4 oktober 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 4 oktober 2018 • 6:50 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Het weekend is weer voorbij met de vijfde nederlaag van ons vaandelteam achtereen. De getrouwen blijven hopen op betere tijden. We zijn natuurlijk ook wel wat verwend door de successen van de laatste jaren en dan is nu even slikken. Lees het verslag elders op deze site.

Door: Peter Kuijpers

Als sportverslaggever kom je op veel velden en opvallend is, nu het slecht gaat, hoeveel mensen dan vragen waarom het (qua resultaat) slecht gaat met het eerste team. Vraag me ooit wel eens af: is dat nu warme belangstelling of een amper te onderdrukken leedvermaak. Vetrokken Blauwgelers doen het goed elders krijg je dan ook nog te horen. Op de eerste plaats ik gun ze dat van harte, sterker nog we gaan er met kliksport ook vaak kijken. Maar vergeet niet dat het spelen in de tweede- en derde klasse niet te vergelijken is met het spelen in de Derde Divisie. Dat is een wereld van verschil en dat blijkt wel. Blauw Geel’38/Jumbo houdt zich maar vast aan de uitspraken van trainer Niels: “Het zijn nog 28 wedstrijden en wij gaan niet degraderen” , daar zullen we het mee moeten doen. Blauw Geel’38/Jumbo heeft een fantastische jeugdafdeling met dito kader en goed presterende teams. Een absolute kwaliteitsfactor van de club en dat is ook wel lekker om dit blok met een brede glimlach te besluiten.

Molenstraat
Deze week stond er in het Brabants Dagblad een artikel over het eerder sluiten van Sportkantines. De plaatselijke horeca van gemeenten hebben al jaren de sportkantines als speerpunten in hun beleid. Persoonlijk denk ik dat aan sportkantines niet te ontkomen is. Zie het als ouderdomsvlekken of slecht weer, het overkomt je. Ze horen bij het plaatje van een club. Je kan het ook overdrijven, maar de deugd in het midden laten is een wijze quote. Kan me nog herinneringen dat Blauw Geel’38 geen sportkantine had. Piet Hutten en later Chrisje Maas waren de gelegenheden waar Blauw Geel’38 haar onderkomen had. De bus naar wedstrijden vertrok in de Molenstraat en kwam er ook weer terug. Tevens werden de jaarvergaderingen daar gehouden. Buiten aan het café hing toen een kastje, waar de ruit altijd van was beslagen, met mededelingen. Kwam onlangs door Megen gefietst langs plaatselijke derdeklasser Ulysses. Die hadden nog zo’n kastje hangen, de voorloper van het huidige internet. Heerlijk toch dat dit nog kan.

Bekervoetbal
Deze week was er de eerste ronde van het bekertoernooi. Gemert moest zoals verwacht het loodje leggen in het verre Helmond tegen Feyenoord. De club kreeg veel publiciteit vooral van Fox-sport (Fox spoooorts zo spreken de presentatoren dat uit daar) en dat was leuk voor de overigens sympathieke en keurige club. Waarom die wedstrijd niet op het eigen Molenbroek, een prachtige accommodatie, is gehouden gaf veel vragen en niet van mij alleen. Mariahout, Nijnsel en Schijndel voetbalden allen tegen Feyenoord gewoon op eigen veld. Volgens Gemert was dat niet mogelijk en waren de risico’s te groot. We geloven ze graag dat zeker. In diezelfde beker zagen we opnieuw wat een machtig bolwerk het zaterdagvoetbal wel is. Urk, dat Blauw Geel uitschakelde kwam ten faveure van DOVO door naar de volgende ronde waar zaterdag j.l. voor werd geloot. De Urkers mogen nu thuis tegen Roda JC.

Tweede team
Grappig was de uitspraak van trainer Bas Gösgens die wel kansen zag voor OJC Rosmalen ‘Ze zijn uit vorm en daarom acht ik ons niet kansloos’ opperde Bas. OJC Rosmalen verloor met 0-6. Feit is wel dat het voetballen in de bekercompetitie tegen topclubs amper interessant is. PSV speelde met een compleet tweede team bij Excelsior Maassluis en Feyenoord deed het al niet anders met alleen Jan-Arie van der Heijden centraal achterin. Nou niet echt om je op te winden. Andere clubs, wat lager in het linkerrijtje, verschijnen meestal wel wat meer volledig. Misschien beter om in de voorbereiding deze toppers te treffen dan is de kans groter dat de Lozano’s en Van Persie’s dan wel de kicks aantrekken.

Keeper
Deze week zagen een oude/nieuwe bekende. Joris van der Cammen, voormalig topkeeper en ooit keeperstrainer bij Blauw Geel’38, liep met tas het kleedkamergebouw binnen. Wat blijkt, Joris wordt keeper tijdens de trainingen van het tweede team.

Pijntjes….
Ik ben sinds een jaar zaterdag van 12.00 uur aanwezig op het sportpark voor medische hand en spandiensten. Heb je last of wil je een behandeling of advies kom gerust langs. Breng wel de leider of leidster mee of ouder. Mail me peter@peterkuijpers.nl of kom gewoon langs ben meestal in het secretariaat op de hoek. Groet Peter Kuijpers NGS NSF Sportmasseur.

Sparen
Vanaf nu is het weer verplicht sparen als je tenminste lid bent van de spaarkas. Verplicht sparen als het eerste team een competitiewedstrijd heeft. Bij niet sparen wordt één euro boete gerekend. De spaarkas wordt donderdag voor/rond 20.00 uur geleegd en geteld.

JO 19-1 wint ruim van Rhode 5-1
Een prima zege dat zondermeer. Met al in de eerste helft een puntgave honderdkaraats hattrick van Ben waar Stef de score opende. Het wordt dringen in de selectie van Vincent die zeker zal overleggen met zijn secondanten Antoine en Milan. Na rust was het Stein die er 5-0 van maakte en Rhode (mooi doelpunt) haar eretreffer kon maken. Een heerlijke opening van de competitie waar me een ding van het hart moet. Een beetje meer enthousiasme mag wel mannen na een gemaakte treffer. Zaterdag naar DZC’68 in Doetinchem dat thuis won van Margriet en afgelopen zaterdag uit Arnhem een puntje meebracht na de 2-2 bij VDZ. De stand momenteel is AWC en JVC als koplopers met zes uit twee. Dan volgt DZC’68 met vier punten. Blauw Geel JO 19-1 is middenmoter met drie punten, maar speelde één wedstrijd minder.

Nipte zege van JO 17-1 bij Geldrop 0-1
Wel veelal sterker maar het werd niet in treffers omgezet door Blauw Geel’38. Toch ging Blauw Geel’38 met 0-1 rusten. Niels stuurde Halil de diepte en dat betekende 0-1. In de tweede helft werden dingen plots anders nadat Talyp zijn tweede geel incasseerde en dus met rood het veld moest verlaten. Geldrop profiteerde nauwelijks van deze numerieke meerderheid en waren de punten opnieuw voor JO 17-1. OJC Rosmalen, Blauw Geel’38 en Sarto zijn de koplopers waar zaterdag UNA naar Veghel komt met twee puntjes minder dan de top-3. Opvallend de lage klassering van UDI’19 dat nog geen punten wist te behalen gelijk aan Schijndel.

JO 15-1 mist heel veel kansen maar wint wel van Theole 1-0
Een wedstrijd die spannend bleef tot het einde. Niet zozeer dat Theole de Veghelaren het vuur aan de schenen legde, maar meer dat een 1-0 stand, direct na rust door Tijn, erg tricky blijft. Hoe dan ook na het gelijke spel vorige week bij De Treffers een volle driepunter. JO 15-1 met vier punten doet mee in de luwte van de koplopers SC Bemmel en SML. Zaterdag om 11. 00 uur wordt er op Sportpark Rijkerswoerd in Arnhem afgetrapt met als tegenstander ESA JO 15-1. Een week later komt SML dat nu zoals gezegd met SC Bemmel gezamenlijk de koplopers zijn.

Hiep hiep hoera JO 13-1 wint bij Roda JC JO 12-1 2-4
Een prima resultaat voor de trainers Nicky en Jari en natuurlijk het elftal met deze fraaie teamprestatie. Dit in een competitie waar de helft van de clubs uit BVO’s bestaat. Na het missen van een penalty werd het door drie maal Daan en Adam uiteindelijk 2-4. Komende zaterdag kunt u deze kanjers bewonderen op het Prins Willem Alexander Sportpark. Om 11.30 uur wordt er afgetrapt.

Blauw Geel’38-2 verliest verdient bij Venray
De reserves hebben het leuke resultaat tegen Someren vorige week geen gevolg kunnen geven. Blauw Geel’38 was te slordig aan de bal en twee vrije trappen tegen gaven een 2-0 ruststand gaf. Na rust scoorden Tijn nog wel de 2-1, maar van de aftrap viel snel de 3-1. Zondag komt Erp-2 naar Veghel.

Vrouwenteam één pakt 1e punt
Bij de rust stonden de vrouwen tegen Sparta’25 onverdiend met 0-2 achter. Wederom werden teveel kansen niet benut. In de tweede helft kwamen ze echter knap terug tot 2-2 door twee goals van Noortje. Even leek een overwinning dichtbij maar een fout in de verdediging zorgde voor 2-3. In een zinderende slotfase kwam alsnog in de allerlaatste minuut de verdiende gelijkmaker. Komende zondag om 12.00 uur in Erp de derby tegen Erp VR1. Winst hierbij is belangrijk om de middenmoot in zicht te houden.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO