6 maart 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 6 maart 2019 • 9:18 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Het carnaval is weer passé. Wat nog overblijft, zijn de serpentines en plastic bierglazen die her en der nog verspreid liggen. Maandag was het Blauw Geel’38 gehalte op de immer gezellige KuusseMontag opvallend hoog. Woensdagmorgen kunnen de vroege noeste werkers van de gemeente op pad met hun veegmachines en swipen de laatste herinneringen weg. Het voetbal staat weer voor de deur en komend weekend is er een inhaalprogramma. Door de vele afgelastingen komen veel team toch aan voetballen toe. De lange weg naar 26 mei is begonnen.

Door: Peter Kuijpers

Het vaandelteam reist zondag af naar Goes. Het is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal gelegen in de provincie Zeeland. Cabaretier Freek de Jonge is er geboren. Goes begon na een spetterend kampioenschap in de Hoofdklasse deze competitie voortvarend en bleek een goed team te hebben. Blessures van dragende spelers riepen een halt aan deze mooie prestatiecurve. In Veghel won Blauw Geel’38/Jumbo op 4 november al met 4-0 van de Zeeuwen door twee maal Danny Verbakel, Koen van der Zanden en Rick Polman. Goes is weer aardig aan het opkrabbelen. Dat bewezen de drie punten die mee in de bus gingen na de winst op TEC vóór carnaval. Door de rode kaarten tijdens het echec OJC Rosmalen van Brahim en Rick zijn beiden zondag niet inzetbaar. Met de blessures die nog heersen, reist de selectie dus zondag af met een gehavende selectie. Maar de ontwikkelingen van de jonge spelers geeft dan de burger weer moed. Ook Blauw Geel’38 blijkt zijn Sadilekjes, Gakpootjes en Ihattarennetjes te hebben. Punten echter zijn bikkelhard nodig en de rode zone, waar niemand in wil verblijven, komt steeds dichterbij. Een mooier verhaal kan ik er niet van maken. Wie weet gaan de mannen ons verrassen. Te paard Blauw Geel’38!!

Pools gezin
Mocht u aan het bladeren zijn in de Stadskrant, zoekend naar de Blauw Geel’38/Jumbo pagina kunt u daarmee stoppen. Deze week slaan we een weekje over wegens Carnaval en de terugblik daarop. Volgende week is hij weer in volle glorie terug met onder anderen een verhaal over een leuk Pools gezinnetje waarvan dochter Maja in MO 11 voetbalt. Het waren de winnaars van de fotoshoot in de jeugdloterij afgelopen jaar.

Spaarkas
Het spaarkasfeest 2019 is op vrijdag 17 mei in het clubhuis. U kunt dan tevens het gespaarde bedrag minus boetes en deelname feestavond in ontvangst nemen. De laatste mogelijkheid tot sparen is in het weekend van 5 mei (Hercules uit) Op dinsdag 7 mei zal de kas voor de laatste maal gelicht worden.

Er wordt weer gevoetbald..

SV Meerkerk – Blauw Geel’38 Zaterdag
Meerkerk heeft als netnummer 0183 en dan weet je het wel. Dat is een behoorlijke afstand karren. Een echte topper om dat de Meerkerkers in de Alblasserwaard de volgers zijn van koploper Blauw Geel’38. Op veilige afstand van zes punten weliswaar, maar toch een gedegen tegenstander. We wensen Toon en zijn team alle succes in de bijbelbelt zaterdag.

Blauw Geel’38 JO 19-1 – JVC Cuijk JO 19-1
Vijf punten staan de mannen van Vincent voor op Gemert en zes op JVC Cuijk dat zaterdag naar Veghel komt. Vermoedelijk zonder Martijn die zijn kontje keurig in het eerste vaandelteam heeft gedraaid en dat komt hem toe en gunnen we de Vorstenbosscher van harte. Na Wim Kanters, Erik en Rob van der Wijst eindelijk weer een speler uit Vorstenbosch in het eerste team. Een open duel dat op de Groenendijkse Kampen in Cuijk in een 1-1 gelijkspel eindigde. Hopelijk is de vorm weer terug en dat was nodig ook. Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Donkers voor het begin in Veghel.

Blauw Geel’38 JO 15 – SC Bemmel JO 15-1
Uit werd het nog een afgetekende 4-1 nederlaag. De ploeg uit Bemmel staat tien punten boven Blauw Geel’38 op een vierde plek. JO 15-1 staat zelf achtste. Trainer Noimin en Ymanuel willen de ploeg kost wat kost voor deze klasse behouden. Dat is geen wereldse opdracht, maar zo nu en dan is het best leuk als er wat puntjes gesprokkeld worden en waarom komende zaterdag al niet? Bij winst kan het zelfs zo zijn dat JO 15 het linkerrijtje binnen wandelt. Op de lunchtijd van 13.00 uur fluit scheidsrechter Snijders voor het begin.

Blauw Geel’38 JO 13-1 – Fortuna Sittard JO 13-1
Als amuse op al die mooie jeugdwedstrijden zaterdag trappen om half twaalf de youngsters van JO 13-1 af tegen BVO Fortuna Sittard. De Limburgers staan drie punten boven Blauw Geel’38 dus met een portie scorebord journalistiek van Co Adriaanse zijn de Veghelaren lang niet kansloos. Laten we zeggen dat Fortuna Sittard van vijf BVO-clubs op MVV na het matigst presteert. Roda JC JO 12 laten we even buiten beschouwing omdat dit team elke zaterdag een kat en muisspelletje speelt op het gelijke spel na, nota bene thuis tegen Fortuna Sittard 1-1, met een heel jong team. Zaterdag liggen er dus kansen voor Nicky en Jari. Scheidsrechter Mansvelders heeft het sportief voor het zeggen.

 

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO