2 mei 2023  Peter’s corner

Geplaatst op 2 mei 2023 • 15:32 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner

De week weinig voetbal en dat het einde van competitie nadert is duidelijk merkbaar. Het vaandelteam maakt zich op voor de laatste vier wedstrijden van het seizoen. Wat zal het nog brengen? Met de huidige vorm zijn er zeker dingen mogelijk. Het zou voor Niels c.s. een fantastisch afscheid zijn. Mooi was de laatste wedstrijd van Piet Janssen. De koele kikker had het er maar zwaar mee na afloop. Het is niet zijn dingetje om in de schijnwerpers te staan. Je moet echt de deuren sluiten want voor je het weet staat-ie alweer op het veld. Komende week géén corner, we gaan een weekje naar de zon.

Door: Peter Kuijpers

Afgelopen zondag was het dé dag voor Piet Janssen. De 87-jarige knar nam afscheid als scheidsrechter. Hij floot zondag de voor hem gecomponeerde wedstrijd tussen de vrouwen van Avanti’31 en Blauw Geel’38 en deed, dat zoals we dat van hem gewend waren, naar behoren. Op het hoofdveld en in de tunnel onder de tribune stond een fraaie erehaag die hem naar het veld begeleidde. Na afloop waren en lieve woorden voor hem op het veld en kreeg hij een zilveren fluit met gouden erwt uitgereikt van voorzitter Edwin en secretaris Natasja. Vooraf was er een bijeenkomst in de businessruimte van Blauw Geel’38/Jumbo waar bloemen, appeltaart, bestuur en familie het metier bepaalden. Na  afloop vanzelfsprekend nog een gezellig samenzijn met een lekker drankje. Tevens aanwezig een afvaardiging van Avanti’31 die hem nog zeker niet vergeten waren wat de band met die club enorm siert.


Piet kreeg na afloop op het veld zijn bloemen en zilveren fluit

Afscheid
Piet werd voor de oorlog op Kerstavond 24 december 1935 in Sint Oedenrode geboren en ervoer het latere oorlogsgeweld als opgroeiende kleuter. Nu al 59 jaar getrouwd met Ria en hebben samen drie kinderen waarvan zoon John een bekende is in de Blauw Geel’38 familie. Later zijn ze verhuisd naar Schijndel en nog later uiteindelijk naar Veghel.  Piet was bij Avanti’31 geruime tijd leider, trainer en scheidsrechter bij de club aan ‘Dun Boschweg.’ Dat heeft hij ruim 15 jaar volgehouden voor hij naar Veghel verkaste. Tevens was hij scheidsrechter in Schijndel bij het zo druk bevolkte en bekende Cafévoetbal. Hij gaat nog vaak kijken bij Avanti’31 en maakt dan gebruik van zijn E-bike. Piet is inmiddels alweer twintig jaar opgenomen in de Blauw Geel’38 familie. We kennen hem als een druk baasje die naast zijn scheidsrechters taken nog vele uren als vrijwilliger op het Prins Willem Alexander Sportpark te vinden is. Piet nam zondag afscheid als scheidsrechter. Hij en zijn gezin vonden het welletjes en geef ze eens ongelijk. Vaak wordt de therm ‘krasse knar’ als snel gebruikt, maar als het bij iemand gepast is dan is dat wel bij Piet. Misschien wel de oudste actieve scheidsrechter die we in Nederland kennen? Wifred Genee vergat het hem te vragen maandag avond waar hij in de uitzending van Veronica Offside Piet kort aan het woord liet. Wel leuk dat de afvaardiging van Blauw Geel’38 en Piet prominent in beeld aanwezig waren.


In de uitzending van Veronica Offside in gesprek met Wilfred Genee

Seniorenvoetbal
Het elftal van O-23 was vrij waar Gemert de koploper is en Blauw Geel’38 zich bevindt op plek vier. Pas op 13 mei wordt de competitie hervat met een uitduel naar Unitas’30 in Etten-Leur. Een week later op 20 mei is er de afsluiting van de competitie wederom op verplaatsing naar EVV Echt.  Zaterdag-2 ging met 5-3 kopje onder bij koploper LRC -2 in Leerdam. Nog twee wedstrijden en ook hier is het dan over. Thuis op 13 mei tegen VVGZ-2 en als laatste nog uit naar Terneuzense Boys als afsluiting. Toch is er nog wel kans op nacompetitie. Een grote kans zelf en wat doet het team dan? Die vraag blijft nog even hangen omdat dit ooit zo florerende team stopt. We gaan het zeker horen of lost het ‘probleem’ zichzelf op. De vrouwen van Blauw Geel’38 waren vrij en spelen op donderdag 11 mei in Lith tegen het plaatselijk NLC’03. Op 20 mei valt de finishvlag met uitduel tegen Berghem Sport. Op de Koppelsteeg wordt er in alle vroegte om 10.00 uur afgetrapt.

Juniorenvoetbal jongens
JO 13-1 speelde niet. Pas op 13 mei wordt er weer gevoetbald om de punten in het uitduel naar Bennekom. Het team staat op een achtste plek waar TVC Breda de leider is.  JO 14-1 is leider samen met JVC  JO-14-1 dat één wedstrijd meer speelde. Op 13 mei volgt de uitreis naar de leeftijdsgenoten van Wilhelmina in Den Bosch. JO 15-1 won met 1-5 bij HVCH in Heesch. Komende zaterdag 6 mei gaat de reis naar Nivo Sparta die de bekende rode lantaarn om de nek hebben hangen. Het team staat op een mooie tweede plek achter leider WSC. JO 17-1 was vrij en speelt op 13 mei uit bij voorlaatste WSC in Waalwijk. Juliana’31 is hier koploper waar Blauw Geel’38 een vijfde plek bezit fraai in het linkerrijtje. JO 19-1 was vrij en staat op een vierde plek in de tweede divisie voorjaar. Op 20 mei sluit het team af met een thuiswedstrijd tegen medekoploper JEKA uit Bavel.

Juniorenvoetbal meisjes
Hier is de competitie voor alle MO.ootjes afgelopen althans er komt nog een toetje op zaterdag 10 juni in de Final League. MO 13-1 neemt het dan op tegen Avanti’31 MO 13-1 in Veghel. MO 15-1 speelt ook thuis tegen het Vinkelse EVVC en MO 17-1 mag uit naar SV Brandevoort in Helmond. Tot slot MO 20-1 krijgt bezoek uit het Limburgse Mook waar Eendracht’30 de tegenstander is. Mooie duels, maar eerste even rust en wat trainen om in vorm te blijven natuurlijk.

Afscheid van scheidsrechter Piet Janssen

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO