30 januari 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 30 januari 2020 • 9:38 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Afgelopen week harkte het vaandelteam één puntje binnen tegen het prima elftal van Quick uit Den Haag. Kansen waren er zeker, maar die bleken niet aan de mannen van Niels besteed. Een doelpuntloze nul-nul waar ik Co Adriaanse ooit van hoorde zeggen dat een 0-0 in het voetbal verboden moest worden. Als de ‘uitvinder’ van het woord ‘scorebord journalistiek’ kan ik me daar wel in vinden. Maar u mag in deze democratie waarin wij leven natuurlijk daar anders over denken. Zondag tuft de Blauw Geel’38/Jumbo bus naar de Rusheuvel in Oss. Om 14.30 uur treft het vaandelteam de aanstaande kampioen (ja toch?) O.S.S.’20. Gaan we stunten?.

Door: Peter Kuijpers

Derde Divisie
Vorige week vroegen we in ons video-interview voor Kliksport aan trainer Niels hoe het met de selectie van Blauw Geel’38 2020-2021 gesteld is. “We zijn druk bezig met gesprekken met spelers en mocht het nodig zijn praten en kijken we elders” was het duidelijke en simpele antwoord. De vraag gesteld of je met je zelf opgeleide spelers (lees jeugd) een redelijk representatief elftal in de Derde Divisie kunt brengen. Hoe dan ook Blauw Geel’38 en dan met name de BG-top gaat in die soms gekke wereld niet mee. Creatief scouten elders of binnen je eigen club is een ander verhaal en daar kan een ieder zich alleen maar gelukkig mee prijzen.

Voetbalgekte
Verbaasde me er al over dat mijn tekstcontroller het woord ‘voetbalgekte’ accepteerde. Zo ingeburgerd is dat woord inmiddels. En iedereen weet wat hiermee bedoeld wordt. We spreken natuurlijk over de voetbalcarrousel die vooral in het hogere segment op volle toeren draait. Misschien is het beter om hier het woord ‘Mallemolen’ weer uit de stoffige nostalgiedoos te halen. Wie website voetbal247.nl zo nu en dan eens bezoekt kan het daar haarfijn lezen. Toegegeven dat die site uit de koker van de dominee komt, dus het sterke zaterdagvoetbal. Maar inmiddels bekommeren de mensen daar, dat overigens goed ingevoerde journalisten zijn, zich over de totale range van alles wat binnen de kaders van de Hoofdklasse tot en met de Eerste Divisie valt. Wie het leest zal de ‘gekte’ op die markt ongetwijfeld zijn opvallen. Het zijn vooral de zaterdagteams die zich roeren. De corner leest het hopelijk net als u met een glimlach van oor tot oor en zoekt de nuance. Vergis je echter niet het gaat hier om veel geld en serieuze zaken. Moest toch wel opnieuw glimlachen vorige week waar RTL-4 op bezoek ging in Spakenburg bij de slager en de postbode die nog ‘normaal’ moesten werken voordat ze in de avond tegen Ajax en Cambuur gingen spelen. Romantische bespiegelingen die al lang zijn achterhaald, maar schijnbaar bij de commerciële zender nog niet doorgedrongen. Om RTL-4 eens wakker te schudden: wacht de ‘bakker en slager’, uit alle delen van het land of daarbuiten, even op. Doe dit en zie ze komen met hun nieuwe Teslas, en hipster maatkostuums met Swatch-horloge en Guccisneakers met bont de parkeerplaats oprijden. Vaak voor een salaris waar een paard de hik van krijgt. Niet erg, maar stap wel in het voetbal van 2020 voor je het kijkerspubliek probeert te paaien met dit soort CULverhalen zou ik zeggen.

Jeugdvoetbal gaat weer van start

Zaterdag is het D-Day wat het jeugdvoetbal betreft. De kicks worden weer gestrikt (mits je natuurlijk aan alle verplichtingen hebt voldaan) voor het ‘eggies’ als de competitie hervat wordt. JO 19- 1 ontmoet in Eindhoven de ongenaakbare koploper FC Eindhoven die met dertig punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 46-4 al met één been in de tweede divisie staan. Geen kleintje dus. JO 17-1 gaat naar Breda en treft Baronie waar thuis geflatteerd met 2-5 van verloren werd. Om 13.00 uur speelt JO 15-1 thuis tegen de nummer voorlaatst DTS Ede JO 15-1. Bennekom is koploper op één puntje gevolgd door Blauw Geel’38. Om 11.30 al trappen de mannen van JO 13-1 af tegen profclub Fortuna Sittard JO 13-1. MVV is hier koploper gevolgd op twee punten afstand door Fortuna Sittard. Heel veel wedstrijden meer zaterdag op het Prins Willem Alexander Sportpark. U vindt uw favorieten in het wedstrijdschema op deze website.

 

Erp-2 – Blauw Geel’38-2
In deze klasse is UDI’19 die de traditie van koploper in stand houdt en opnieuw als koploper aan de winterstop begon. Erp staat fier tweede in deze hoogste reserve klasse van Nederland en is natuurlijk zwaar favoriet. Thuis werd Blauw Geel’38 in September totaal overklast (1-3) door Erp dus enige revanche gevoelens zijn er zeker en dat mag. Om 11.45 uur word er op Sportpark Den Uil in Erp afgetrapt.

 

 

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO