4 december 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 4 december 2019 • 9:00 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geen topwedstrijd waar je nu eens goed voor gaat zitten. We hebben het over het duel van afgelopen zondag thuis tegen Groene Ster uit Heerleheide. Lees het immer prima verslag van Freek Laurijssen en de foto’s van Gerard. Donderdag is het pakjes avond. Ik zou zeggen rijm ze en maak er een gezellige avond van met je geliefden en/of familie. Voor je het weet is die bejaarde rakker alweer op weg in zijn stoomboot met zijn trouwe zwarte Pieten richting Madrid in Spanje. Tot zondag langs de lijn als rode lantaarndrager Hoogland naar Veghel komt.

Door: Peter Kuijpers

Het Weekje
Allereerst proficiat voor de Ajax supporters (ook de tijdelijke) met de winst op Lille. Heb het zelf niet gezien (wel een korte samenvatting) wegens verhuis werkzaamheden. Hoorde wel de buren juichen, maar dat doen ze voor PSV en Feyenoord ook. Kan dat billeken. Zelf hang ik geen enkele club aan, maar vind het prachtig als Nederlander dat er successen zijn. Mijn verhuizing is aanstaande we zitten druk in de voorbereiding. Nooit geweten dat een mens zoveel troep kan bewaren. De man aan de stort begroet me sinds een paar dagen met mijn voornaam, dat zegt genoeg. Bent u ook zo blij dat Black Friday achter de rug is? Kreeg sterk de indruk dat we met die giga kortingen aardig bij de neus werden genomen. We zijn inmiddels de gezelligste maand van het jaar (december) binnen gerold. Nog twee wedstrijddagen voor de korte winterstop begint. De jeugd gaat na zaterdag (althans de meesten) met winterreces en spelen op 1 februari weer hun eerste wedstrijden. Wat viel de corner op in het eerste half jaar. Op de eerste plaats de prima prestaties van JO 15-1 om er maar eens een team uit te lichten. Maar ook de meiden van JO 17 en JO 15 zijn prima vooral JO 15 dat afgelopen week afrekende met Sportclub Irene de directe concurrent werd in Tegelen verslagen. Maar ook het tweede team dat zich steeds beter laat gelden al zijn de verliespunten vaak schlemielig. Wat te denken van de prachtige verbouwing van de tribune met mooie en supergrote kleedlokalen. Werkelijk een dikke duim omhoog voor degene die daar in tij- en ontij hun medewerking aan verleenden. December zoals gezegd met een hoge gezelligheidsfactor. Deze week werden veel trainingen verzet of afgezegd wegens pakjesavond en blijkt gelukkig dat voetballen niet voor alles gaat. Dan volgen de kerstdagen en de nieuwjaarsreceptie die traditioneel op woensdag 1 januari druk wordt bezocht. We gaan elkaar daar zeker treffen. Tot slot nog een duim omhoog voor Emielleke bij Erp. Hij stond een tijdje droog de Blauw Geel’38 topscorer allertijden. Emiel prikte er zondag voor Erp drie in, dus een echte Hattrick.

Jeugdvoetbal

JO 19-1 speelde niet en was vrij. De mannen van Vincent c.s. spelen komende zaterdag hun laatste wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Gemert. Mooie clash van twee puntgelijke teams. De webmaster van Gemert (zit schijnbaar onder een F5 toets) eindigt elke bericht of tweet van Gemert altijd met: “Kom op die zwart witten.” Wij gaan hem voor zaterdag even lenen met “kom op die Blauw gelen.”

JO 17-1 verloor zaterdag met 5-1 in Groesbeek van De Treffers. Het gaat de mannen van trainer Geert niet voor de wind. Op zich moet dit team met echt wel leuke voetballers tot betere prestatie kunnen komen. Zaterdag een thuisduel tegen de ongekroonde koningen uit Zeelst: UNA dat dat de metafoor van Herbstmeister nu al binnen heeft ongeacht de uitslag. Kom op mannen verras ons eens komende zaterdag!

JO 15-1 won met 5-2 van de treffers met een heerlijke invalsbeurt van Yanou. Hier het onverkorte verslag van trainer Noimin: “Vandaag een 5-2 overwinning geboekt op De Treffers. Ondanks dat ze de laatste plek bezitten was het geen gemakkelijke tegenstander gekeken naar hun eerdere verloren uitslagen die allemaal met minimale cijfers werden verloren. De start was furieus voor Blauw Geel.

Yanou
Binnen 3 minuten 1-0 door Brecht. Vijf minuten later wordt het 2-0 door een afstandsschot van Rens. Weer vijf minuten later maakte Brecht de 3-0 dus een geweldige droomstart van de koploper. In de laatste 15 minuten van de 1e helft liet De Treffers zien dat ze een behoorlijke ploeg hebben en werd Blauw Geel op hun eigen helft vastgezet. Nog voor rust maakte De Treffers twee doelpunten en wordt het 3-2 voordat beide teams de rustpauze ingingen. Na rust was het de ingevallen Yanou die in de tweed helft de 4-2 en ook de 5-2 liet aantekenen en de eindstand bepaalde. Blauw Geel had het zeker moeilijk maar door een furieuze start en met een geweldige invalbeurt van Yanou blijven ze koploper. Op naar de laatste wedstrijd uit tegen Avanti’31 en hopelijk kan Blauw Geel ook de laatste drie punten van 2019 bijschrijven.”

JO 13-1 moest de meerde erkennen in een goed en degelijk spelend Unitas’59 met 0-3. Het verhaal van trainer Nicky: “Unitas’59 was vandaag de tegenstander, dat heel knap bovenin meedoet tussen de BVO’s. Dit was ook te zien aan het spel, een sterke tegenstander dat rustig de bal liet gaan. Toch lieten we dit niet zomaar gebeuren, we werkte hard zoals we gewend zijn van onze jongens en ook voetballend deden we prima mee. Door een foutje in de opbouw en een goal uit de corner kwamen we ongelukkig op 0-2. De tweede helft hetzelfde spelbeeld, we bleven op onze manier spelen maar kwamen wat te kort om echt gevaarlijk te worden. Eindstand 0-3.”

Sparta’25-2 – Blauw Geel 2 3-2
De thuisclub was sterker toch was het verschil in doelpunten maar klein. Youssef legt het uit: “Goede start met veel druk op de tegenstander met twee prima doelpunten. Van Milan en Bram. Tien minuten voor rust kreeg Sparta’25 grip op de wedstrijd en kwam de kwaliteiten van de voorhoede van de Spartanen aan het licht. Veel snelheid en beweging zorgde ervoor dat we in de achteruit moesten gaan. Overleven richting de rust was op dat moment het motto. Wel een paar goede mogelijkheden gehad om in de counter rendement te halen. De makkelijk weggeven kansen werden uiteindelijk door Sparta vakkundig binnengeschoten. Ruststand 2-2. In de 2e helft wederom een goede start van Blauwgeel maar een zeer gevaarlijk Sparta die zichzelf beloonde door wederom zwak verdedigen van Blauwgeel. Op jacht naar de gelijkmaker door Blauw geel’38 werd Sparta alleen maar gevaarlijker. Uiteindelijk een verdiende overwinning door een kwalitatief beter Sparta’25” Zondag komt Someren naar Veghel altijd een moeilijk te bespelen tegenstander voor Blauw Geel’38 teams. Someren stootte in ieder geval zondag Erp-2 van de troon door met 4-1 te winnen waardoor UDI’19-2, dat won van ZSV-2, de nieuwe koploper is.