9 oktober 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 9 oktober 2018 • 15:04 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Eindelijk daar was-ie dan na vijf nederlagen konden de spelers en getrouwen weer eens het clichématige ‘Zoet er overwinning smaken’ Met een 5-3 winst op Hercules staat Blauw Geel’38/Jumbo weer wat vrolijker op de kaart. De vrouwen op zondag wonnen uit bij Erp waar het tweede team zich maar mager beloonde met het gelijke spel eveneens tegen Erp. Blauw Geel’38 nog bedankt voor de felicitatie via twitter @peterveghel en natuurlijk iedereen (meestal via Sociale media) die dat eveneens deden. Hartverwarmend na 18250 dagen getrouwd te zijn met ons Betsie.

Door: Peter Kuijpers

Ajax pakte afgelopen week keurig een punt bij Bayern München waar PSV verloor van Internationale Zag een leuke tweet van Stefan van de Ven: “Italianen en PSV. We kunnen er goed voetballers aan slijten, maar goed winnen valt niet mee. En dan te bedenken dat we zo meteen ergens rond de bouwvak weer heel veel belastingcentjes naar de laars mogen sturen om de EU aan de praat te houden.” Spijker op zijn kop (beetje vakterm) Stefan.

Vriendjes en vriendinnetjes
De week vloog weer voorbij. Waar we gisteren nog met een brok in de keel keken naar de herdenking van de spoorwegramp in Oss van een paar weken geleden op omroep Brabant. Dat gaat echt door al je botten, vreselijk. Dit kille bruggetje dan maar. De open dagen zijn weer begonnen met iets minder deelnemers dan afgelopen jaar. Echter Esther Schoo wist te melden dat dit een bekend fenomeen is op de eerste dag. “Ze hebben me beloofd wat vriendjes en vriendinnen mee te brengen komende zaterdag. Dus dan zal het wel drukker worden “ ,aldus de regeltante Esther van dit mooie gebeuren. Plots zie ik op mijn twitter tijdlijn de melding dat Rob Jetten namens D66 de verbale kruistochten richting Geert Wilders gaat overnemen (grapje). Jetten is volgens Wikepedia in Veghel geboren, maar of het nu een Veghelaar is weet ik niet, de naam klinkt verdacht veel ‘Ujes’ Prima overigens waar D66 niet de partij is waar ik op stem, maar vond Alexander Pechthold de beste debater uit de Tweede Kamer met grote amusementswaarde.

Vrijwilligers
Dit artikel zag ik op de website van RTL: Hij kan er niet meer tegen. Remko Dijkmans verlaat na 25 jaar als jeugdvoorzitter zijn geliefde cluppie Excelsior’20. Het gezeur van ouders heeft het plezier in zijn vrijwilligerswerk vergald. En Remko staat niet alleen. De KNVB heeft inmiddels al 1400 avonden belegd om het tij te keren. Dijkmans. “Ze stellen irreële eisen. “Mijn zoon moet per se in dat team spelen. Mijn zoon moet meer speeltijd krijgen. Mijn zoon moet betere trainers krijgen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.” Dijkmans gaat verder: “Het aller irritantst is wanneer ouders zelfs na een heldere uitleg nog boos zijn. Ze vinden dat de vereniging hun eisen moet inwilligen omdat ze contributie betalen. En dat denk ik: wij zijn samen de vereniging. U ook.” Dijkmans kondigde zijn vertrek aan met een open brief op de website van zijn club. Hij vertrekt per 1 januari. Herkenbaar? Goed om eens over na te denken.

Medisch hoekje…
Wat mij opviel deze week was een journaalitem over de knie. Het meest gewraakte lichaamsdeel van een voetballer. Een onderzoek had uitgewezen dat langdurige fysiotherapie hetzelfde effect had als een operatie. Even een nuance: Ik denk dat we hier een beetje appels en peren aan het vergelijken zijn. Neem als voorbeeld een gescheurde kruisband (meestal de voorste). Als je wat ouder bent wordt wel eens geadviseerd om niet (een dure) operatie te laten plaatsvinden, maar fysiotherapie. Er is geen fysio in de wereld die die band weer kan repareren. Wat hij wel terdege kan is het spierkapsel rond de knie verstevigen en trainen. Met name je bovenbeenspieren met onder anderen de quadriceps kunnen dan de instabiliteit, die is ontstaan in je knie door die gescheurde kruisband, wat op te vangen. Als in je knie een van menisci stuk is kunnen voor het herstel daar stukjes, die je op de röntgenfoto als flarden ziet hangen, verwijderd worden zodat ze niet doelloos in je knie gaan rondzweven waardoor je knie op slot kan raken. Is de breuk of scheur ‘gunstig’ kan overwogen worden niet te opereren en het spierkapsel rond je knie te verstevigen door Fysiotherapie en oefeningen. Nadeel is wel dat je het getrainde spierkapsel zelf zal moeten onderhouden en ermee blijven trainen wat veel discipline van jezelf vraagt. Zo ook met het AC-gewricht waar je sleutelbeen in schouder aan vast zit. Vaak snapt of scheurt die los bij een val of botsing. Dit wordt ook meestal niet meer gezet en als ‘schoonheidsoperatie’ gezien. Ach je kunt er 100 mee worden, maar wellicht toch een overweging waard.

JO 19-1 verplettert DZC’68 met 0-8
Het zijn geen grappen voor sommige teams in de Vierde Divisie jeugdvoetbal van de KNVB. De ene kletterende nederlaag volgt de andere weer op. De verschillen zijn soms groot. Ik krijg altijd een mooi briefje met alle details van de wedstrijd daarop waarvoor hulde. Twee maal Bram, een eigen treffer van DZC’68 (dat kan er nog wel bij zullen in Doetinchem gedacht hebben) en een van Ben gaf een 0-4 ruststand. De bank kon na rust in de relaxmode waar Melle, Bram P, Stef en Mert uiteindelijk 0-8 wisten te realiseren. Zaterdag komt het puntgelijke TOP met als inzet de bovenste plek.

JO 17-1 maakt kennis met betere tegenstander UNA 0-2
Je kan schrijven dat JO 17-1 een heerlijk team is met maar liefst zes eerste jaar spelers. Zes die vorig seizoen, een paar maandjes geleden, nog vrolijk in JO 15 liepen te ballen. Dan komt UNA en daar was het al snel duidelijk dat die gewoon beter waren. Niet getreurd JO 17-1 gaat dit seizoen lekker meedraaien daar twijfelt niemand aan. Verliezen in dit circuit hoort daar zeker bij. De gedachten zijn allang weer gericht op Gemert dat zaterdag op het mooie Molenbroek de tegenstander is.

JO 15-1 met coach Ymanuel wint ruim bij ESA 1-4
Zonder coach Noimin die verhinderd was won Blauw Geel’38 vlotjes bij ESA in Arnhem. Een wedstrijd waar volgens de betrokkenen ESA geen moment de indruk werd gegeven dat er wat te halen viel. Tim, voor hem alle Fanta’s en Fristies, scoorde maar liefst drie maal voor rust. In de tweede helft was te merken dat zege met de rust reeds een feit was. Beide teams, met voor Blauw Geel Remco, scoorde nog een treffer wat een klinkende 1-4 winst gaf. Donderdag al komt koploper SML naar Veghel. Daar kunnen zaken tegen worden gedaan.

JO 13-1 wint met ruime cijfers van Venray
De voorsprong met de rust was al 4-0 in Veghelse voordeel. In principe teken je dan als tegenstander al bij het kruisje. Het verklaart ook wel dat er na rust slechts één maal werd gescoord. Toch een prima prestatie manen. Zaterdag gaan de gezichten weer op strak als profclub FC Eindhoven in Eindhoven de tegenstander is.

Blauw Geel-2 komt niet tot winst tegen Erp-2 1-1
Een wedstrijd met een verhaal. Het meeste wel over het feit dat er zoveel kansen werden gemist in de derby met Erp. Vooral voor was het pijnlijk om te zien hoeveel mooie kansen er om zeep werden geholpen. Na rust domineerde Blauw Geel’38 wat minder. Erp kwam amper in het domein van keeper Sebastiaan, maar na de rode kaart (2xgeel) van Niels kwam Erp ook nog eens op voorsprong. Martijn van Loon voorkwam dat de verkeerde ploeg met de winst vertrok uit Veghel en kegelde in de slotminuut een vrije trap binnen. Terry kreeg ook zijn tweede geel=rood en ook bij Erp mocht iemand vertrekken. Het bleef 1-1 dat wel.

Blauw Geel’38 vrouwen winnen bij Erp 0-4
Eindelijk daar was hij dan de eerste winst voor het ‘eggies’ van de Blauw Geel’38 meiden. Mooie en dik verdiende zege dames! De Veghelsen lieten Erp geen moment in de waan komen dat er wat te halen viel zondagmiddag. Met treffers van Zoë, een afstandsschot van Indy en een treffer van Noortje nam Blauw Geel’38 al voor rust een optie op de winst. Na rust werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld en bepaalde Noortje met haar tweede de 0-4 eindstand. Op 28 oktober pas de topper in en tegen koploper Keldonk. Een mooi affiche en twee weken de tijd om in de ‘Keldonkmodus” te geraken.

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies