23 mei 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 23 mei 2018 • 6:04 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Blauw Geel’38/JUMBO sluit zondag af tegen OJC Rosmalen

Een afgetekende 4-1 nederlaag zondag in Arnhem op Papendal tegen Jong Vitesse dat de verdiende kampioen van de Derde Divisie werd. Zondag komt OJC Rosmalen via de Dintherse weg naar het aangrenzende Prins Willem Alexander Sportpark. Zakdoeken en tissues bij de hand houden wat we gaan wat mensen uitzwaaien waarvan sommigen echte Blauw Geel iconen zijn geworden. Officieel wordt de uitzwaaiwedstrijd gespeeld op 1 juni om 19.30 uur op het Sportpark. Een goed initiatief om met respect met de vertrekkers om te gaan. De details van deze wedstrijd staan elders op deze site. Tot slot leuke foto van Gerard Beekmans die de reservebank kiekte in Arnhem met louter spelers van JO 19-1. Wie de jeugd heeft de toekomst luidt het spreekwoord tenslotte.

Door: Peter Kuijpers

Nieuwsfeitjes
Hoe sterk Noord-Holland vertegenwoordigd is in het topsegment van het amateurvoetbal blijkt maar weer eens met het kampioenschap van SJC. Deze ploeg uit de zondag Hoofdklasse-A uit Noordwijk zien we volgend seizoen terug in de Derde Divisie. In datzelfde weekend werd Noordwijk kampioen in de Hoofklasse zaterdag en promoveert eveneens naar de Derde Divisie maar dan zaterdag. Dus twee teams uit Noordwijk promoveerden naar de Derde Divisie. Blauw Geel’38 mag zich voorbereiden volgend seizoen op een reisje naar Noordwijk. Beroemdste inwoner is Freddy Heineken † die er ook begraven ligt, maar dat terzijde. EVV speelde gelijk bij ADO’20 na een 2-0 achterstand. De 2-1 was een schot van afstand van aanstaande Blauw Geel’38/Jumbo aanvaller Rick Polman.
Tot slot wordt het zondag spannend in de Derde Divisie wat betreft degradatie en nacompetitie om klassenbehoud en promotie. UNA en JVC Cuijk hebben een periode waar Quick de periode van kampioen Jong Vitesse overneemt. De Meern is na een jaar weer terug bij af waar onder plek twaalf HBS, HSC’21, Quick’20, Be Quick 1887 en Jong de Graafschap nog in aanmerking komen voor degradatie of nacompetitie.

Wat gebeurde er met onze buren in Meierijstad…
Was zondag voor kliksport in Erp dat met 5-0 won van TGG. Erp heeft ondanks de winst nog geen zekerheid dat het volgend seizoen nog tweede klas speelt. Het is daar in die klasse bijzonder spannend. Rhode is al ruim een maand kampioen, maar er is nog één vacante plek voor nacompetitie te vergeven. Daar komen nogal wat teams voor in aanmerking waar ook de derde periode nog niet vergeven is. WEC haakte uiteindelijk af in de kampioensrace naar de derde klasse en zal het als periode winnaar in de nacompetitie moeten proberen. Zondag wordt naar alle waarschijnlijkheid het Osse FC Schadewijk bij FC De Rakt kampioen in die klasse. RKSV Keldonk moet ook nacompetitie spelen voor klassenbehoud even als Nijnsel. Avanti’31 tenslotte gaat proberen te promoveren naar de tweede klasse. UDI’19 (geen Meierijstad geef het toe) strandde zondag bij Juliana’31 dat schroeivlekken heeft van de rode lantaarn. UDI’19 verloor hiermee het zicht op periode-3. Gemert is tot nu toe met Goes voorzien van een periode. Halsteren en Jong FC Den Bosch liggen hier op de loer.

Blauw Geel’38-2 onderuit bij laagvlieger Meerssen 4-1
Eigenlijk een fikse tegenvaller voor het team en begeleiding. De start was prima en het eerste kwartier gaf een goed voetballend Blauw Geel’38 te zien. Een foutje in de verdediging zorgde voor de 1-0 voor Meerssen. Daarna zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. Fout op fout stapelde zich op. 4-0 in de 1e helft. In de tweede helft werd geprobeerd nog iets aan de stand te doen, maar dat lukte niet. De eer werd gered door Izzy op aangeven van Dries. Volgende week de derde plek zien te behouden en het seizoen goed af te sluiten huis tegen Volharding-2.

Zaterdagteam onderuit en ziet titel teloor gaan
Met 3-1 verloor afgelopen zaterdag het zaterdagteam van Blauw Geel bij GVV’63-2. In Gameren op Sportpark Maartenshof beroofde GVV’63 de Veghelaren snel van alle illusies. Blauw Geel’38 staat nu gelijk met Nivo Sparta-2 dat ook nog eens het doelsaldo opschroefde door met 5-0 van ONI-2 te winnen. Met deze gelijke stand zijn de Bommelaren favoriet voor de titel zaterdag in Everdingen tegen Everstein-2. Voor Blauw Geel’38 rest de nacompetitie wegens het behalen van periode-2. Zaterdag sluit Blauw Geel’38 af tegen Taxandria. Wel gaan voor de overwinningen mannen wat stel je eens voor dat Nivo Sparta verliest zaterdag.

JO 17-1 glunderende kampioen na winst bij Emplina
Verder op deze site staat een kort verslag van deze wedstrijd. Leuk was de terugkomst in Veghel waar de ouders een erehaag vormden. Nogmaals proficiat mannen en natuurlijk ook de begeleiding. Ook bij dat artikel het live interview met Hugo en Geert dat vlekkeloos verliep. “Ik heb mediatraining gehad” , wist Hugo mij te vertellen vooraf aan het gesprekje.

Foto: Peter Kuijpers                                              JO17-1 Kampioen

JO 19-1 na rust langs laagvlieger DCS 3-0
Het was een matige eerste helft in het duel met DCS uit Zevenaar. Kansen waren er zeker maar benutten is weer een ander verhaal. De Gelderlanders gaven prima partij en kwamen een paar maal gevaarlijk in de Veghelse zestien opduiken. Na rust werd Blauw Geel’38 sterker. Nadat Bram binnen de zestien werd gevloerd mocht Timo van elf meter aanleggen. De zacht ingeschoten pingel werd door de DCS-doelman gestopt. Kort hierna viel alsnog de 1-0 waar Mert uit een corner van links binnen knikte. Het echte verzet uit Zevenaar zakte weg en nogmaals twee maal via Mert werd de eindstand 3-3. Zaterdag, mits er gewonnen wordt bij Union’59, ligt de periode voor het grijpen.

Foto: Peter Kuijpers                                          Wissels

Blauw Geel JO13-9M geniet op het NK in Alkmaar
Doordat enige tijd geleden Blauw Geel JO13-9M de 3e plek op het districtskampioenschap van Zuid I en II had gehaald mocht het deelnemen aan het NK in Alkmaar. Het werd een toernooit met sterke ploegen. Verlies tegen Kolping Boys 3-0 en nipt verlies tegen LAC Frisia met 1-0. Met nogmaals verlies nu tegen Boxtel met 1-0 kwam er toch nog een overwinning. Voor de 3e en 4e plaats werd er met 1-0 (doelpunt Maud) gewonnen van Stiens uit Friesland en kon het toernooi met een goed gevoel worden afgesloten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO