7 januari 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 7 januari 2019 • 15:08 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Allereerst, mocht ik u gemist hebben op de drukke nieuwjaarsreceptie: Een goed en gezegend 2019 gewenst. Na een periode zonder voetbal weer aanzetten om de pen ter hand te nemen. Volgende week is er door omstandigheden geen corner, maar op 23 januari zijn we weer present.

Door: Peter Kuijpers

Ach ja het voetbal staat weer voor de deur komend weekend met de uitreis naar Westlandia in Naaldwijk. Een behoorlijk verre uitreis, maar dat is inherent aan de klasse waarin we voetballen. De rest moet nog een geduld hebben. JO-19 bekert op 26 januari uit naar NWC, JO-17 komt op 9 februari pas aan voetballen toe met de uitreis naar Orion. JO-15 met Noimin en de zijne kunnen ook uitrustten tot 9 februari met een thuisduel tegen De Treffers. JO-13 speelt eveneens die dag met een uitreis naar MVV in Maastricht.

Blauw Geel’8/Jumbo oefende tegen Gemert
De eerste balomwentelingen hebben we alweer gehad. Afgelopen zondag oefende Blauw Geel’38 tegen medekloploper uit de Hoofdklasse Gemert. De teams deden niet veel voor elkaar onder waar Blauw Geel’38 via Koen op voorsprong kwam, maar superspits Thijs van Pol van Gemert maakte nog voor rust gelijk. Na rust ging het volledige wisselblik open aan beide kanten en werd de wedstrijd wat rommeliger. Sander bracht Blauw Geel’38 nog op voorsprong, maar Gemert kwam via Ralf Kemper langszij, maar het laatste woord was voor Terry die vijf minuten voor het speeleinde Blauw Geel’38 alsnog (heerlijke treffer) de winst bracht.

Blauw Geel’38/Jumbo start 2019 met uitreis naar Westlandia
Zondag vangt voor Blauw Geel’38 de competitie weer aan. Dit is een uitwedstrijd naar Naaldwijk waar Westlandia de tegenstander is. De Westlanders staan op een zestiende plek met acht punten achterstand op Blauw Geel’38. Toch is dit een vals beeld, de club van scheidend trainer Edwin Grünholz heeft een rare prestatiecurve. Vooral thuis werd er nog al eens verloren. Toch blijft dit team een onberekenbare tegenstander dat zich in de winterstop weer danig heeft versterkt. In de kledderregen werden de Veghelaren op 31 maart nog van het kastje naar de muur getikt door Westlandia, die toen vertrokken met 1-4 winst. Erik van Loon heeft de training weer hervat maar zal zondag zeker nog niet spelen. Voor het overige lijkt een ieder fit voor de strijd.

Nieuwjaarsreceptie
De nieuwjaarsreceptie was weer gezellig druk en er werden weer veel handen geschud en klapzoenen uitgedeeld. Veel geluk en welzijn wensten we elkaar. Opvallend waren de creatieve apjes. Een mooie vond ik ‘Doe vooral de dingen die je gelukkig maken’. De traditionele toespraak van preses Edwin had toch wel twee opvallende items die opvielen. Ten eerste de geplande sproei-installatie op het hoofdveld en de verkoop van stoeltjes voor de hoofdtribune. Dus je kan als het ware een stoeltje adopteren. Mooi initiatief, dat zeker, een slim plan. Verder bleef de tap, hoe later het werd, bijna continu lopen. Ook wel een beetje traditioneel op de nieuwjaarsreceptie. Velen waren met de fiets wat ik persoonlijk al een ‘veeg’ voorteken vind. De gezelligheidsfactor lag hoog en daar is het tenslotte toch om begonnen. Ook veel spelers, inclusief Niels en zijn volledige staf, bevonden zich onder de bezoekers. De Kuussegattters met prins Prins Hannes d’n Derde en in zijn slipstream de Adjudanten Ad Verhoeven en Niels van Hout. Veel sponsoren en Jan Goijaarts namens de gemeente Meierijstad. Blauw Geel’38/Jumbo heeft het jaar op 1 januari een leuke zwengel gegeven, dat is zeker.

Spierscheuring of verrekking?
Voor velen soms moeilijk vast te stellen. Heb ik nou mijn spier gescheurd of is hij verrekt? Dat is de vraag die spelers of speelsters zich wellicht ooit stellen. We gaan even van een verrekking uit in je kuit of bovenbeen. (meestal de plek des onheils) In de kuit ook wel eens zweepslag genoemd. Waarom? Nou mocht het je overkomen dan is het gevoel of er iemand met een scherp steentje of voorwerp tegen je kuit aan heeft gegooid. Maar ook de slag van een zweep of prik met een mes verwoordt het goed. Overigens verdenk ik niet veel Blauwgelers die affiniteiten met een zweep hebben. In de meeste gevallen is het dan mis en scheurt er iets. Na een paar dagen of langer zal er rond de rond de scheuring een blauwe plek of plekken verschijnen. Dit is een teken dat er iets kapot is daar vanbinnen. Het neemt dan ook de twijfel weg van: is het een scheuring of verrekking. De pijnsensatie is bij een scheuring vaak anders dan bij een verrekking. De genezing van een spierscheuring is aanzienlijk langer dan die van een verrekking. Bij een flinke scheuring is de scheur (gap) vaak ook te voelen. Ik heb bij acute spierscheuringen spelers zien braken (toxische reactie) wat vaker voorkomt bij een spierscheuring. In de beginfase is absolute rust onontbeerlijk. Daarna kan je het behandeltraject in en geldt ook hier stilstand is achteruitgang. Je fysiotherapeut of hersteltrainer zal daar zeker goede oefenstof voor hebben in het genezingstraject. Rond de zes weken ligt meestal de tijdsduur voor herstel, maar dat kan per individu verschillen. De grootste fout die je kan maken is te vroeg beginnen, dus overleg dat met je behandelaars. Want een litteken over litteken is meer dan kwalijk en kan een blijvend (inwendig) litteken veroorzaken wat verbening tot gevolg heeft. (Peter Kuijpers NSF sportmasseur)

Niek van Zutphen
Afgelopen week keeper Niek van Zutphen (23) een leuke verrassing bezorgd. Niek komt uit de stal VOW en verruilde die club vorige seizoen voor Heeswijk. In mei afgelopen jaar werd bij hem lymfklierkanker geconstateerd. Hij ging het genezingstraject in en werd eind december genezen en schoon verklaard door zijn artsen. We lokten hem voor een interview op 29 december naar de Vonders het sportpark van VOW. Daar wachtte hem een verrassing toen heel zijn vriendengroep, selectie VOW en Heeswijk, plots voor zijn neus stonden. Het feestje nadien in de kantine was overweldigend. De prachtige film die gemaakt is van de happening en gesproken berichten van trainers, bekenden en behandelaars komt in de tweede helft van Januari op Kliksport.

Toppers van toen: ‘Kopper Bas van Houtum (87)’
Deze week een leuk stukje over een voormalig Blauwgeler die stopte met tennis. Nu lijkt het of Bas alleen met tennis bezig is geweest, maar ouderen onder ons herinneren Bas als een zeer gewaardeerde voetballer van het eerste elftal van Blauw Geel’38. Na zijn voetballoopbaan nam Bas tennisles in Eerde en zoals bij vele ex-voetballers had Bas het spelletje snel door, Hij was vooral door zijn spelinzicht een geduchte tegenstander. Maar vooral herinner ik me dat hij een voortreffelijk kopper was en het type van een ouderwetse slingerback. Mooi Bas, dat je nog lang onder ons mag zijn.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO