12 maart 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 12 maart 2019 • 21:31 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Wat een weer zondag, echt niet meer normaal. De Telegraafachtige koppen boven sportartikelen waren niet van de lucht. Gelukkig weer voorbij. Het vaandelteam leed een 2-1 nederlaag bij en in Goes. De start was voortvarend met de 0-1 van Koen, maar in de slotfase leed Blauw Geel’38/Jumbo toch weer schipbreuk en noteerde Niels c.s. zijn elfde nederlaag. Zondag komt Quick’20 naar Veghel. Hoogste tijd voor punten nu adem van de rode streep voelbaar wordt.

Door: Peter Kuijpers

Zondag komt Quick’20 uit Oldenzaal waar uit met 1-2 werd gewonnen (twee maal Rick Polman) en Brahim rood kreeg en Sebastiaan het laatste gedeelte onder de lat kwam te staan. Zondag was diezelfde Sebastiaan nog niet helemaal fit en was er het gelukje dat de overschrijving van Martijn Bijdevier rond was. Zondag dus Quick’20 dat op een rechtstreekse degradatieplek staat. Het spreekt voor zich dat Blauw Geel’38 dat scenario in eigen beheer wil houden, maar dan is winst daarbij wel een grote voorwaarde komend weekend. Positief nieuws was dat Desley en Danny weer minuten maakten en de selectie hierdoor minder fragiel is. Om 14.30 uur fluit Max Kok uit het mooie Maastricht voor aanvang.

Zwachtelen of niet?
Het blijft een borrelvraagstuk of je nou moet zwachtelen of niet. Eerlijk gezegd moet je doen waar je jezelf goed bij voelt. Er bestaan ook de meest vreemde theorieën over dit fenomeen. Las onlangs dat Rinus Israël (voor de jongeren onder ons speelde 47 interlands en won met Feyenoord de Europacup één) zijn knieën soms helemaal zelf in zat te zwachtelen voor een wedstrijd. Hij vond het prettig dus doen. Al zullen velen die er voor doorgeleerd hebben weten dat je anatomisch gezien een knie niet functioneel kunt zwachtelen of tapen. Het enige voordeel van een simpele zwachtel is dat je de proprioceptie beter activeert door de huidwarmte die ontstaat. Moeilijk woord toegegeven en vraagt om uitleg. De proprioceptie is de waarneming via het zenuwstelsel over de stand van je lichaamsdelen. Dit komt dus de coördinatie ten goede. Valt die waarneming weg is de kans op blessures groter. De reflexen komen ook vanuit dit fenomeen. Dus bijvoorbeeld een flinke enkelblessure veroorzaakt een verstoring of afbraak van deze sensoren en om die reden wordt in de herstelfase vaak getapet en/of gezwachteld. Een enkel, die anatomisch wel te tapen is, geeft met tapen nog geen garantie dat er niets kan gebeuren. Het activeert wel je sensoren of de aanmaak daarvan, dus de coördinatie tussen hersenen en enkel wordt hier verbeterd. Voor vragen kan je altijd bij mij terecht of kom langs op de zaterdagmiddag.
Peter NSF NGS sportmasseur peter@peterkuijpers.nl

Blauw Geel’38-2 – Venlosche Boys-2
Zondag komen ook de reserves weer aan voetballen toe. Naar Veghel komt Venlosche Boys-2. Geen hoogvlieger dus tijd voor een driepunter. Makkelijk geschreven, maar adel verplicht voor de reserves met een derde plek en 22 punten. De tegenstander van zondag staat een stuk lager op de elfde plek met dertien punten. Blauw geel’38-2 is zondag de kloppen favoriet om kwart voor twaalf wordt er afgetrapt op het Prins Willem Alexander Sportpark.

FC De Rakt 1 vrouwen – Blauw Geel-1 vrouwen
Eindelijk weer voetbal zullen de meiden onderling handenwrijvend wel eens gezegd hebben. Aan de Jetten molen in Uden wachten de vrouwen van FC De Rakt. Vijf plekken is het verschil met Blauw Geel’38 dat keurig vierde staat. Scorebord scorebordjournalistiek toegegeven maar toch. Op lunchtijd van 12.00 uur wordt er afgetrapt in Uden.

Voetbal hoekje Blauw Geel’38/Jumbo jeugd

JO 19-1 zaterdag voor topper naar Gemert
Zaterdag behaalde JO 19 een fraaie zege op het bezoekende JVC Cuijk. De zege was leuk maar belangrijker was dat er weer herkenbare patronen zichtbaar waren vaak met best leuk voetbal. Zonder Ben en Hugo die ergens over de zwarte pistes stoven van de Matterhorn en zonder Martijn die zich opnieuw een basisplek in het vaandelteam wist te bemachtigen. Terug van weggeweest na zijn blessure was Bram die overigens probleemloos instapte na een dikke maand in de zwachtels en krukken geleefd te hebben. Met dank aan JO 17 die de leegtes prima hebben opgevuld zaterdag. De fraaie gekopte 1-0 van Thomas, maar ook de 2-0 van Lars, via een snoeiharde free kick en het doelpunt van Jop naar 3-0 mochten er zijn. Zaterdag wacht Gemert. Voor de zwartwitten dé mogelijkheid feeling te houden met koploper Blauw Geel’38. Om 15.30 uur wordt er afgetrapt op het immer mooie Molenbroek, dat voor elke speler een uitdaging moet zijn om daar te mogen spelen.


Kopbal Thomas wat de 1-0 betekende

Blauw Geel’38 JO 17-1 – UDI’19/CSU JO 17-1
Zaterdag kunnen de mannen van Geert en zijn team het wat gedeukte imago weer eens oppoetsen. Het meest recente was natuurlijk de 3-2 nederlaag bij Nuenen dat de Blauwgelers op een vijfde nederlaag ‘trakteerde’ Snel vergeten want zaterdag is er de ‘El clasico’ met UDI’19. De Udenaren staan op een zevende plek drie plaatsen onder Blauw Geel’38. De Blauw Geel’38 jeugd trekt vaak in wedstrijden met UDI’19 aan het kortste touwtje, dus breng daar zaterdag maar eens verandering in. En vooral de manier waarop de Udenaren Blauw Geel’38 destijds op Parkzicht in Uden de grootste seizoensnederlaag aansmeerde met 5-0. Dit mag gerust een motivatie zijn die wordt meegenomen voor het komende duel. Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Meijl voor aanvang.

UDI’19’ JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15-1
Blauw Geel’38 leed afgelopen zaterdag een dure nederlaag met 1-5 tegen het bezoekende Bemmel.
De mannen van Noimin en Ymanuel met leider Fuat stonden voor met de bekende ogen was geknipperd al met 0-3 achter. Na rust werd het meteen 0-4 en eindigde de partij met een pijnlijk 1-5 verlies. Zaterdag volgt competitie derde UDI’19 in Uden. Een loodzware opgave bij voorbaat, maar wie weet gaan de mannen ons verrassen.

Blauw Geel’38 JO 13-1 – Fortuna Sittard JO 13-1
Een regelmatige 0-2 verliespartij werd het afgelopen zaterdag. Blauw Geel’38 kreeg dikke kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Ach het zou ook speciaal zijn als je van een BVO-team kunt winnen. Zaterdag gaat de reis naar Zeelst bij Eindhoven waar UNA wacht. De Zeelstenaren staan hoger in het klassement, maar geen enkele reden om daar niet met een uitoverwinning van terug te komen. Dat zou leuk zijn.

 

 

 

 

 

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies