28 augustus 2023  Peter’s Corner 3

Geplaatst op 28 augustus 2023 • 22:51 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 3

In het geheel bekeken is de start van ons vaandelteam zeker niet slecht te noemen. Winst in de beker en de competitie gestart met vier punten uit twee wedstrijden. Toegegeven zoals je kunt horen in het korte audio interview met trainer Maurice Verbunt wat deze corner na de wedstrijd met hem had. Jammer dat het na de uithaal van Ben alsnog mis ging. Soms heb je van die dagen.

Door Peter Kuijpers

https://soundcloud.com/peter-kuijpers-981021012/peter_1077mp3


Maurice Verbunt

Voetbalrokje van FC De Rakt werd ooit wereldnieuws
Na het WK voor vrouwen kwam ik in de vergeelde bladen uit 2008 nog een opmerkelijk artikel tegen. Heerlijke bespiegelingen en mooie mijmeringen in het damesvoetbal. Nu eens geen kus op de mond van een hitsige Spaanse bondsvoorzitter, maar een veel belangrijker onder deel in het voetbal: het broekje. Het vrouwenelftal van FC De Rakt had zich voorgenomen niet meer in het traditionele voetbalbroekje te gaan spelen, maar met een rokje. Dit in de eerste competitie wedstrijd die uit ging naar de vrouwen van Erp. FC De Rakt voorzitter en aardbeien magnaat Jan van den Elzen deed er niet moeilijk over: ‘zie het als een modieus broekje’ wist hij de druk opgekomen media te melden. Het veld op Den Uil was omzoomd met Tv-camera’s en fotograven journalisten. De ‘gamechanger’ en mediagekte had inmiddels de landsgrenzen al ruim gepasseerd. De meest ludieke theorieën deden de ronde. Vergelijkingen met de schotse kilt die traditioneel zonder onderbroek worden gedragen waren geen vergelijk. De dames van FC De Rakt hadden er keurig een witte slidingbroek onder aan. Voetballend stelde het aan Udense kant overigens niet zoveel voor. Met 5-0 werd De Rakt door Erp (met voetbalbroekjes) de oren gewassen. Wellicht waren ze onwetende hun tijd al vooruit nu het woke gebeuren al geruime tijd bij het voetbal aan de deur gerammeld heeft. Lang hebben het de rokjes niet uitgehouden nog voor de Kerst keerde de meiden terug naar de ‘fabrieksinstellingen’ van het voetbal: de traditionele ‘shorts’ I rest my case.

Voetbal vrouwen
De seniorendames spelen  komende zondag  hun eerste bekerwedstrijd. Het wordt een uitreis naar Nuland. Op Sportpark Duin en Dael is Nulandia-2 de tegenstander.  Blauw Geel’38 zit samen met EVVC-2 (Vinkel) en VOW-2 in een poule. De competitie start bij als zovelen op zondag 24 september om elf uur bij Schijndel/De Wit VR1.
Voor MO 17-1 start zaterdag de competitie al met een uitwedstrijd naar Hilvaria in Hilvarenbeek. MO 15-1 krijgt gelijk een Meierijstad derby voor de kiezen. Naar  Veghel komt komende zaterdag  MO 15-1. En ook MO 13-1 mag thuis beginnen als er om half twaalf wordt afgetrapt tegen STVV Kessel/Helden uit Noord Limburg. Succes allemaal.

Voetbal mannen
Voor het team 0-23 start de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Mooi competitie weer dit najaar seizoen dat op 9 december eindigt. JO 19-1 start zaterdag met een uitwedstrijd naar TSC uit Oosterhout. JO 17-1 gaat bekeren  en ontvangt het Osse SV TOP JO 17-1. OSS’20, en OJC Rosmalen zitten ook in die poule. Voor dit team start de competitie op zaterdag 23 september met een thuiswedstrijd tegen OSC. JO 15-1 start zaterdag uit bij Avesteyn en JO 14-1 gaat pas op zaterdag 16 september aan de slag met een uitwedstrijd naar Berghemsport . JO 13-1 gaat zaterdag bekeren en ontvangt Gemert JO 13-1. Blijven mooie wedstrijden tegen Gemert met een lekker derby gehalte. Om half twaalf gaat hier de bal rollen. De competitie voor JO 13-1 begint pas op zaterdag 23-september met een thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Iedereen succes gewenst.

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO