19 augustus 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/Jumbo

Geplaatst op 19 augustus 2019 • 21:40 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/Jumbo

‘It giet oan’ zijn de legendarische woorden waarmee Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, in 1997 het doorgaan van de vijftiende Elfstedentocht aankondigde. Het voetbal is weer aanstaande. Na een lange hete zomer van braderieën en het kijken naar hoe je schapen scheert of wegzakken bij de Tour de France, het tennis op Wimbledon en Roland Garros ben je weer aan wat anders toe. Een mooie is zeker het voetbal wat sterk in ons gezamenlijke DNA vertegenwoordigd is en in dit geval: het amateurvoetbal. Een lang traject naar de finish op 24 mei ligt voor ons.

Door: Peter Kuijpers

De generale tegen Zaterdag eersteklasser Sliedrecht begon matig en dan drukken we het nog mild uit, maar eindigde heerlijk. Twee goals na rust van spits Jeroen van Schoonhoven waren voldoende om de volgende ronde te bereiken van de KNVB beker. Eerlijk gezegd in het gezelschap waar ik me bevond wist eigenlijk niemand wat er moest gebeuren bij een gelijkspel? Zelfs de bank wist het niet. Was ook niet relevant want er was winst. De start van de competitie voor het vaandelteam is aanstaande. Imposant te zien (en nat geworden) dat de sproei-installatie werkt. Zes grote sproeiers kunnen voor de wedstrijd en met warm weer eventueel in de rust ingezet worden. Hulde aan de makers en noeste werkers die het allemaal gerealiseerd hebben. Komende zaterdag komt UNA naar Veghel. Een ploeg waar we uit meestal winnen en thuis kansloos de bietenbrug opgaan. Dit met een grote glimlach geschreven. Een echte Nostradamus schuilt er niet in mij en laten we liever over aan betere voorspellers. Soms zijn ‘tradities’ aan verandering toe en wordt het een open strijd. U bent meer dan welkom zaterdag op het Prins Willem Alexander Sportpark waar om 19.30 uur wordt afgetrapt.

Inzenden
Wat zijn de ‘Corner’ plannen voor komend seizoen. Deze rubriek is eigenlijk spontaan ontstaan of zeg maar binnen komen sluipen. Soms is er tijd voor maar een andere keer ook weer niet. Toch zullen we proberen hem wekelijks te brengen als de kranten/kliksport en privé situaties daar ruimte voor geven. Input is altijd leuk. Bijzondere dingen die de club aangaan mag u ons altijd melden. Samen met de eindredactie behouden we ons het recht voor om dingen te plaatsen of niet te plaatsen. Dat de leider van Blauw Geel’38-x is gevallen over een bierkratje of weer een blunder van Karel als doelman van het 23e zijn niet de feitjes waarop we zitten te wachten. Niet alle berichten passen nu een maal inhoudelijk in deze rubriek, maar inzenden kunt u natuurlijk altijd. Graag zelfs.

Niveau
De jeugd is inmiddels weer aan het trainen geslagen. Eerst nog bekeren en dan kan de competitie op 21 september beginnen. Heb de indelingen van de bovenbouw standaardteams eens bekeken. Wat valt ons op? Op de eerste plaats dat JO 19, JO 17 en JO 15 allen op Derde Divisieniveau spelen. JO 13 zelfs op Tweede Divisie niveau en is hiermee het hoogst spelend jeugdteam van onze vereniging. Complimenten aan degenen die na de dip het jeugdvoetbal bij Blauw Geel’38/Jumbo weer op de kaart hebben gezet.

19-1 promoveerde middels een klinkend kampioenschap naar de derde divisie. De verste AZSV uit Aalten dat is gesitueerd in de Achterhoek in de Imbosch. Verder bekende namen uit onze regio waar we OJC Rosmalen zien dat degradeerde uit de tweede divisie, maar dit seizoen met een ijzersterk team terugkomen gezien de vele tweedejaars JO 17 spelers die afgetekend kampioen werden in de derde divisie. De beker indeling is samen met Rhode, Schijndel en Avanti. Zaterdag 31 augustus speelt JO 19 thuis tegen Rhode daarna Uit Schijndel en Avanti’31 thuis. De begeleiding is dit jaar in handen van Vincent van den Broek, Ymanuel Hurkmans en Ismael Gurbuz.

JO 17 zag OJC Rosmalen als overtuigende kampioen een klasje hoger promoveren. Nieuw zijn onder anderen Baronie uit Breda en Sarto uit Tilburg. Maar ook BVO Fortuna Sittard en Emplina zijn nieuwkomers. Mooie competitie en het matige seizoen met pieken en dalen snel vergeten. Eveneens bekert ook JO 17 waar Rhode, Gemert en Avanti’31 de tegenstanders zijn. Begonnen wordt op 31 augustus met een uitwedstrijd naar Rhode. De leiding bestaat dit jaar uit Geert Scheepers en Daniël van Rooy.

JO 15 bij dit team zien we naast Noimin Imankarijo fikse mutaties in de begeleidingsgroep. Tim Locklear, Fuat Korkmaz en Thijs van Roij zijn de namen die we hier invullen. JO 15 kijkt terug op een fantastisch slot van de competitie en wil hier vanzelfsprekend graag op voortborduren. DTS uit Ede, DVV uit Duiven en Bennekom zijn hier de verste tegenstanders. Bekeren doet JO 15 met Prinses Irene, UDI’19/CSU-2 en Gemert. Op 31 augustus wordt er begonnen uit bij Prinses Irene.

JO 13 kent weinig veranderingen en blijven Nicky van der Heijden en Jari Vervoort het team begeleiden. Met FC Eindhoven en Fortuna Sittard als BVO’s zijn er nog al wat verschuivingen. Bekeren gaan de mannen van Nicky en Jari doen met JVC Cuijk, SV Venray en UDI’19/CSU. Op 31 augustus wordt begonnen met een thuisduel tegen JVC Cuijk.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies