14 mei 2024  Peter’s Corner 30

Geplaatst op 14 mei 2024 • 8:06 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 30

De competities naderen met rasse schreden het finishdoek. Volgende week voor veel teams het laatste of voorlaatste programma. Tijd voor het opmaken van de bonnen  en het plannen van het teamuitje zover dat nog niet is gebeurd. Het vaandelteam deed het prima door bij trainer Maurice zijn voormalige club Groene Ster met 0-3 te winnen. Concurrent TEC speelde gelijk en ook Quick en Meerssen verspeelde punten wat het vaandelteam niet slecht uit kwam. Het wordt nog heel spannend in die laatste fase. Lees het mooie verslag op deze site. Ook O-23 kwam met een reuze klapper door het hoger geplaatste ASWH met 6-1 te kloppen. De KNVB gaf lang geen uitslag, die kwam pas in de loop van maandag. Lees het verslag.

Door: Peter Kuijpers

Op het moment van schrijven lacht de zon ons breed toe. Ik zie het sportpark al voor me met het grote terras voor het clubhuis. Teams die al gespeeld hebben zitten samen rond de bijeen geschoven tafels. Mooi tafereel wat tevens duidt dat de zomerstop aanstaande is. Gaan we ons vervelen? Wel nee! Het wordt een zomerstop met veel sport waaronder veel voetbal. Op 14 juni begint in Duitsland het EK voetbal. De finale is op 14 juli. Er doen 24 landen mee. Nederland start op 16 juni tegen Polen en volgen daarna nog Frankrijk en Oostenrijk. Het andere grote evenementen zijn de Olympische spelen in Parijs  van vrijdag 26 juli 2024 tot  zondag 11 augustus 2024. Daar tussen natuurlijk nog de Tour de France. Het Grand Depart start op 29 juni in het Italiaanse Florence en eindigt met een tijdrit van Monaco naar de mondaine stad Nice aan de Côte d’Azur Nice. Dus geen aankomst dit jaar in Parijs aangepast vanwege de Olympische spelen. Maar laten we besluiten met amateurvoetbal wat natuurlijk nog belangrijker is zo niet het allerbelangrijkste. Na de laatste competitiedag in het weekend van 25/26 mei gaan al snel de nacompetities van start. Het eerste team maakt alle kans om in deze nacompetitie te participeren. Zaterdag de thriller tegen TEC in Veghel en een week later het slot uit naar TOGB. Een fantastisch seizoen waar records worden gebroken en zelfs twee wedstrijden voor het einde nog een periode en het kampioenschap gloort. Een kleine nuance: Freek meldde dat ook het momentele doelsaldo 64-35 een record is. Wellicht ja in de divisie tijden, maar in het seizoen 1960 – 1961 werd Blauw Geel’38 kampioen met trainer/speler Ad van den Berg † met een doelsaldo van 76-35. Het was in de vierde klasse met slechts 20 wedstrijden. Mies van Zutven werd met 29 doelpunten topscorer. De telling in het Blauw Geel’38 archief begint in 1960 voor die tijd is er maar sporadische data bekend. De wedstrijden werden toen nog gespeel aan de Udense weg bij het café van Jas van Zutphen waar nu het Fina tankstation gevestigd is.

Senioren voetbal
De vrouwen van Blauw Geel’38 bleven tegenstander OSS’20 met 3-1 de baas. Het team sluit zondag 26 mei de competitie af met thuisduel tegen de nummer laatst UDI’19/CSU-2. Het kampioenschap is een strijd tussen Nooit Gedacht-2 en de vrouwen van Juliana Mill waar de Geffensen de grootste kanshebbers zijn. Blauw Geel’38/Jumbo zal eindigen op een 8e plek dat staat nu al vast. Alhoewel je van UDI’19 altijd wil winnen natuurlijk. JO 23-1 speelde een vreemd duel. De klik met scheidsrecht ’t Lam was er geen moment, voor beide teams niet. Geen chemie wat soms vreemde en rimpelvormende beslissingen gaf. Maakt niet uit Blauw Geel’38 won van het vijf punten hoger staande team uit Hendrik-Ido-Ambacht waarvoor hulde!! Zaterdag komt Unitas’30 naar Veghel en op 1 juni volgt de slotwedstrijd uit naar Kloetinge.

Jeugdvoetbal Jongens
JO 13-1 ging uit naar Vitesse-JO 13-2 en verloor met 4-0. Blauw Geel’38 blijft twaalfde en eindigt de competitie komende zaterdag thuis tegen de nummer negen UNA. JO 14-1 ging thuis met 0-4 onderuit tegen OJC Rosmalen. Ook dit team eindigt de competitie komende zaterdag thuis tegen Berghem Sport. JO 15-1 werd kampioen of mag zich dat al een paar weken noemen. Hoe dan ook het won met 5-1 van het Eindhovense RPC proficiat natuurlijk. Dit team sluit komende week af in het verre Limburg met een uitduel naar Scharn. JO17-1 de uitslag bleef lang weg, maar daar was-ie dan een 5-0 zege op het bezoekende Sarto. Zaterdag de seizoenafsluiting voor dit team aan de boorden van de Maas bij Engelen. JO 17-1 versus Engelen luidt dan het affiche. JO 19-1 ging niet door zaterdag. Komende Zaterdag sluit het vaandelteam van de jeugd nog niet af en moet eerst nog naar Bergschenhoek tegen BVCB. Het afgelaste duel thuis tegen HBS uit Den Haag (konden geen team op de been brengen) zal dus ook nog ingehaald moeten worden. Mocht dat anders zijn verneem ik het graag van de betrokkenen pjmkuijpers@kpnmail.nl

Jeugdvoetbal meisjes
MO 13-1 kreeg een flinke tik te verwerken. Uit bij SV De Braak werd met 9-1 verloren. De dames staan in een poule van zes op een vierde plek. Volgende week is dit team vrij en sluit op 25 mei af met een thuisduel tegen kampioen of koploper SIOL uit Cuijk.MO 15-1 kwam thuis tegen EGS niet verder dan de 1-1 draw. Nog drie duels voor dit team te beginnen op gehaktdag woensdag 15 mei thuis tegen Avanti’31 uit Schijndel. Dan volgen nog wedstrijden tegen SV De Braak en Vianen/HBV. MO 17-1 won met 1-3 uit bij WSC in Waalwijk. Onder de rook van het Mandenmakers stadion van RKC was dit een leuke zege. Dit team staat tweede achter kampioen Volharding/Sambeek. Zaterdag komt de combi Vianen Vooruit/HBV naar het Prins Willem Alexander Sportpark. Succes iedereen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO