16 oktober 2023  Peter’s corner 9

Geplaatst op 16 oktober 2023 • 8:10 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner 9

‘Johee’ ‘Johoo’ dat ik dit nog mee mag maken’ riep F-1 verslaggever Olav Mol in 2015 nadat Max Verstappen op het circuit van Barcelona geschiedenis schreef door zijn eerste F-1 race te winnen. Ik ben geen F-1 fan en weet er véél te weinig van om er iets zinnigs over zeggen. Maar Olav Mol zijn uitspraak staat me nog weldegelijk bij. Zouden deze gedachten bij de getrouwen en staf zaterdagavond ook hebben gespeeld na de eerste thuisoverwinning van Blauw Geel’38/Jumbo dit seizoen? Dat vroeg ik me af.  We weten het niet, maar het werd in de trant van de laatste wedstrijden wel weer een mooie avond met een heerlijke De 2-0 winst op Hoek uit het verre Zeeuws-Vlaanderen. Dat was weer even geleden nadat het vaandelteam op 16 april met 4-1 won van Gemert. En wederom een knappe zege van JO 23 in Dongen. Geen groot aanbod van Jeugdvoetbal deze week in verband met de herfstvakantie. Jeetje de herfst. Alleen de duiding al. Snert op tafel, striemende wind, regen en vallende bladeren en de trui weer aan. Brrrr niet mijn dingetje.

Door: Peter Kuijpers

Voetbal senioren
Het team van JO 23-1 won opnieuw en nu in Dongen bij de club met een gelijke naam. Het werd een 1-3 zege en blijven de Blauwgelers samen met Kozakken Boys, dat won bij Kloetinge afgetekende koploper. Vincent van den Broek roemde de veerkracht van zijn team: “Inderdaad een wedstrijd waarin we veerkracht toonden. Het gaf een 1-0 ruststand voor Dongen. In de tweede helft bogen we het snel om naar een 1-2 voorsprong door een tweetal fantastische aanvallen. De 1-1 door Ayoub op aangeven van Halil en de 1-2 door Halil op aangeven van Flynn. In de 71e min moeten we met 10 man verder door een tweede gele kaart. We komen niet echt in de problemen en maken zelfs nog de 1-3 door Joep op aangeven van Halil.” Volgende week is er een vrij weekend en op 28 oktober komt Kloetinge naar Veghel.

Voetbal junioren jongens
Volgend weekend voor de meesten geen voetbal in verband met de herfstvakantie. Koploper SC ’t Zand versloeg JO 13-1 met 3-0 en blijven samen met OJC Rosmalen de twee ongelsagen koplopers. Op zaterdag 28 oktober volgt het thuisduel met Baronie uit Breda. JO 15 wist de topper thuis tegen Margriet met 2-1 te winnen. Blauw Geel’38 gaat met zes punten voorsprong op tweede Margriet en een doelsaldo van 50-2 de herfstvakantie in. JO 17 kwam terug uit Horst met één puntje. Bij Wittenhorst werd het een 2-2 gelijkspel. Komende zaterdag speelt JO 17 wél en is competitie derde OSC uit Nijmegen in Veghel de tegenstander. JO 19-1 won keurig van het bezoekende OJC Rosmalen met 3-1. De mannen van trainer Michiel Riem zijn verlost van de rode lantaarn en kunnen dit nog significanter maken door bij competitie laatste Nuenen te winnen over twee weken.

Voetbal junioren meisjes
Ook  hier voor de meesten geen programma komende week naar aanleiding van  heersende herfstvakantie. Koploper SV De Braak wist met 0-1 te winnen van MO 13-1. De dametjes vochten er knap voor en kregen zelfs kansen, maar de winst ging mee naar Helmond. MO 15 was vrij en MO 17-1 waren vrij. MO 17 is ongeslagen koploper en leidt met vijf punten voorsprong op Rhode dat tweede staat. Het doelsaldo is met 33-1 indrukwekkend. De programma’s werden op het moment van schrijven nog niet door de KNVB gepubliceerd.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO