12 december 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 12 december 2018 • 9:38 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

En weer zat het niet er in. Winnen in Den Haag bij Quick. Enige goede was dat je er in kon berusten omdat de tegenstander beter was. Niet getreurd zaterdag komt O.S.S.’20 naar Veghel ook geen makkie en staat bovendien hoger geklasseerd dan Blauw Geel’38. Nou wil ik niet de advocaat van de duivel spelen, maar zaterdagwedstrijden, hoe leuk ook, brengen niet vaak succes voor Blauw Geel’38/Jumbo. De laatste winstpartij (competitie) was op 5 april 2014 toen er met 2-0 werd gewonnen van Gemert. Gerke van den Akker en Murat Korkmaz waren de doelpuntenmakers. Maar ja records zijn er om gebroken te worden, dus waarom zaterdag niet.

Door: Peter Kuijpers

Rolex
Zaterdagclub DOVO uit Veenendaal kwam deze week met een opzienbarende mededeling. Het ging over het leveren van jeugdvoetballers BVO’s onder de tien jaar. Ze deden dat met steekhoudende argumenten. Dagblad De Gelderlander kwam met een verhaal. Voetbalvereniging DOVO uit Veenendaal wil het niet meer hebben dat de soms zeer jonge leden van haar jeugdteams op stage gaan bij profclubs. Dat is pedagogisch onverantwoord, vindt de club. DOVO is overigens niet de enigste die het gaat weigeren om jonge spelertjes, amper de kleuterleeftijd achter zich gelaten, af te staan voor proefstages. “De belangrijkste reden is dat we het veel te vroeg vinden om jonge kinderen uit het veilige amateurklimaat en eigen omgeving te halen, wat in onze ogen pedagogisch niet verantwoord is”, geeft Hoofd Opleidingen, Michael Brussen van DOVO aan. Een opvallend artikel wat beslist discussie op zal leveren. Veel hogere amateurclubs (waaronder Blauw Geel’38) hebben een gecertificeerde jeugdopleiding en dito kader die voor een BVO niet onder doen. Bij Blauw Geel’38 is die samenwerking er nog wel degelijk. Dus ouders die dromen om hun kinderen te zien spelen in stadions met 100.000 bezoekers rijdende in een blinkende Ferrari met een Rolex om je pols en gestoken in een Ralph Lauren hansopje, kunnen die droom gewoon levend houden. Eerlijkheid gebied te zeggen dat die droom vaak eindigt met een trainingspak en een buskaart.

Wat nog meer
Hoe naïef is de vliegtax van de regering om elk vliegticket met zeven euro te belasten met ingang van 2021. Wat een onzin en gewoon ordinair de staatskas spekken. Niemand zal daarvoor het vliegen laten. Vergelijk het met roken en de accijns verhoging van een dubbeltje daar laat ook niemand zijn sigaretje voor liggen. We kijken als nuchtere Hollanders daar dwars doorheen. Verhoog een ticket met 50 euro en maak de sigaretten 15 euro per pakje net als in Zweden. Dan kunnen we zaken doen, maar kom niet met dit kulverhaal. Mooi bruggetje overigens nu we het toch over roken hebben. Voor velen blijft het op zaterdag en dan vooral als de allerkleinsten spelen het rook gedrag een doorn in het oog. Deze week nog een leuke discussie over gevoerd aan de bar in de kantine met moeders wachtende op hun koters. Er was volledige consensus en knikkende medestanders dat al die paffers daaronder de waranda eigenlijk geen ponem zijn. Maar tevens kwam wél naar voren dat het stoppen heel moeilijk was en een sigaretje o zo lekker is. Laat ik niet de Bénédicte Ficq acteren met haar Don Quichot-achtige strijd tegen het roken. Deze corner is veertig jaar geleden gestopt en vindt het soms nog lekker ruiken. Het is weer zo 1 januari toch?

Let it be Christmas
Vorige week waren twee zwoegende vrouwen (Manuela en Lisbeth) de kerstbomen aan het optuigen in de kantine. Het kerstbrood en borstplaat ontbraken nog, maar het gevoel was er. Donderdag is het zover dan is er de inmiddels bekende Kerstborrel. Dan zijn alle vrijwilligers van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse kerstborrel. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie met een stukje kerstbrood (ouderwets met het mes een kruis op gemaakt en tegen de borst gesneden) en voor de liefhebber een glaasje glühwein. Met deze amuse op de Kerst kijken we terug op 2018 en vooruit naar 2019. Iedere vrijwilliger is vanaf 20.00 uur welkom in het immer in kerstsferen gestoken ho ho ho Piet van den Boom clubhuis.

Jassen
Zaterdag is Blauw Geel’38 begonnen met het uitdelen van coach jassen voor de vrijwilligers. Een prachtige jas en lekker warm kan ik uit ervaring zeggen. Het was druk bij Sport2000 waar de jas verkregen kon worden tegen inlevering van de bon uitgereikt door de stafleden, groepsleiders en bestuursleden. Je mag hem ook zondags naar de kerk aan, maar ja dan die kerk. Hoe dan ook ben er zuinig op, dat vooral en dank aan de sponsors.

Voetbalhoekje….

JO 19 wint met grote cijfers bij Woezik maar krijgt er ook veel tegen (5)4-7
Toch iets om over na te denken hoewel we de vreugde van de zege bij Woezik prima vinden.
Tot drie maal toe moest er een achtstand worden weggewerkt. Volgens de leiding van Blauw Geel’38 was de einduitslag 4-7, maar bij de KNVB hanteren nog steeds de 5-7. Whatever het leverde drie punten op. De ruststand in Wijchen was 3-2 voor Woezik met doelpunten van Hadi (P) en een kopbal van Bram. Na rust kwam Blauw Geel’38 weer gelijk door Martijn, maar opnieuw was het Woezik dat op voorsprong kwam en was het wederom Blauw Geel’38 dat via een hoekschop van Martijn en een kopbal van Bram (goed duo) de stand weer gelijk trok. Na deze treffer (ga even van het 4-7 scenario uit) was het gedaan met de Wijchense pret en liep JO 17 uit. Ben schoot Blauw Geel’38 op voorsprong en de immer scorende subs Stein en Lars Breteler bepaalden de 4-7 eindstand. Wat een dag zullen velen gedacht hebben. Zaterdag het inaaltje op de Amstelhoef bij Margriet die toevalligerwijs ook weer de eerste tegenstander in Veghel zijn op 9 februari na de winterstop.

JO 17-1 speelt dapper maar gaat in de slotfase de bietenbrug op tegen OJC
Trainer Geert mist nog al wat mensen de laatste tijd. Niels, Talip en Florus zijn langer niet inzetbaar waar ook Marko en Roel het veld voortijdig moesten verlaten. Toch gaf JO 17 goed partij tegen de nog ongeslagen koploper. Waar Stef goed inviel. Beiden kregen kansen alleen wisten de bezoekers in de laatste vijf minuten er een te benutten. Zaterdag voor de beker naar Deurne en dan winterstop.

JO 15 beleefde een echte offday tegen competitie laatste Orion 0-4
De teleurstelling kwam bij de spelers en zeker ook bij de leiding door elke porie naar buiten. Wat een knoert van een deceptie. Orion, nog zonder zege, pakte de volle winst in Veghel. De heren gaan met winterstop waar de spreekwoordelijke neuzen weer allemaal dezelfde kant op gezet moeten worden.

JO 13-1 zeker niet kansloos bij Achilles’29 maar verliest 2-0
Blauw Geel’38 hield lang gelijke tred en kreeg kansen maar moest in de slotfase alsnog buigen. Volgens trainer Nicky kreeg Blauw Geel’38 zeker kansen, maar daar kwamen geen doelpunten uit.
Zaterdag komt UDI’19 naar Veghel dat derde staat. Meestal winnen de Udenaren als ze in Veghel spelen met jeugdteams. JO 13-1 gaat zaterdag die reeks laten sneuvelen.

Meisjes MO 11-1 eerste kampioenen bij Blauw Geel’38
Met de Queen klassieker ‘We are the champions’ werd het kampioenschap zingend uit volle borst ingezet. De meisjes van MO 11 zijn met overmacht kampioen geworden in de eerste klasse. Zaterdag werd met 6-2 gewonnen van de nummer twee Berghem Sport. Het werd een ongeslagen kampioenschap wat heel bijzonder is. Alle elf wedstrijden werden gewonnen. Het doelsaldo loog er met 130-7 ook niet om. Mooi resultaat.

Blauw Geel’38-2 lakt alle voorspellingen aan de laars en pakt winst bij NWC-2
Allemaal namen die de vaste supporters aanvankelijk zagen bij het tweede team. Oef als dat maar goed gaat waren de eerste indrukken. Maar inmiddels is het team naar elkaar gegroeid met een sterke inbreng van eerste jaar junioren. Afgelopen zondag boekte het tweede alweer de vijfde zege achtereen. Blauw Geel’38 kende een sterke start in Asten. Een fraaie actie van Terry richting de man in vorm Tijn die weer gemakkelijk af wist te ronden: 0-1. Daar bleef het bij vooral omdat de Veghelaren steeds slordiger gingen spelen. In de tweede helft gooide NWC er wat meer fysieke krachten in. Vooral veel lange ballen richting de Astense spitsen. In de omschakeling kreeg Blauwgeel legio kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het werd nog even billen knijpen bij een terecht afgekeurd doelpunt. Daarna tot het einde gestreden voor de overwinning. Blauw Geel-2 gaat als competitie tweede achter Gemert de winsterstop in. Op 10 februari volgt de uitreis naar Someren-2.

Spaarkas gaat met winterreces
Na zondag gaat de spaarkas een paar weken de rommelzolder op. U kunt dus deze week en zondag nog sparen. In week twee 2019 komen de kasten weer op de bekende plek te hangen. In week twee wordt nog geen boete gehanteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO