8 augustus 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 8 augustus 2022 • 10:27 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Zo daar is-ie dan weer de eerste corner van het nieuwe seizoen dat nog maagdelijk voor ons ligt. De selectie met veel nieuwe koppies trainde al een paar weken eerder in Juli en speelde een paar wedstrijden. Deze week gaan de gezichten weer op strak en bereidt Niels c.s. zich voor op 21 augustus als in de ouverture van competitie JOS Watergraafsmeer in Amsterdam opnieuw de tegenstander is.  JO 23 gaat twee weken later op (zaterdag) 3 september beginnen met een thuiswedstrijd tegen EVV Echt. Barendrecht, Unitas’30 en Kloetinge zijn hier de nieuwe tegenstanders. Tot ziens begin september. We gaan eerst de accu opladen in verre oorden.

Door: Peter Kuijpers

Wat opvalt is dat Blauw Geel’38/JUMBO in het nog resterende oefenprogramma nog drie tegenstanders treft die ook competitietegenstanders zijn. UDI’19/CSU, Gemert en OJC Rosmalen. Ook wel begrijpelijk omdat dit soort oefenwedstrijden al bijna een jaar vooraf gemaakt worden. UDI en OJC waren toen bovendien nog Hoofdklassers. We zijn als velen heel benieuwd hoe Blauw Geel’38 new style zich gaat presenteren. De concurrentie is nu eenmaal moordend om dit nare woord maar eens tevoorschijn te halen. Als je door de mooie ELF Nationale Voetbalgids bladert wordt dit al snel duidelijk. Wilt u kennismaken met de nieuwe selectie en zijn begeleiding is daar op zondag 28 august de gelegenheid voor. Dit vooraf aan het duel met Quick uit Den Haag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op de Blauwgeel.nl site is dit tot in detail te lezen. Zag ook dat de indeling van de jeugd en vrouwencompetitie inmiddels bekend zijn. Het wedstrijdprogramma laat nog even op zich wachten.

In memoriam Harrie Hendriks †
Zoals al eerder op de website te lezen overleed op dinsdag 2 augustus oud-bestuurslid en regelaar Harrie Hendriks (86). Velen zullen hem niet kennen of herinneren maar de wat meer belegen lezer (waaronder uw scribent) als geen ander. Harrie werd geboren in Oeffelt en zal zijn eerste voetbal activiteiten zeker bij de het plaatselijke De Zwaluw geëtaleerd hebben. Kwam later met zijn liefde Mieke voor zijn werk naar Veghel. Voor Blauw Geel’38 was Harrie een duizendpoot met een grote bestuurlijke ervaring. Harrie schreef jaren de verslagen en voorbeschouwingen van het eerste elftal. Dat deed hij eerlijk met een kritische blik. Dat kritiek niet altijd werd gewaardeerd bleek wel uit het feit dat in de midden jaren negentig alle spelers van het eerste elftal hun Blauw Geel’38 clubboekje, dat wekelijks verscheen, terug in zijn brievenbus stopten na een stevig verslag. Harrie kon er smakelijk om lachen. “Kijk ze lezen het toch, ik hoop dat ze er wat van opsteken” was zijn ludieke antwoord. Het was zijn adagium en daar was geen speld tussen te krijgen. Moest er altijd aan denken als ik hem als koster later in de Lambertuskerk rond zag lopen. Een erudiete man met gezag en vooral Veghelaar wordt woensdag op zijn kerkhof van de Lambertuskerk begraven. Rust zacht Harrie.

Harrie Constant (77) moet noodgedwongen zijn taken neerleggen

Het was en is zijn leven: materiaal verzorger van het eerste elftal van Blauw Geel’38/JUMBO. Het zou komend seizoen zijn 28e seizoen worden bij onze club. “Ik voel me zondags tien jaar jonger” wist hij ooit te melden in een interview dat ik met hem mocht hebben. Dat deze quote allang niet meer klopte was overduidelijke te zien als hij al tijdig in de eerste helft de thee ging halen voor de twee teams en het arbitrale trio. De snelheid was eruit om het maar bij voetbaltermen te houden. Harrie is stevig ziek en er wachten hem een paar pittige operaties. Hij moet de strijd aan met zijn gezondheid waar we hem alle moed en kracht voor toewensen. Laatste wat door eerste elftalleider Maurice Bissels nog eens werd bevestigd: “We gaan Harrie echt missen en leven intens met hem mee” De werkzaamheden van Harrie worden nu vervuld door Freek Laurijssen die deze taak al vaak uitoefende bij uitwedstrijden.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO