11 maart 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 11 maart 2020 • 8:47 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat een knoeperd van een uitslag zette de mannen van Niels neer zondag in Hoogland. 1-8 zag ik zondag door mijn met regen beslagen bril bij Boekel Sport. Dus toch maar even de bril gepoetst een droog plekje opgezocht en genoten van de bevestiging. Mijn PBNA hupje heb ik om veiligheidsreden achterwege gelaten. Zaterdag komt Gemert een heerlijk affiche mits….

Door: Peter Kuijpers

De grootste overwinning sinds 2 mei 2004 op Dijkse Boys in de kampioenswedstrijd die met 9-0 werd gewonnen. Bij Dijkse Boys waar ook de buschauffeur, masseur en voorzitter nog invielen bij de Helmonders. Terecht door Vincent opgemerkt die mij daar op wees. Van de avond zal hij geen herinneringen meer koesteren omdat we beiden prettig edoch bescheiden en nimmer buiten de kaders stappende dronken waren. Volgens mij was er later die avond een optreden van René Schuurmans toen nog in zijn jonge jaren. De grootste competitie overwinning dateert uit het begin van mijn jaartelling seizoen 1960 – 1961. Blauw Geel’38 won toen met 10-0 thuis van SJVV (Sint Jozef parochiese Voetbal Vereniging) uit Deurne. Voor de goede orde Wim Vissers (2x) Mies van Zupthven (4x) Lambert Wijgergans (2x) en Jan van De Laar (2x) waren de schutters van weleer.

Gemert of thuisblijven?
Zaterdag komt Gemert naar Veghel. De zwartwitten brengen altijd een grote groep gezellige supporters mee. Leuke club met aardige mensen die rond het team zijn gesitueerd. Gemert doet het als rookie in de Derde Divisie meer dan prima en staat zes punten boven Blauw Geel. Op het moment van schrijven slaat het coronavirus in alle hevigheid toe en zeker de paniek rond het virus. Geen eredivisievoetbal in Brabant hoor ik op de radio. Het sociale leven moet beperkt worden. Dé vraag hierbij gesteld gaat het zaterdag nog allemaal door. Woensdag (vandaag) valt daarover een beslissing. De Modus operandi is in handen van de KNVB in overleg met het RIVM en burgemeesters. Daarom vind ik het een beetje moeilijk om al op de derby vooruit te lopen wat iets heeft met een kat en een viool. Een ding is zeker het corona virus, COVID-19 zoals officieel heet, gaat ons raken en daar wordt het voetbal niet bij gespaard.

Blauw Geel’38 reserves verliezen van ZSV
Trainer Youssef was niet tevreden beter gezegd heel teleurgesteld: “De eerste helft was de beste helft van de wedstrijd en dat was al zo slecht om naar te kijken. Alles wat fout kon gaan ging fout. Niemand die een voldoende heeft gehaald. Absoluut een van de slechtste wedstrijden van het seizoen heel jammer na een goede reeks. Overigens een terechte overwinning van ZSV” Zondag spelen de mannen om 11.45 uur thuis tegen HVCH-2.

JO 13-1 won bij JVC Cuijk 1-2
Fraaie zege van de mannen van Nicky en Jari
Nicky: “Vandaag winnen in Cuijk zou betekenen dat we JVC op 6 punten achterstand zetten en zeer waarschijnlijk zouden stijgen op de ranglijst. We begonnen goed en speelde zoals we hadden afgesproken. Door een geweldige vrije trap van Azaam kwamen we op 0-1. Na rust hadden we het moeilijk, mede doordat we veel moesten schuiven door twee blessures. We kwamen er niet meer uit en konden de 1-1 niet voorkomen. We wisten daarna te scoren (volgens ons) maar de scheidsrechter zag niet dat de bal over de lijn was geweest. We bleven strijden en gingen voor de winst, met wat geluk kregen we in de allerlaatste seconde een penalty. Adam schoot deze hard binnen waardoor we zeer verdiend de 3 punten pakte! Hierdoor stijgen we naar een hele mooie 7e plaats.” Zaterdag om 11.30 uur wordt er thuis gespeeld tegen UNA.

JO 15-1 onderuit bij koploper Bennekom
De koploper maakte vooral voor rust een sterke indruk: Noimin: “Inderdaad, Bennekom was in de eerste helft met het veldspel beter dan Blauw Geel maar dat uitte nauwelijks in kansen voor de koploper. In de 20e minuut werd het toch 1-0 na een kopbal op Harm de keeper van Blauw Geel en liet de bal ogenschijnlijk onschuldig los waardoor de spits van Bennekom van dichtbij kon intikken. De 2-0 was in blessuretijd in de eerste helft wat dus een flinke domper was voor Blauw Geel. Na rust meer druk naar voren door Blauw Geel maar de 3-0 en 4-0 waren binnen 10 minuten gemaakt in de 2e helft en zag de verdediging van Blauw Geel er niet goed uit bij de tegengoals. Na de 4-0 ging Blauw Geel met meer risico’s en met meer druk naar voren voetballen waardoor er meer strijd werd geleverd door het hele team. In de laatste 20 minuten kreeg Blauw Geel 3 tot 4 goede kansen om tot scoren te komen maar faalde helaas in de afwerking. Koploper Bennekom neemt door de verdiende overwinning meer afstand op de nummer 2 Blauw Geel en ziet de kansen naar een kampioenschap sterker groeien.” Zaterdag liggen er weer kansen en opnieuw betreft het een uitduel. In Duiven wacht om 12.45 uur DVV JO 15-1.

JO 17-1 verliest met klein verschil van Sarto
Het verlies was klein en het zuur was groot. Een cruciale wedstrijd was het. Geert: “Vandaag inderdaad een cruciale wedstrijd rondom promotie degradatie plek. Doelpuntenmakers Remco en een eigen doelpunt. Rust 2-2. We begonnen sterk en kwamen na een knappe aanval op 0-1. Zoals vaker dit seizoen zagen wij er bij de drie tegengoals als team slecht uit. Onvoldoende druk op de bal en niet doordekken. Na de 1-1 maakt Sarto tegen verhouding 2-1. Vrij gelukkig maakte wij de terechte 2-2. Voor rust hadden wij nog moeten scoren maar dat verzuimde wij. Na rust onvoldoende controle op de wedstrijd. Voetbal was onmogelijk op een slecht en onbespeelbaar veld. Het was veel de lange bal en knok voetbal. In tweede helft wist alleen Sarto het doel te vinden.” Zaterdag telt alleen winst als rode lantaarndrager SV Unitas’59 naar Veghel komt. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt in Veghel.

JO 19-1 ontsnapt tegen laagvlieger AZSV uit Aalten
Het verhaal en visie van trainer Vincent: “Een belangrijke wedstrijd om de aansluiting bovenin te houden. We startten goed en domineerden op de helft van de tegenstander en creëerden een aantal kansen. In de 18e minuut een slordigheidje achterin dat direct werd afgestraft 0-1. We bleven domineren en op zoek naar de gelijkmaker. Echter lukte het niet om tot scoren te komen 0-1 rust. Na rust een zelfde spelbeeld waarin Blauwgeel AZSV het voetballen onmogelijk maakte maar nog niet tot scoren kwam. In de 55e minuut een enorme domper waar AZSV op 0-2 kwam. In de 63e min maakten we de 1-2 door een goede goal van Talip. Vijf minuten later te slap ingrijpen in de verdediging was de oorzaak van de 1-3. We bleven druk houden op de goal van AZSV en eindelijk beloonden we ons zelf. Halil was de maker van de 2-3. Drie minuten later maakte Talip op aangeven van Halil 3-3 en weer drie minuten later was het Talip met zijn derde van de middag voor: 4-3. Met nog 10 min te spelen kwamen er nog twee grote kansen maar wisten die helaas niet te benutten. Een belangrijke en meer dan verdiende overwinning en als team veerkracht getoond! Komende zaterdag spelen we uit tegen Orion” In Nijmegen wordt er om 14.45 uur afgetrapt