20 mei 2024  Peter’s Corner 31

Geplaatst op 20 mei 2024 • 18:24 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 31

Voor u ligt voorlopig de laatste corner van het seizoen. Deze week gaan we op familiebezoek naar de andere kant van de oceaan. Na het binnenhalen van de periodetitel in een rechtstreekse confrontatie met TEC, die een expositie werd van mooie momenten, lijkt het een seizoen te worden waar veel records worden gebroken. Hulde aan de complete bemanning van de Blauw Geel’38/Jumbo A380 die grote indrukken achterlaten. Maar ook JO 23 won weer, nu met een bescheiden score, maar wél drie punten. Een donkere wolk was afgelopen week voor velen het overlijden van Frans van Breugel. De minuut stilte vooraf aan het duel met TEC was indrukwekkend. Rust zacht Frans, wat een heerlijk menske was je toch!

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 speelde wellicht afgelopen zaterdag tegen TEC de beste wedstrijd van het seizoen. Gesteund wellicht door de vele spandoeken langs het veld. Voor het eerst sinds het seizoen 2005-2006, toen met trainer Harrie Blokhuis, TEC met respectievelijk 6-1 en 0-5 werd verpulverd was er eindelijk weer eens winst op de ploeg uit Tiel. Vaak met goed voetbal en leuke combinaties. Het was bovendien ouderwets gezellig met al die door de voorzitter c.s. persoonlijk uitgenodigde voormalige bestuursleden. Ook de prille jeugd achter het doel van TEC schreeuwden en zongen hun keeltjes schor. Als ik het goed gehoord heb riepen ze zelfs om Freek die hun persoonlijk kwam begroeten. Lees het mooie verslag van Antoine met de foto’s van Gerard verder op deze site. Wie had dat gedacht nadat Maurice, in Augustus nog met een gemankeerd elftal door vakanties en blessures, aan de slag moest in Veghel. De Limburger componeerde en zocht naar de juiste samenstelling. Het zal vaak door zijn hoofd gespookt hebben op de lange reizen uit Zuid-Limburg naar Veghel en weer terug naar Kerkrade. Voetbal is soms handwerk en nu in fine-tuning fase lijkt dat hem, en vanzelfsprekend zijn begeleidingsteam, aardig gelukt. Limburg heeft dus wel degelijk meer in huis dan roomvlaai en Andre Rieu. Blauw Geel’38 lijkt klaar voor de nacompetitie die het met open vizier kan aanvaarden. Leuk was de unieke standenlijst die ik van secretaris Natasja gestuurd kreeg waar Blauw Geel’38 de koppositie inneemt van de Derde Divisie. De realiteit was dat ze in Veghel eerder klaar waren dan Barendrecht en Stedoco. Dus voor tien minuten was Blauw Geel’38 ooit koploper in de Derde Divisie. Scherp Natasja, en wat lief dank daarvoor. Het seizoen is met de belangrijke periode-3 sowieso geslaagd en of er nog een dikke kers op de taart volgt zien we volgende week wel. Riemen los helpers weg Blauw Geel’38 we gaan beginnen.

Voetbal senioren
De vrouwen van Blauw Geel’38 hadden een vrij weekend en sluiten volgende week af op Parkzicht in Uden tegen de nummer laatst UDI;19-2. Winnen in Uden blijft speciaal dames. Het kampioenschap in deze klasse lijkt toch uiteindelijk naar Juliana Mill te gaan dat Nooit Gedacht-2 in een rechtstreeks duel met 2-0 versloeg. O-23 won opnieuw met een ‘bescheiden’ 1-0 van Unitas’30. Maar bij navraag krijg je er ook maar drie punten voor. Trainer Vincent: “Een hele belangrijke overwinning op Unitas! Een snelle 1-0 door een mooie crossbal van Noah op Melle die 1-1 met de keeper de bal over de keeper lobt. Daarna nog veel mogelijkheden op meer doelpunten. Geen moment in de problemen gekomen. De laatste wedstrijd is op 1 juni uit tegen Kloetinge. Bij een winst van drie doelpunten verschil worden we 2e en gaan we promoveren.” Een mooi vooruitzicht hoe dan ook. Als je er dan toch bent tip ik vis restaurant ‘De Bras’ in Goes. Echt een aanrader. Wie weet hebben ze al mosselen.

Voetbal junioren jongens
JO 19-1 kwam met één puntje terug uit Bergschenhoek ten noorden van Rotterdam bij BVCB werd het een 3-3 gelijkspel. Het uitgestelde duel met competitie laatste tegen HBS uit Den Haag werd Tweede Pinksterdag in Veghel gespeeld. Het werd een ruime 10-1 zege en voor dit team zit de competitie erop. Spirit werd hier kampioen. JO 17-1 won met 0-1 bij FC Engelen en eindigt de competitie met een mooie plek in het middenrif in deze klasse. Berghemsport werd hier kampioen. Kampioen JO 15-1 had een leuk slotduel. Scharn en won met 2-5. Prima mannen een geweldig jaar laten jullie achter je. Op naar volgend seizoen. JO 14-1 ging met 6-1 onderuit op de Koppelsteeg in Berghem waar Berghem Sport de tegenstander was. Hier rest nog één duel op donderdag 23 mei thuis tegen UNA. Het zal voor de standenlijst geen verandering meer geven en blijft JO 14-1 laatste. JO 13-1 verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-2 van het bezoekende UNA. De ploeg eindigt deze competitie op een laatste plek. Ook voor dit team eindigt het seizoen en wensen we het allerbeste voor komend seizoen wat we overigens alle teams van de bovenbouw toewensen.

Jeugdvoetbal meisjes
MO 17-1 won keurig met 3-0 van concurrent om de tweede plek Vianen/HBV. Blauw Geel’38 eindigt deze competitie als tweede achter kampioen Volharding/Sambeek mooi resultaat. Er rest nog één duel naar kampioen Volharding/Sambeek. Veel verandering zal het niet meer geven al was het maar voor de eer. MO 15-1 verloor in Helmond met 2-0 van SV De Braak en blijft middenmoter in deze klasse van acht teams. Festilent werd dik verdiend kampioen. Zaterdag rest nog het laatste duel thuis tegen Vianen/HBV. MO 13-1 was vrij en sluit het programma af met een uitwedstrijd naar de koploper Vianen/HBV die bij winst op Blauw Geel’38 de kinderchampagne kunnen ontkurken. Voor alle teams hier natuurlijk ook veel succes gewenst voor komend seizoen en fijne vakanties.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO