11 februari 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 11 februari 2020 • 21:33 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

De wind blies zondag het hele programma aan gort. Al viel het hier in deze regio wel mee vooral aan de kusten of in de nabijheid daarvan ging Jan de Wind goed los. Dus verstandige beslissing van de bond om het voetbal volledig te skippen voor die dag. Toch had ik zelf de indruk dat het op 10 maart afgelopen jaar, toen alles doorging maar veel werd afgelast, het harder waaide. Het vaandelteam speelde toen uit naar Goes. De wind is inmiddels gaan liggen en kan er hopelijk gevoetbald worden. Voor Blauw Geel’38 geeft dat een uitwedstrijd naar EVV in Echt.

Door: Peter Kuijpers

BG-Top
EVV is thuis een moeilijk te kloppen team. Ze verloren alleen van Oss’20 (wie niet) en OFC. De BG-Top gaf afgelopen week de namen van spelers die ook komend seizoen weer te zien zijn in de selectie van Niels van Casteren. Dat geeft tevens aan dat er nog flink wat werk aan de winkel is voor de overige nog niet vernoemde spelers te overtuigen. We houden u zeker op de hoogte en wensen de BG-top succes en wijsheid dat laatste vooral. We zagen overigens dat Gemert afscheid moet nemen van de beste spits uit de Hoofdklasse Thijs van Pol die naar FC Wezel Sport in België vertrekt. Het land waar de bar vaak net zolang is als de achterlijn en de frites nog wordt aangereikt in de traditionele puntzak met een klodder mayo. Helaas doet Thijs (en nu chargeer ik) nog mee met Gemert als die op zaterdag 14 maart naar Veghel komen. Overigens wacht het eerste team met Pasen een druk en dubbel weekend. De KNVB heeft de wedstrijden van afgelopen zondag op paasmaandag gepland. Zaterdag thuis tegen DEM en twee dagen later komt ADO’20 naar Veghel. Een meer dan belangrijk weekend. Zondag naar Echt in Limburg waar Blauw Geel eerder met 3-0 en 1-0 verloor. En wat zeggen we dan: ‘Te paard Blauw Geel’38’

Plannen
Deze week gaf de KNVB de plannen vrij voor de diverse jongeren competities onder andere die van 0-23 waar Blauw Geel’38 aan deel gaat nemen. Als ik het goed lees mogen daar geen BVO’s aan deelnemen wél bij die van 0-21. We gaan het eens goed bestuderen want zoals vaker voor deze slechte lezer is het dogma toch weer wat overgoten met wat vraagtekens. Maar er zijn binnen onze club zeker mensen die daar voor doorgeleerd hebben en dat bedoel ik niet cynisch. De opzet is prima en uitdagend absoluut hulde voor deze plannen. We gaan er binnenkort meer over horen.

Jeugdvoetbal

Zaterdag werd er gelukkig nog volop gevoetbald. In de stilte voor de storm verloren JO 19-1 en JO 13-1, maar was er winst voor JO 15-1 en JO 17-1. Vooral JO 17-1 kon een positief resultaat goed gebruiken. Een betere elixer als winst bestaat er nu eenmaal niet. Zaterdag een Udense invasie. Zowel JO 15-1 als JO 17-1 nemen het op tegen de tricolores en leeftijdsgenoten van UDI’19. Komt dat zien komt dat zien.

JO 13-1 – OJC Rosmalen JO 13-1
Afgelopen week waren de mannen van Nicky en Jari kansloos bij FC Eindhoven. Het is voor Blauw Geel’38 in deze tweede divisie vaak een ongelijke strijd tegen de sterke BVO’s. Nicky: “Vandaag kansloos tegen FC Eindhoven. Volgens ons het best voetballende team uit de competitie en zonder onze keeper (met speler van JO13-2 in de goal die het meer dan prima deed) nog lastiger. Hard blijven werken maar zeven goals niet kunnen voorkomen. Volgende week liggen er mogelijk kansen tegen OJC Rosmalen.” OJC Rosmalen staat een plekje boven Blauw Geel’38 wie weet.

ESA JO 15-1 – JO 15-1 1-3
Blauw Geel’38 JO 15-1 herstelde prima van de uitgeleider vorige week tegen DTS Ede. Noimin legt het uit: “In de eerste helft was Blauw Geel JO15-1 ontzettend goed op dreef. Daan had na 5 minuten spelen al Blauw Geel op voorsprong kunnen zetten maar miste helaas. Daarna kreeg Blauw Geel drie goede kansen om te benutten. 0-1 en 0-2 door Brecht en de 0-3 werd door Marijn gemaakt. Droomstart van Blauw Geel tegen een geduchte tegenstander die de laatste 5 wedstrijden niet meer verloren hadden. De 0-3 was ook de ruststand en in de tweede helft kreeg Blauw Geel nog een tegen doelpunt. Door een zeer goede eerste helft kwam de overwinning op ESA Arnhem niet meer in gevaar.” Zaterdag de klassieker tegen UDI’19 dat zich prima in het linkerrijtje manifesteert. Mooi affiche heet zoiets.

JO 17-1 – Fortuna Sittard JO 17-1 3-2
Vooraf gezien als een loodzware opgave zeker na de zeperd van vorige week bij Baronie. Jammer van de rode kaarten, maar het kon de vreugde van de winst niet overschaduwen. Trainer Geert: “Na enorme mentale dreun vorige mochten wij vandaag ons revancheren tegen Fortuna Sittard. Geen gemakkelijke opgave maar wij waren tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Met een geweldig wedstrijd instelling en teamspirit hebben wij de zwaarbevochten drie punten Veghel weten te houden. Na één minuut was het al raak via Marko na een fout van de Fortuna keeper. Acht minuten later kreeg Fortuna een onterechte penalty die werd verzilverd. Vlak voor rust maakte Blauw Geel’38 de 2-1. Fortuna was aan de bal de betere maar wij toonden een ongekende vechtlust wat ook resulteerde in de 3-1 door een ietwat gelukkige goal van Ayoub. Vervolgens zijn er over en weer nog wat kansen geweest en leek JO 17-1 de wedstrijd uit te kunnen te spelen. Echter dacht de scheidsrechter daar anders over. Een terechte penalty maar twee rode kaarten waar over gediscussieerd kan worden. Helaas een smetje. Vandaag een strijdvaardig team gezien met een fantastische ontlading na de overwinning. Nu deze lijn doorzetten! Volgende week thuis de derby tegen UDI’19 een nieuwe uitdaging.”

JO 19-1 – OJC Rosmalen 1-2
Een wat onnodige nederlaag al waren de doelpunten van de ploeg uit Rosmalen heel erg fraai. Trainer Vincent blikt terug: “binnen 25 min kwamen we op een 0-2 achterstand. OJC Rosmalen is twee keer bij onze goal geweest en weet wél te scoren. Erg zonde wanneer je de gehele wedstrijd domineert, goed voetbal speelt maar niet tot scoren komt. In de 55e min maakte Halil de 1-2. We creëerden nog diverse kansen maar de bal wilde er gewoon niet in.” Zaterdag gaat de reis naar Geldrop dat acht punten lager onder Blauw Geel’38 staat. Een ding staat vast: winst is erg gewenst.