22 januari 2019  Peter’s corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 22 januari 2019 • 21:51 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner Blauw Geel’38

 

 

Het vaandelteam wist de wedstrijd afgelopen zondag tegen JVC Cuijk niet in winst omzetten. De mogelijkheden ware te over maar de vele kansen rendeerden niet helaas. De mannen van Niels krijgen nu een andere rol en dat is die van klassenbehoud. De weg is nog lang en we wanhopen niet. Niels had wél gelijk dat hij constateerde dat het voetbal bij fases goed was en daar houdt hij zich maar aan vast. Zondag de uitreis naar HSC’21 in Haaksbergen die deze week de primeur hadden van de eerste marathon op natuurijs. HSC’21 heeft gelijk aan Blauw Geel’38 de punten bikkelhard nodig dus dat wordt een stevig duel zondag op Sportpark Groot Scholtenhagen.

Door: Peter Kuijpers

Er waren zondag nog geen competitiewedstrijden behoudens de wedstrijd van het eerste team. De reserves oefende tegen Sparta’25-2. Het werd een gelijkspel waar Martijn van Kessel na een 0-1 achterstand de zaak weer gelijk trok. De Spartanen herinner ik me waren in de jaren tachtig een vaste sparringpartner dat vooraf al bij afgelastingen vooraf werd afgesproken. In het Brabants Dagblad wist scribent Maarten de Jong te melden dat Ferdi Akankan, de trainer van JVC Cuijk, ooit bij Blauw Geel’38 speelde. Dat was een foutje van Maarten die Blauw Geel’38 verwarde met zaalvoetbalclub Zanten/Schoenenreus. Op het moment van schrijven is het gaan sneeuwen en is het nog maar afwachten of er zaterdag en zondag gespeeld gaat worden. JO 19-1 gaat uit voor de beker naar NWC in Asten. De competitie voor de jeugd start weer op 9 februari. Eigenlijk ben ik wel weer toe aan voetbal en de zaterdagse gezelligheid op het sportpark. Het soms heerlijke chagrijn van Herman, de correctheid van Arjen, de salade van Ellen, de puntige opmerkingen van Coen en de zich aan de vette hap lavende andere collega’s. Ik mis het wel een beetje.

Het weekje…
Afgelopen week teruggekeerd van een weekje Tenerife. Dat was niet verkeerd met gemiddeld 23 graden. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden een archipel gelegen ten westen van Marokko. Staatkundig horen de Canarische Eilanden bij Spanje. Het blijft een aanradertje met de 12 km lange wandelboulevard langs de blauwe Atlantische Oceaan waar we ook danig gebruikt van gemaakt hebben. Centraal ligt de bekende en slapende vulkaan El Teide. Echter na zeven dagen Spaans voedsel, hoe lekker ook, ben je weer toe aan de Hollandse gehaktbal, spruiten en sperziebonen. De competitie voor Blauw Geel’38 is in 2019 alweer twee weken oud. Afgelopen zondag gingen ook de standaardteams in de lagere klasse van acquit hoewel de vorst nog danig spelbreker was bij veel clubs met grasvelden. Het is de eerste vorstperiode waar in Friesland ,maar ook elders, de Elfstedentocht weer actueel is geworden. Dé vraag of hij er nog ooit komt. Zelf geloof ik van niet en zullen jeugdigen het alleen uit de geschiedenisboeken moeten lezen. ‘It giet oan’. De legendarische uitspraak van Henk Kroes in 1997 waarmee hij het doorgaan van de tocht aankondigden is tenslotte al 21 jaar geleden. Het gebral van de met Berenburger gedrogeerde fanaten en ‘Koek en zopie’ zien we denk ik alleen nog terug op oude aanzichtkaarten.

Nog dit…
Hebben jullie je ook zo geërgerd aan de ondertekening van Kees van der Staaij (SGP) van de Nashville-verklaring? Ik niet en heb het voor kennisgeving aangenomen. Stoorde me wel weer over de ophef die er weer door ontstond van bekende moraal ridders die elkaar klem liepen op het politiebureau om aangifte te doen. Kijk eens hoe goed ik ben. Nou ik niet en denk laat die man toch roepen het is zulk een klein groepje wat hij vertegenwoordigt. Kees vindt dat en wij weten wel beter waar LHBTérs volkomen worden geaccepteerd en daar geen moment moeilijk over doen. Vond het filmpje van Lucky TV wel leuk al was het op het randje. Mijn goede vriend en oud collega van SkyLine Bart Krijnen (Tooske) die met een man is getrouwd zei ooit dat hij zijn moeder op en dag wilde laten weten dat hij homo was. Zij antwoordde toen: “Dan ga je maar eens mee naar de dokter morgen, die heeft daar vast een pilletje voor’ heerlijk toch, Bart en ik hebben er smakelijk om gelachen. Ik weet ook niet of er jongens of meiden ooit uit de kast zijn gekomen bij Blauw Geel’38. Ik en velen met mij mag ik hopen zullen dat prima vinden en iedereen is me even lief.

Bewierokingen en vergane glorie
Afgelopen vrijdag was er de derby FC Den Bosch – TOP Oss die ruim en verdiend door onze hoofdstedelingen werd gewonnen met 3-0. Grappig als je de laatste tijd, op onder andere twitter, de loftuitingen ziet voor trainer Wil Boessen van Bosschenaren (die ik ook wel eens andere dingen heb horen roepen). Eerlijk is eerlijk misschien ook wel terecht: de club draait als een tierelier, maar eigenlijk heb ik veel meer waardering voor trainer en Veghelaar Klaas Wels. TOP Oss heeft geen Dagobert Duck weldoener van het allure Kakhi Jordania bij FC Den Bosch. TOP Oss moet het doen met een bescheiden budget en daarom is de vindingrijkheid van Veghelaren Peter Bijvelds en Klaas Wels te prijzen. Er staat een prima team dat dik meedraait in het linkerrijtje. Ik kijk vanwege de winterstop en afgelastingen wat vaker op FOX spooooooort (zo moet je dat uitspreken als ik die presentatoren moet geloven). Het zit in mijn zenderpakket, dus waarom ook niet. Gisteren zag ik daar Glen Helder, eens een heerlijke balvirtuoos zelfs spelend in Engeland, nu op een trommeltje slaan in de achtergrond van de studio. Ik dacht jongen wat heb jij het slecht gedaan en kwam er plots een soort van medelijden bij me op. Datzelfde dacht ik bij de onthulling van de Johan Cruijff buste in de Johan Cruijff ArenA. Niet voor het monument. Dat komt aan Nederlands beste voetballer ooit (met dikke voorsprong) ruim toe, maar voor de onthuller Wim Suurbier. De voormalig frequent opkomende back van Ajax en het Nederlands elftal is weinig bespaard gebleven waar zijn levenswijze een behoorlijk aandeel in had als we de boeken en media mogen geloven. Maar ja om maar eens over te schakelen naar de muziek werd de miljoenen groep Boney M met Bobby Farrel ook kaal geplukt door derden. Farrel, die overigens muzikaal weinig toevoegde, overleed zonder een cent op 30 december 2010 en ligt begraven op Zorgvlied in Amsterdam.

Nieuwe doelman voor Blauw Geel’38/Jumbo
Blauw Geel’38 lijfde afgelopen week keeper Martijn Bijdevier (20) in die van Cambuur komt. Martijn begon bij RKC waar hij het eerste team net niet haalde en vulde het laatste anderhalf jaar die rol in bij Jong Cambuur uit Leeuwarden. De van oorsprong Tilburger ziet een profcarrière niet meer zitten en wil weer terug naar zijn stad waar hij samen gaat wonen met zijn vriendin. Zoals het er nu uitziet zullen Sebastiaan en Martijn onderling uitmaken wie er komend seizoen onder de lat van één staat.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO