5 september 2023  Peter’s Corner (4)

Geplaatst op 5 september 2023 • 13:35 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner (4)

Teleurstellend was de uitslag zondag in Veldhoven bij UNA van ons vaandelteam. Lees het immer scherpe verslag van Antoine verder op deze site. Volgens trainer Maurice vergat zijn team zondag in de eerste helft om definitief toe te slaan. De competitie is nog jong zullen maar zeggen als je van nu af alles wint word je met een straatlengte voorsprong kampioen. Een goed begin kende O-23 dat het bezoekende OJC Rosmalen met 4-0 versloeg! En de jeugd bekerde en sommigen speelden al competitie. We nemen het me uw welnemen mee met wat wekelijkse nostalgische mijmeringen. Mooie jaarlijkse fotoshoot van Gerard zag ik. Ook dat vraagt om waardering nu iedereen weer glimmend lachend is vastgelegd.

Door: Peter Kuijpers

Theo Willems
Zag laatst in een oude seizoengids van onze club de naam van Theo Willems † passeren. Theo was onderwijzer of een gepensioneerd onderwijzer en kwam oorspronkelijk uit Herpen. Hij woonde in het pandje naast Naaimachinehandel Rijkers. Naast wat nu de Molenhof is in het voormalige pand van dokter Bollen. Theo was dominant aanwezig binnen de club en hield zich strak doende met de technische kant van het eerste elftal. Geloof zelfs dat er nog een elftalcommissie was die mee mocht beslissen in de opstelling van de trainer. We hebben het hier over de periode 1960-1970. De periode dat de gebroeders Harrie †, Theo en Tiny van Os uit de Oranjewijk een vooraanstaande rol vervulde in het eerste team. Tiny speelde meestal in het tweede en later kwam daar nog jongste telg Jan van Os bij. Soms waren het rumoerige tijden wat Theo Willems dan weer moest blussen en sussen. Later was Theo de initiatiefnemer en medeoprichter van het Veghelse zaalvoetbal, met hulp van Ben Linders † ,dat grootse vormen aannam. Leuk voor voormalige voetballers die het spelletje in de warme zaal weer op konden pakken. Echter ook velen die het beiden praktiseerden wat dan soms wat moeilijk te rijmen was met het veldvoetbal. Clubs als Braadspit, Van Leiden-Korsten, Zanten en Hutten waren prominente clubs. In de jaren tachtig is daar nog de combinatie Schoenenreus-Zanten bijgekomen die landelijk speelden en zelfs landskampioen werden. Voor een uitverkochte Beemd met extra tribunes werd het Dordtse Ceverbo verslagen wat ook geregistreerd werd door de camera’s van de NOS op een speciaal aangelegde vloer. Mooie tijden maar vaak ook roerige tijden. Het zaalvoetbal in Veghel is inmiddels wat teruggevallen naar een lokale competitie. Niets mis mee, maar wel een leuke tijd om nog eens aan terug te denken. Vorige week zondag was Willem leushuis, nu trainer van OJC Rosmalen, nog in de bestuurskamer van onze club. Hij dacht overigens dat Blauw Geel’38 met 4-0 zou gaan winnen van AWC, maar dat was wellicht wat bluf. Maar ja, zondag bleef OJC Rosmalen ook hangen op een punt bij datzelfde AWC. Nog even met hem staan babbelen ook over het zaalvoetbal waar hij erg bedreven in was en stiekem combineerden met zijn profvoetbal in België. Willem kwam toen uit voor Marco Fit. Wat een tijden en bespiegelingen toch!

Op 28 oktober 1978 ontving Erelid Theo Willems de gouden bondspeld van de KNVB. Dit vanwege zijn vele werk voor Herpinia en Blauw Geel’38 gedurende 50 jaar. Lang heeft Theo er niet van kunnen genieten, een paar weken daarna overleed hij.


Theo Willems

Seniorenvoetbal
Het blijft altijd een punt van discussie waar O-23 nu onder valt? Sommigen vinden het seniorenvoetbal  (waaronder deze scribent) Anderen plaatsen het bij het jeugdvoetbal. Hoe dan ook werd het in de proloog van de competitie een fraaie 4-0 zege op OJC Rosmalen! Hulde voor dit sterke begin. Zaterdag uit naar Kozakken Boys. Volgens Wikipedia zijn Kozakken een traditionele gemeenschap van mensen die leven in het zuidelijke steppegebied van Oost-Europa en Aziatisch Rusland. De naam Kozakken, die in 1813 de rivier de Merwede overstaken op hun historische tochten door Europa, heeft de naam Kozakken Boys gebracht. Zaterdag gaat de bal op lunchtijd van 12.00 uur rollen op Sportpark De Zwaaier. De senioren vrouwen  staan in een bekerpoule van tweede teams met EVVC, VOW en Nulandia. In Nuland werd dan ook op Sportpark Duin en Dael met 0-10 gewonnen. Dat zijn nog eens uitslagen. Zondag komt het groen en wit van EVVC (De dames daar hebben een clubblad dat naar de schattige naam van Evelientje luistert. Zo schattig) uit Vinkel naar Veghel. Ook hier wordt er op lunchtijd om 12.00 uur afgetrapt.

Juniorenvoetbal jongens
JO 19-1 is de Najaarscompetitie met een nederlaag gestart. Op Sportpark De Warande van TSC in Oosterhout werd het een nipte 2-1 nederlaag. Zaterdag komt Gemert naar ons Prins Willem Alexander Sportpark dat thuis begon met een 0-0 gelijkspel tegen Nuenen. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt. JO 17-1 bleef thuis in het bekerduel met SV TOP steken op 0-0. Zaterdag bekert het team om 14.00 uit bij OSS’20 dat met 8-0 verloor bij OJC Rosmalen, maar wat zegt het? Ender, Jop en Jordy zullen er zeker op toezien. JO 15-1 vermorzelde de leeftijdsgenoten van Avesteyn aan de Steen en Stokstraat in Dinther met  maar liefst 0-12. In deze najaarscompetitie komt komende zaterdag  JO 15-2 van UDI’19 naar Veghel dat zelf zaterdag thuis met 0-3 de zege aan OSS’20 moest laten. Voor JO 14-1 begint de competitie pas volgende week zaterdag 16 september met een uitwedstrijd naar Berghem Sport. JO-13-1 begon goed in de beker en klopte in Veghel JO 13-1 van Gemert met 3-1. Zaterdag wordt er gespeeld op De Neul in en tegen Rhode dat 0-0 gelijk speelde bij Volharding/Sambeek JO 13-1.

Juniorenvoetbal meisjes
MO 17-1 is de competitie goed begonnen met een 0-1 zege op Hilvaria in Hilvarenbeek. Zaterdag een Meierijstad derby thuis tegen Rhode/VSB om 14.45 uur. MO 15-1 is de competitie met een fikse nederlaag gestart. In de Meierijstadderby thuis tegen Erp werd het 1-9 voor de Erpsen. Zaterdag in Wijbosch bij WEC mogen de dames zich proberen te herstellen. Ook een lunchwedstrijd die om 12.00 uur op Sportpark De Glorie wordt begonnen.  Voor MO-13-1  begint de competitie pas komende zaterdag. Drie kwartier rijden verder ligt het veld van De Valk in Valkenswaard.  Om 12.00 uur is er de aftrap.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO