26 september 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 26 september 2019 • 12:22 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat een deceptie om beter te zijn en toch te verliezen. Het bekerduel woensdag tegen tweede divisionist De Treffers liep uit op een knullige 0-1 nederlaag. Jammer omdat vooral het extra voordeel wat aan dit duel kleefde: thuis tegen Eredivisionist FC Twente nu teloor is gegaan. Jammer het missen van die kans breekt de formatie van Niels wat op de laatste tijd. Zondag naar een volkomen onbekende ploeg: Jong ADO Den Haag, wie weet dat dit na twee gelijke spelen eindelijk weer een driepunter brengt. Zondag gaat het stormen volgens het KNMI we bedoelen hier natuurlijk het weer en niet het duel in Den Haag. Alhoewel?

Door: Peter Kuijpers

Er is weer een hoop discussie opgewaaid over het zondag- en zaterdagvoetbal. Jan Dirk van der Zee, preses KNVB amateurvoetbal, pleit voor een gecombineerde zaterdag/zondag competitie. Geen slecht idee overigens alleen schuilen er nog wel wat bekende addertjes onder het gras of kunstgras. Bij het bijkans stugge zaterdagvoetbal, vol principes, wil men alleen op zaterdag voetballen om het geloof sporten op zondag nu eenmaal verbiedt. Het zondagvoetbal is veel flexibeler en mogen van de pastoor zowel op zondag als zaterdag de kicks onderbinden. Het zal dus in het plan van Jan Dirk zo zijn dat alleen de zondagsclubs moeten spelen op zaterdag of zondag waarop Calimero zou roepen dat dit niet eerlijk is. Hier is de kogel voorlopig niet door de kerk (eigen vinding dit laatste understatement).

Roken
Het antirookbeleid steekt ook steeds meer de kop op. Sportparken moeten rookvrij gemaakt worden vinden de niet rokers. Anderen zullen zich hiermee weer betutteld voelen. Wanda de Kanter een longarts en oncoloog van het Anthony van Leeuwen ziekenhuis maakt er zich er sterk voor. Las van haar een leuke quote over het bekend verhaal van Opa die een pakje per dag rookte en 92 is geworden. ‘Als je twaalf jonge eendjes aan de rand van A2 zet komt er altijd wel een aan de overkant’ was haar antwoord op de vraag of je altijd kanker krijgt van roken. Het zou misschien een opmaat kunnen zijn om als pilot het Prins Willem Alexander Sportpark rookvrij te maken. Dat zou leuk zijn voor de kinderen die er u dankbaar voor zullen zijn. Het laatste woord is hier nog niet over gesproken en ik heb makkelijk praten omdat ik al 50 jaar niet meer rook. Maar maak je niet druk ik schuif nog gezellig aan als u uw saffie zit te roken buiten.

Herfst
De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Kan me nog herinneren uit de Okki en Engelbewaarder dat dit dan met mooie tekeningen werd getoond. Dikke truien en vallende bladeren met dikke regendruppels gaven dat prachtig weer. Het voetbal heeft daar ook danig last van. Mij overleden vriend Willy zei altijd: “Let op je krijgt zondag rare uitslagen.” En dat heeft wel wat.

Voetbal
In verband met drukte en omstandigheden heb ik de verslagen van Kiksport deze week gebruikt.

Blauw Geel’38 reserves door het stof
Met 1-3 verloren van Erp-2 dat doet pijn. Een overigens verdiende zege van buurman Erp dat een sterk team op de been bracht in Veghel. De Veghelaren kwam geen moment in de wedstrijd. Joey was doelpuntenmaker voor Blauw Geel’38, maar Erp bepaalde de 1-3 eindstand.

FC Eindhoven JO 19-1 maatje te groot voor Blauw Geel’38: 0-5 
Duidelijke cijfers met een 0-2 ruststand. Melle kreeg een van de grootste mogelijkheden, maar zijn schot ging over. Na rust liep FC Eindhoven nog weg naar de uiteindelijke 0-5. Volgende week uit naar Wittenhorst dat met 0-2 won bij RKDVC in Drunen.

JO 17-1 niet kansloos ondanks 2-5 verlies tegen Baronie
Het begin was hoopvol met de 1-0 van Niels die nog een kans op 2-0 liet liggen. Baronie nam over en kwam gelijk en liep voor rust als het betere team uit naar 1-3. Nadat Tim na rust er met een rollertje 2-3 van maakte was alles nog mogelijk. Dat viel anders uit met de meest kansen voor Blauw Geel’38 was het Baronie dat scoorde en uiteindelijk met 2-5 won.

JO 15- wint met 0-4 bij DTS in Ede
Een half uur later begonnen wegens de file vanwege de Airborn Dropping. Slordigheden waren de oorzaak van de magere 0-1 stand (Brecht). Na rust werd het beter. Aybars scoorde als snel de 0-2 en 0-3 en gaf DTS het op. Stijn was er voor het slotakkoord van 0-4.

JO 13-1 met 3-1 onderuit bij Fortuna Sittard
Een regelmatige nederlaag tegen een betere tegenstander. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-1. De Veghelse goal kwam van Azaam.

Tot volgende week…………

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO