14 november 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 14 november 2018 • 10:42 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Afgelopen week geen amateurvoetbal, althans de eerste teams hadden mits ze niet bekerde een vrij weekend. Wél werd er bescheiden gebekerd door de gelukkigen die nog over waren. De jeugd trok zich niets aan van al dat bekervoetbal en werkte de zaterdag als een normale competitiedag af. Het mooie weer lijkt ons nu definitief verlaten te hebben. Dus nog een staartje meegenomen en was afgelopen week met een foto collega een dagje naar Groningen. Op veel uithoeken van de wereld geweest, maar nog nooit in Groningen. Shame natuurlijk. De Martinitoren kende ik alleen van het plaatje uit het Ravensburger kwartet spel. Mooie (Studenten) stad en redelijke prijzen. Was een Hema/trein aanbieding met gratis Tompouce, dat laatste vooral.

Door: Peter Kuijpers

Glimlachen
De daverende verrassing kwam uit Oss en was natuurlijk de beker uitschakeling van Hoofdklasser UDI’19/CSU. Zondag nog winnend van Gemert, maar het Waterloo vindend in bij derdeklasser FC Schadewijk. Ho ho ho, niet meteen fijntjes gaan glimlachen Blauwgelers, want mag ik er met uw welnemen aan herinneren dat op 25 februari 2016 dit Blauw Geel’38 ook overkwam tegen derdeklasser Spaubeek in het diepe Limburg. Ook toen vertrokken de Veghelaren met het schaamrood op de kaken (of staart tussen de benen kan ook) na de 2-2 en verloren strafschoppen naar huis. Exact hetzelfde scenario als wat de Udenaren overkwam. Zaterdag begint voor Blauw Geel’38/Jumbo de competitie weer. De kortste reis dit seizoen gaat naar competitie laatste OJC Rosmalen. Om 19.00 uur wordt er op de Groote Wielen afgetrapt. De laatste ontmoeting daar gaf een vrij kansloze nederlaag voor Blauw Geel’38, maar de bewoners van de Groote Wielen kampen naar verluidt met flink wat blessures. Zaterdag weten we meer.

Bezoek
Deze week bracht burgemeester Kees van Rooy en wethouder sportzaken Coby van der Pas een bezoek aan ons Sportpark. Ze werden rondgeleid door voorzitter Edwin en voorzien van een mooie Blauw Geel’38 das. Tevens was daar Veghel HartSave preses Klaas Haan aanwezig die onder het toeziende oog van Veghels eerste burger een nieuwe AED liet plaatsen. Laten we hopen dat we hem nooit nodig hebben, maar wél belangrijk dat-ie er is. Op kliknieuws en Stadskrant kunt u het volledige verhaal lezen van dit gebeuren.

Profclub
Blauw Geel’38 oefende op De Neul in Sint Oedenrode tegen eersteklasser Rhode. Dit was tevens de opening van het niet gloednieuwe kunstgrasveld. Blauw Geel’38 won met 0-1 door een doelpunt van Sjaak Egmond. De Rhodenaren zijn hopelijk eindelijk af van het communicerende vat wat de Dommel en het hoofdterrein van De Neul met elkaar vormden. Oftewel het stond vaak onderwater. Ajax verzekerde zich vorige week een bijna zekere plek in het verdere CL gebeuren 2019. PSV helaas niet en blijkt Europa heel ver weg. Zeker ook jammer voor het aanzien van Nederland Europees gezien. Ik gun ze het nationalistisch gezien beiden omdat ik geen echte aanhanger ben van welke profclub ook.

Wat viel nog op
Ik zag een bericht in de Telegraaf dat men van zins is om ambulance personeel uit te rusten met kogelwerende vesten. Toen moest deze corner toch wel een keer slikken. Wat is de oorzaak van deze excessen? Drugs, drank of moeilijke opvoeding? Ik weet het niet maar wat deze gasten, schijnbaar door de vlokkentest geslipt, bezielt is een groot vraagteken. Over ambulances gesproken, bij Blauw Geel’38 hebben we in het eerste team ook ambulancebroeders gehad. Jazeker, oud aanvoerder Willy Jansen, tegenwoordig wonend in Gennep, was er een met hart en ziel destijds bij Ambutax. Willy zei ooit tegen broeder Clementio, die een Anglia had gehuurd voor naar het A1 toernooi in Maastricht af te reizen: ‘Broeder deze auto heeft nog een vierde versnelling’ Ze waren toen Weert al gepasseerd. Zag laatst bij de Jumbo hier op het Zuid nog in ambulance tenue Perry van den Berg, oud doelman en zoon van voormalig Blauw Geel’38 voorzitter Ad van den Berg †. Een grote sterke vent waarvan ik vermoed dat je daar jezelf nog wel even bedenkt voor je hem te lijf gaat. Kogelvrije vesten, te dwaas voor woorden dat het überhaupt nodig is. Tot slot zag ik een onderwerp in Editie NL op RTL4 wat ging over een onderzoek dat criminelen vaak herkenbaar zijn aan hun loopstijl. Ik moest onmiddellijk denken aan de Silly Walks van John Cleese, die hiermee in mijn optiek nu plots hoofdverdachte is.

Tresor
Leuk bericht over Tresor Shema die eindigde bij Blauw Geel’38 als speler van het tweede team en nu plots zijn haasje halend bij Rwanda als international. Rwanda het kleine staatje van zijn roots. Wat een groot contrast dat zeker. Zover is het nog niet natuurlijk maar wel leuk voor de Hans Klok op voetbalschoenen dat hij daarvoor is uitgenodigd. De Udenaar doet het naar verluidt goed in België al staat zijn club Torhout KM 1992 voorlaatste in de derde amateurklasse. Vergelijkbaar met de tweede en eerste klasse hier. Dit volgens België kenner en UNA volger Wil van den Heuvel sportjournalist van het Eindhovens Dagblad. We gaan ongetwijfeld nog van Tresor horen.

Calvo
Tot slot werd afgelopen vrijdag Han Versantvoort onthuld als nieuwe heerser van het Kuussegat. Als Prins Hannes d’n Derde gaat hij er met zijn Adjudanten Ad Verhoeven en Niels van Hout dit carnavalsseizoen een onvergetelijk feest van maken. Ad Verhoeven kennen we natuurlijk als voormalig voetballer en vader van huidige penningmeester Steef. Prins Hannes is een voormalig bestuurslid van de businessclub, nu nog alleen lid met zijn bedrijf Calvo. “Oh mijn god, waar begin ik aan?”, aldus Hannes. Die jongen komt er wel. De corner, als praktisch non drinker, wenst hem en zijn adjudanten en ‘schón vrouwkus’ een puike carnaval toe.

Het voetbalhoekje…..
Het Nederlands vrouwen voetbalteam plaatste zich keurig voor het WK in Frankrijk. Om die reden starten we maar eens met de Blauw Geel’38 vrouwen ook al is het in mineur. De dames beleven momenteel duidelijk een mindere fase. Afgelopen zondag werd in Bakel  tegen de nummer drie Bavos met 5-1 verloren. Pas in de 85e minuut wist Indy tegen te scoren.Wel kregen ze afgelopen week van adviesbureau Bekendam nieuwe inloopshirtjes. Komende zondag spelen ze om 12.00 uur thuis tegen de vrouwen van FC de Rakt. Deze ploeg staat met één puntje meer op de 8e plek. Bij winst is er dus weer een plek in de middenmoot.

JO 19-1 baalt na late draw in Cuijk 1-1
Blauw Geel’38 had een booming start op de Groenendijkse kampen en kwam al in de tweede minuut door Martijn op voorsprong. JVC Cuijk liet alles beginnen op eigenhelft, maar met goed combinatiespel kreeg Blauw Geel’38 zeker drie dikke kansen. Dat was ook het beeld van de tweede helft. Ver in blessuretijd ging de JVC spits onderuit. Stafschop en 1-1. Balen, maar niet lang want zaterdag is er de topper thuis tegen competitie tweede Gemert.

JO 17 wint knap van Nuenen: 3-0
Nuenen werd vooraf te hoog ingeschat, maar dat pakte anders uit. Geen slecht elftal maar geen team dat een echte vuist kon maken. Halil was het die na zes minuten de score opende, dat tevens de ruststand was. In de tweede helft bleef Blauw Geel’38 toonaangevend en scoorde via een kopbal van Jeroen uit een voorzet van Talip. De mooiste was de treffer van Halil die van 25 meter afstand binnen pegelde naar 3-0. Zaterdag is de plaats van handeling Sportpark Parkzicht in Uden waar UDI’19 de tegenstander. En wedstrijden tegen UDI’19 hebben altijd een speciaal tintje en karakter.

JO 15 en JO 13 laten het afweten
Het team van trainer Noimin ging in Resen tegen Bemmel met 4-1 onderuit. Appie scoorde nog de 1-1 maar toen was het over. Zaterdag de derby thuis tegen UDI’19. JO 13 verloor bij Fortuna Sittard met 3-1. Joris maakte nog gelijk maar aan het verlies was niet te ontkomen. Zaterdag thuis tegen UNA.

Blauw Geel’38 reserves slaan tegen UDI’19-2 toe in tweede helft: 2-0
Van UDI’19-2 winnen overkomt je niet elke dag. Maar de Udenaren maken een moeilijk seizoen mee. In de eerste helft gaf het twee gelijkwaardige teams te zien. De Udenaren adoreerde de counter waar het bij Blauw Geel’38 de organisatie vaak niet klopte. De tweede helft was een totale kanteling van het wedstrijdbeeld. Een plots energiek Blauw Geel’38 was scherp en gretig. De beloning kwam met twee prachtige treffers uit de omschakeling van Yevghenny. Een prima zondag waar volgend weekend de uitreis gaat naar Venlosche Boys dat momenteel de rode lantaarn draagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies