5 december 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 5 december 2018 • 10:39 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Eerst de complimenten naar Niels en zijn team dat met veel arbeid en goed keeperswerk van Brahim verdiend een puntje wist te pakken bij TEC in Tiel. Ik weet zeker dat het etentje wat hij nadien had met goede vriend en technische man van TEC: Gery Vink, hem goed heeft gesmaakt. Zondag gaat de reis naar Den Haag waar Quick de tegenstander is. Op luttele meters van het strand mag Blauw Geel’38 proberen de punten weg te snoepen en dan vooral niet vergeten om ze mee naar Veghel te brengen.

Door: Peter Kuijpers
Foto’s: Gerard Beekmans

250 coach jassen voor Blauw Geel’38 vrijwilligers
Afgelopen zaterdag werden aan Blauw Geel’38 voorzitter Edwin van den Boom 250 jassen overhandigd (nou ja figuurlijk ze komen zaterdag pas) Een initiatief van De Rabobank vertegenwoordigt door Erik Jansen directeur Rabobank Uden-Veghel voor voetbalclub Blauw Geel’38. Het stelt de club in staat haar vrijwilligers zowel bij de senioren- als jeugdafdeling een fraaie jas te overhandigen. Blauw Geel’38 bestuurslid sponsorzaken John Verkuijlen legt het uit: “ Blauw Geel’38 was er aan toe en de Rabobank wilde dat vacuüm graag invullen. De Rabobank had echter een verzoek om in het kader van verbinden ook andere sponsoren erbij te betrekken. Pieperz, die al sponsor waren, maar toch door Ton Verhoeven liet weten graag mee te doen aan dit jassen project. Ben Tuithof met zijn bedrijf Flowfirm (ook voorzitter van UDI’19) en BusinessCom met Pieter van Eldonk en Sport2000 sponseren het project. Mede dankzij deze mensen zijn wij instaat geweest de kwaliteitsjassen aan de vereniging te schenken. Hier kunnen we de aankomende vijf jaar makkelijk mee vooruit.” De Rabobank heeft dit mede gedaan uit hun respect project waar Blauw Geel’38 zich volledig aan heeft geconformeerd. Een prachtig initiatief waar voorzitter Edwin van den Boom woorden te kort kwam om de sponsoren te bedanken .

Stukje nostalgie
Was deze week in Schijndel voor het duel met Vitesse’08. Sprak daar Jo Lucius de gevreesde spits van destijds Avanti’31. Jo herinnerde zich de wedstrijd als de dag van vandaag. In het seizoen 1970-1971 viel de beslissing op de laatste competitiedag in mei. Blauw Geel’38 – Avanti’31. De winnaar zou kampioen worden van de derde klasse. Blauw Geel kwam achter met 0-1 (doelpunt Jo Lucius) Theo Jansen maakte gelijk en Willy van Berkel 2-1 en 3-1 opnieuw was het Lucius die met zijn tweede de spanning terugbracht naar 3-2, maar daar bleef het bij. Wat een dag was dat, leuk dat ik hem nog eens mocht ontmoeten.

Kerst
Misschien ben ik wel aan de vroege kant maar over drie weken is de kerst al bijna voorbij. Bij ons staat de boom al een weer sinds het weekend. Wél een kunstboom en ach als je kunstgras omarmt moet je niet piepen als er een plasticboom de kamer siert. Heb het getest maar stille nacht heilige nacht, nog altijd de topper van componist Joseph Mohr, zingt even vlotjes voor een kunstboom als echte boom. Zag tot mijn genoegen dat ‘Boer zoekt vrouw’ is afgelopen. Gelukkig viel die onzin altijd samen met de redactieavond op zondag. Wat nu komt vind ik persoonlijk leuker en is ‘Heel Holland Bakt’ overigens een gejatte format uit Australië. Donderdag is de Sint jarig en zag een goed initiatief op twitter om de Sint met zijn Pieterman in Veghel eens uit te zwaaien als ze weer naar Spanje afreizen. Zo te horen overigens was de Sint-bingo afgelopen zaterdag een groot succes. De zwarte Piet(en)die de prijzen aan het kind moesten brengen deed enorm zijn best. Jeugd voorzitter Coen regelde en passant ook nog voor de aanwezige bonds-scheidsrechters dat ze ieder met een zak snoep en pepernoten weer huisaarts konden keren. Wat een mooi slot van de zaterdag.

Nog dit
Zag dat een school in Den Haag was vrijgesproken door de rechtbank van een 10.000 euro claim van een moeder die voor haar koters de schoolfoto miste wegens het Suikerfeest. Gelukkig hebben we ook nog verstandige magistraten, ging er al aan twijfelen. Geen Amerikaanse toestanden hier waar ooit een man uit Chicago de witgoedfabrikant voor een miljoen schadevergoeding voor de rechter sleepte. Waarom? Op de droger stond niet vermeld dat dit niet voor katten bestemd was. Of als ik Bénédicte Ficq zie op TV met haar claim voor de tabaksindustrie. Aaiiii eerst twee pakjes per dag weg blazen en dan klagen als je ziek wordt. Soms zie ik al die rokers onder de overkapping staan roken. Behalve medelijden denk ik wel eens: kap er nou mee het verlengt je leven. Om een mooie brug te maken naar ons voetbalhoekje…Bericht gezien op kliksport over de mattende spelers van JVC Cuijk. Echt en vervelend voor nieuwe trainer Ferdi Akankan ooit nog zaalvoetbal spelend hier in Veghel voor Schoenenreus-Zanten. Leuke pik en sympathieke gozer(d) die Ferdi waar we goede herinneringen aan hebben. Dat gun je hem niet.

Voetbal hoekje

JO 13-1 klopt JVC Cuijk met dikke cijfers
Na een hele sterke eerste twintig minuten leidde Blauw Geel’38 met 2-0. Na rust startte JVC wat hoger , maar in de problemen kwam Blauw Geel’38 niet en werd het een ruime 5-0. Jirky scoorde tweede maal, Daan, Quint en Adam elk een maal. Zaterdag uit naar Achilles’29 de huidige nummer twee.

JO 15-1 onderuit bij sterker Union
De eindstand was al met de rust bereikt. De enige Veghelse goal kwam op naam van Tim. Volgende week komt de nummer laatst Orion naar Veghel.

JO 17-1 herstelt van paar matige wedstrijden en wint in Groesbeek
Blauw Geel’38 leidde in Groesbeek met de rust al met 0-2 door Talip en Halil. Het scherpe begin in de tweede helft bracht via Talip de 0-3. De treffers scoorde 1-3 en Talip viel behoorlijk geblesseerd uit. Zaterdag komt de ongeslagen koploper OJC Rosmalen naar Veghel.

JO 19-1 speelt met vlagen matig maar wint wel met 1-4 van Union
De bezoekers begonnen sterk en kregen kansen, maar het was juist Blauw Geel’38 dat via Bram en Ben met 2-0 ging rusten. Na rust lag er met vlagen soms een matheid over het team. Na de 2-1 leefde Blauw Geel’38 op en via sterke invaller Thijn werd het alsnog 4-1. Volgende week uit naar Woezik

Trainer gezocht
JO 15-4 is een eerste jaar onder de vijftien team dat dringend opzoek is naar een trainer die het team na de winterstop wil coachen/trainen. Lijkt je dit leuk om dit enthousiaste team te gaan trainen en/of coachen meld je aan via juniorenblauwgeel@hotmail.com

Blauw Geel’38/Jumbo reserves winnen van Bekkerveld
Blauw Geel’38-2 zit in de overwinningsmodus. Zondag werd Bekkerveld uit het diepe Limburg met 2-0 verslagen. Toch waren de bezoekers in de eerste helft gevaarlijker. Het was echter Timo met zijn specialiteit: de vrije trap de Veghelaren op voorsprong zette. Bekkerveld drong in de tweede helft aan, maar Blauw Geel’38 counterde slim en kwam via Tijn op 2-0 wat tevens de eindstand was. Blauw Geel’38-2 is inmiddels opgeklommen naar een fraaie tweede plek op ruime afstand achter Gemert-2 dat gelijkspeelde in Venlo tegen rode lantaarndrager Venlosche Boys. Volgende week naar voorlaatste Asten dat UDI in Uden op 1-1 hield.

Blauw Geel’38 vrouwen karig beloond in Volkel
Een snelle 0-1 van Kyhra gaaf veel hoop. Echter de vrouwen van Volkel namen het over. Bij rust stonden ze al op een 2-1 voorsprong. Blauw Geel speelde wel een prima 2e helft. Volkel scoorde echter al snel de 3-1. Pas in de 85e minuut wist Anke voor 3-2 te zorgen. Een spannende slotfase bracht echter niet het verdiende gelijkspel. Door 2 nederlagen op rij, moet Blauw Geel’38 weer naar benden kijken. Zondag dan ook de zeer belangrijke thuiswedstrijd om 12.00 uur Tegen Mifano VR1. Winst is dan nodig om niet in degradatie zorgen te komen.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies