheid. Eveneens veel gehoord om de deze competitie ongeldig te verklaren. Dan zie ik de verongelijkte gezichten bij O.S.S.’20 al voor me. We gaan het zien en wachten geduldig af we kunnen niet anders.

Corona
Wanneer we elkaar weer de hand mogen schudden of tegen een bal aan kunnen trappen is een groot vraagteken wat boven ons hangt. Wennen doet het nooit want voetbal zit in je genen. Of je de sport nou beoefend of er zijdelings bij betrokken bent het maakt niet uit. Je mist de sleur, het trainen en het circus er om heen. Wat te denken van de geplande feesten als het spaarkasfeest en vrijwilligersavond? Allemaal nog lang niet zeker een ook hier is het afwachten. ‘Meestal saaie mensen die niet van sport houden’ zei mijn opa zaliger ooit. Vind het ver gaan maar ik poneer hem toch. Dit soort baldadigheid zit nu eenmaal in me. Wens overigens eenieder een corona vrij leven en blijf gezond. Hopelijk tot binnenkort.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO